60 رقم از بهترین درخت میوه برای مناطق سردسیر

معرفی درختان میوه مقاوم به سرما
راهنمای خرید بهترین نهال مقاوم به سرما توسط نهالستان آذربایجان
در انتخاب و خرید بهترین نهال برای مناطق سردسیری باید مواردی را در نظر گرفت که در زیر به آنها اشاره می کنیم. کارشناسان نهالستان آذربایجان در این مقاله گونه هایی از درختان مقاوم به سرما و خشکی را برای شما معرفی میکنند، تا شما را در انتخاب درخت مناسب برای باغتان یاری نمایند.
در کشور ایران مناطقی که ارتفاعات بالای 1000 متر دارند به عنوان مناطق کوهستانی شناخته می شوند. این مناطق زمستان های سرد و همراه با یخبندان دارند. در این مناطق احتمال تغییرو برودت دمایی بهاره و سرمای زودهنگام پاییزی وجود دارد.
این تغییرات ناگهانی دمایی موجب آسیب نهال می شود. بنابراین بهتر است در انتخاب نهال ماسب مناطق سردسیری برای این مناطق نهایت دقت را داشته باشیم.
خوشبختانه با افزایش گونه های انواع نهال میوه و اصلاح نهال، شما می توانید بهترین نهال مناسب منطقه خود را انتخاب و خریداری نمایید. شما می توانید جهت مشاوره و انتخاب بهترین نهال برای مناطق سردسیر و گرمسیر با نهالستان آذربایجان در تماس باشید.
درختان میوه مناسب مناطق سرد و کوهستانی
جهت هماهنگی سریع و خرید میتوانید به صفحه فروشگاه مراجعه کنید و یا با کارشناس ۰۹۱۴۹۴۵۸۳۴۹ فروش تماس بگیرید!
لیست انواع نهال و درخت میوه سردسیری
- درخت گردو مقاوم به سرما
- بهترین درخت بادام مقاوم به سرما
- درخت پسته مقاوم به سرما
- گونه های درخت سیب مقاوم به سرما
- معرفی انواع درخت انگور مقاوم به سرما
- درخت شلیل مقاوم به سرما
- نهال شفتالو مقاوم به سرما
- نهال هلو مقاوم به سرما
- بهترین درخت آلو مقاوم به سرما
- انواع زردآلو مقاوم به سرما
- نهال آلوچه مقاوم به سرما
- درخت خرمالو مقاوم به سرما
- درخت انار مقاوم به سرما
- زرشک مقاوم به سرما
- انواع نهال آلبالو مقاوم به سرما
- گیلاس مقاوم به سرما
- انواع درخت به مقاوم به سرما
- گونه مقاوم درخت سماق در سرما
- درخت عناب مقاوم به سرما
- درخت سنجد مقاوم به سرما.

معرفی 60 نهال مناسب برای مناطق سردسیری
1 – درخت گردو مناسب مناطق سرد:
بهترین نهال گردو و انواع مقاوم به سرما برای مناطق سردسیر و کوهستانی همچون مناطق مختلف آذربایجان، نهالی است که گلدهی آن بعد از سرمازدگی بهاره آغاز شود. در این شرایط به گلهای درخت گردو براثر سرمای دیررس بهار آسیبی وارد نمیشود. در اینجا انواع بهترین نهال گردو مقام به سرما برای شما معرفی می شوند.
انواع گونه های نهال گردو مقام به سرما
گردو کانادایی (گردو کوپه ای) :
نهال گردو کانادایی در مناطق سردسیر کوهستانی با ارتفاع 0 تا 2500 کاشته می شوند. این نهال پس از یک دوره ی سرمایی در حدود 600 الی 800 ساعت با دمای 5 تا 10 درجهی سانتی گراد به گلدهی میرسد. و به دلیل زود خزانی سرمای زود رس پاییز نیز آسیبی به درخت نمیزند.
گردو چندلر:
گردوی چندلری اصالتاً آمریکایی بوده و از ارتفاع 900 تا ارتفاع 1500 متر می تواند به راحتی تاب سرما و دمای پایین هوا را بیاورد. از سال اول، شروع به بازدهی میکند. دیر گل ده بودن از ویژگیهای مقاوت نهال در برابر سرما می باشد. این نهال گردو مقاوم به سرما، تا 50 سالگی می تواند سوددهی بالایی داشته و محصولاتی با کیفیت را ارائه دهد.
گردو فرنور :
این گونه از نهال مناسب کاشت ارتفاعات 1500 تا 2500 متر می باشد. نهال گردو فرنور اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت شروع به گلدهی میکند و در هر گل حدود 3 الی 6 گردو تولید میکند. گلدهی فرنور 13 الی 18 روز پس از بقیه ارقام نهال گردو است. این نهال سردسیری تا دمای -20 درجه را میتواند تحمل کند. این گونه به عنوان گرده زا برای مناطق کوهستانی استفاده می شود.
گردو فرانکت:
مناسب ترین ارتفاع کاشت نهال گردو فرانکتحدودا 500 تا 1500 متر است. دیرگل بودن و زود رس بودن این گونه باعث شده از سرما و یخبندان در امان باشد. از سال چهارم یا پنجم کاشت بار می دهد.
نهال گردو مقاوم به سرما :
این گونه نهال دیرگل بوده و از اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت شروع به گلدهی میکنند. نهال گردو مقاوم به سرما تا دمای -20 را میتوانند تحمل کنند. بازدهی از سال اول را دارند و نیمه پایه کوتاه هستند. مناسب کاشت تا ارتفاع 2500 را دارند. باردهی جانبی و محصولات یکدست دارند.
2 – درخت بادام
بادام دیر گل آذر:
این گونه از بادامهایی هستند که در بهار تاخیری 15 الی 20 روزه برای شکوفه زدن دارند و به همین جهت از سرما و یخبندان ناگهانی بهاره مصون هستند. بهترین مکان برای کشت بادامهای دیرگل، مناطق کوهستانی و خشک، شهرهای کوهپایهای و ارتفاع 800 الی 2200 می باشد. دمای مناسب محل کاشت نهال بادام دیرگل آذر تا 42 درجه می باشد.
بادام شکوفه:
یکی از ارقام دیرگل به شمار می رود که برای کاشت در مناطقی با کاهش دما و سرمای دیر رس بهاره مناسب است. 3 تا 4 روز پس از نهال بادام آذر شکوفه می دهد. نیازمند گذراندن دوره ی سرمایی در حدود 100 الی 700 ساعت در فصل زمستان می باشند.
رشد قوی و گسترده، باردهی اسپور، باروری ناسازگار، پوسته چوبی سخت و عملکرد بالا از ویژگیهای این گونه می باشد. دمای مطلوب جهت گرده افشانی بادام شکوفه در حدود 15 الی 22 درجه ی سانتی گراد است. کاشت در اواخر فصل زمستان و یا اوایل بهار انجام می شود.
بادام تونو :
نهال بادام تونو نیاز به یک دوره ۱۰۰ تا ۵۰۰ ساعته سرمای زمستان در دمای صفر تا ۷ درجه سانتیگراد دارد تا بتواند جوانه بزند. تحمل سرمایی نهال بادام تونو تا منفی ۲۰ درجه سانتیگراد است. این درخت بسیار دیر گل است. در کشور ایران در شمال غربی و شمال کشور، و استان آذربایجان عملکرد خوبی دارد. ارتفاع مناسب این گونه 800 تا 2200 و دمای مناسب تا 42 درجه می باشد.
بادام فرانیس :
این گونه از انواع قوی و خیلی دیرگل می باشد که از دلایل اصلی مقاوم بودن این نهال می باشد. اصالت فرانسوی دارد و زمان گلدهی رقم بادام فرانسیس حدودا 20 روز بعد ارقام معمولی شروع می شود. نیاز سرمایی بادام بسته به رقمی که دارد از ۷۰۰-۱۰۰ ساعت متفاوت است. بهتر است که منطقهی کاشت حدود ۴۰۰ متر از سطح دریا فاصله داشته باشد.
3 – نهال پسته
درخت پسته در برابر سرماي شديد زمستان و گرماي زياد تابستان مقاوم است و شباهت زيادي به درخت انگور دارد. نهال پسته سرماي 20 درجه زير صفر و 40 درجه بالاي صفر را بدون خسارت و صدمه تحمل مي كند.
در مرحله گلدهی گونه پسته احمد آقایی حداقل 15 درصد نسبت به رقم کله قوچی و 10 درصد نسبت به رقم اوحدی احتمال خسارت کمتری در مقابل سرما دارد.
4 – درخت سیب
سیب سفید گلدن دلیشیز :
از گونه های مقاوم به سرما که در همه ارتفاعات از سطح دریا می تواند رشد مطلوبی داشته باشد. در کشور ایران بیشتر در شمال غرب و در مناطق کوهستانی که سرمای زمستانی دارند کشت میشود. نهال سیب سفید گلدن دلیشیز می تواند تا دمای ۳۵- تا ۴۰- درجه را تحمل کند. و تا ارتفاع ۱۳۰۰ تا ۲۲۰۰ متر از سطح دریا جوابدهی دارد.
سیب های گلدن دلشیز یکی از معدود مواردی هستند که در شرایط رشد گرمسیری و سردسیری رشد میکنند. این نهال قد بلندی دارد و ریشه آن گسترده است. در سرما و گرما مقاومت خوبی از خود نشان می دهد.
سیب رد دلیشیز:
این نهال تحمل سرمای بالایی دارد و در آب و هوای سردسیری می تواند به خوبی رشد کند. نهال سیب رد دلیشیز تا دمای 40- درجه را می تواند تحمل کند اما برای افزایش مقاومت در برابر آب و هوای سرد و اطمینان از جوانه زنی به 700 الی 800 ساعت دمای سرد نیاز دارد. معمولا این گونه از نهال در همه ارتفاعات رشد هماهنگ و مطلوبی دارد.
سیب دو رنگ فرانسه :
ارتفاع مناسب از سطح دریا برای کاشت نهال سیب دورنگ فرانسوی، بین 1300 تا 2200 متر میباشد. این نهال نیز از گونه های دیر گل بوده در نتیجه از گونه های نهال سیب مقاوم به سرما میباشد. سیب دو رنگ فرانسه را می توان در مناطق کوهستانی معتدل و سرد سیر کشت کرد.
نیاز سرمایی این گونه نهال ۱۶۰۰ ساعت زیر ۷- درجه سانتیگراد است. و می تواند سرمای بین ۳۰- تا ۴۰- درجه سانتیگراد را تحمل کند.
سیب گلاب سفید :
تحمل سرمایی درخت سیب گلاب بسیار بالا است. این گونه تحمل سرمای 35 الی 40 درجه زیر صفر را دارد. کاشت نهال سیب گلاب برای مناطق سردسیر، نیمه سردسیر، کوهستانی و معتدل مناسب می باشد.
این رقم به 1000 الی 1600 ساعت دمای -7 درجه سرما نیاز دارد تا از خواب زمستانی بیدار شود و گل دهی نماید. از ارقام دیرگل بوده و به سرمای دیرهنگام بهاره مقاوم می باشد. نهال در یک دوره 14 روزه در ماه اردیبهشت گل دهی می کند. سپس بعد از گذشت 85 الی 95 روز میوه آن می رسد. این گونه جز ارقام زود بازده بوده و محصول سیب آن در ماه های تیر یا مرداد قابل برداشت است.
سیب زودرس قره یاپراق:
گونه سیب قره یاپراق از نظر عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا در ایران درعرض جغرافیایی 37-36 درجه شمالی و در ارتفاعات 2000-1800 متر بهترین کیفیت را دارا می باشد. درجه حرارت بین ْ21 تا ْ25 سانتیگراد برای رشد متعادل مناسب میباشد. رشد میوه در بالای ْ30 سانتیگراد و پائین ْ6 سانتیگراد متوقف میشود.
نیاز سرمایی سیب 1600 ساعت دمـای زیر ْ7 ساتیگــراد میباشد. در زمستان اگر سردی هوا از ْ40- ساتیگراد تجاوز نماید صدمه زیادی به درخت و ریشه خواهد رسید.

5 –نهال انگور
انگور بی دانه سفید:
درختی است خزان دار می توان در مناطق سردسیر و نیمه سردسیر و کوهستانی و معتدل کاشت نمود. از ویژگیهای خاص بهترین نهال انگور بیدانه سفید پیوندی میتوان به دیر گل بودن و مقاومت نسبت به سرماهای بهاره اشاره کرد. ارتفاع از سطح دریا استاندارد برای این گونه 1265 می باشد. و تحمل سرمای 15- الی 18 درجه را دارد.
قیزیل اوزوم:
این گونه از نهال انگور مناسب منطقه آذربایجان می باشد و از ارقام بهره برداری شده در ارومیه می باشد. نهال قزل اوزوم در اکثر مناطق انگور خیز کشور قابل کشت است و بیشترین کشت این نهال در استان آذربایجان است.
البته نام این نهال نیز ترکی است. قزل به معنای طلا می باشد و اوزوم به معنای انگور است. دلیل این نامگذاری رنگ قرمز و خاص حبه های انگور است. ارتفاع از سطح دریا برای این نهال ۱۲۶۵ متر میباشد. زمان برداشت محصول اواسط مهر و تحمل سرمای 15- الی 18 درجه سانتی گراد دارد.
انگور خلیلی :
گونه نهال خلیلی تحمل نسبی به سرمای زمستانه دارد و بیشتر مناسب کشت دیم می باشد. انگور خلیلی جزو انگور های پیش رس است و درواقع زودرس ترین انگور آذربایجان غربی می باشد. تحمل دمایی 15- الی 18 درجه را دارد.
انگور حسینی :
بهترین فصل کاشت رقم نهال حسینی پاییز نهایت تا اوایل بهار می باشد. ارتفاع محل کاشت 500 متر تا 2300 متر و دمای محل کاشت تا 45 درجه سانتی گراد می باشد. این نهال گزینه مناسبی برای مناطق معتدل است و تحمل نسبی به خشکی و سرما دارد.
انگورفخری:
اینگونه نهال انگور، باید در آب و هوای تابستانی کاشت که آفتاب خوبی به آن برخورد کند. نهال انگور فخری مقاومت خوبی در برابر سرما از خود نشان می دهد. بهترین فصل رشد این نهال در فصل بهار و تابستان می باشد. بادهایی شدید می توانند به انگور فخری آسیب وارد کنند.
انگور مویز :
بهترین زمان کاشت نهال انگور مویز بی دانه در فصل پاییز یا اوایل فصل بهار است. و دمای مناسب پرورش این درخت، دمایی معتدل رو به سرد می باشد. زیرا این گیاه در مناطق سردسیری رشد بهتری دارد. سرما به آن هیچ آسیبی وارد نمی سازد و بافت های آن در برابر سرما دچار آسیب و ضربه نمی شوند. وزش باد اگر شدید باشد امکان دارد به این نهال آسیب جدی وارد سازد. بهتر است آن را در اواخر اسفند ماه بکارید.
انگور سیاه سردشت:
تولید نهال انگور سیاه سردشت در ایران، شهرستان سردشت واقع در استان آذربایجان غربی می باشد. به دلیل سازگاری خیلی خوب این نهال در بیشتر مناطق ایران قابل کشت می باشد. نهال، برای رشد بهتر به میزان مشخصی سرما نیاز دارند تا از خواب زمستانه بیدار شوند. برای کاشت در مناطقی که ارتفاع حدود 1265 متر از سطح دریا دارند مناسب است.
6 –درخت شلیل
انواع نهال شلیل مقاوم به سرما
شلیل رفعتی:
گونه شلیل رفعتی در دمای زیر 20 درجه به خوبی رشد می کند و می تواند هوای سرد را در مناطق سرد تحمل کند. مقاوم به سرمای منفی 25 تا 30 درجه است. نهال شلیل رفعتی برای مناطق سردسیر مناسب است.
شلیل سفید شیشه ای:
این رقم شلیل نسبت به سرما مقاوم است و میوه آن اواخر تیرماه می رسد. نیاز سرمایی نهال شلیل سفید حدود 200 الی 700 ساعت و دمای زیر 7 درجه سانتی گراد می باشد. این نهال جزء ارقام زودگل می باشد بنابراین نسبت به سرمای دیرس بسیار حساس می باشد. برای کاشت در مناطق معتدل مناسب می باشد.
شلیل انجیری:
دوره سرمایی لازم برای نهال شلیل معمولا 800 ساعت سرمای زیر 7 درجه در نظر گرفته میشود. نهال شلیل انجیری برای قرار گرفتن در سطح دریا محدودیتی ندارد و در تمامی ارتفاعات محصول قابل توجهی تولید می نماید.
شرایط آب و هوایی تابستان گرم و زمستان نسبتا سرد امکان رشد درخت شلیل انجیری را فراهم می کند. نهال شلیل نسبت به گرمای تابستان مقاومت خوبی دارد اما زمستان خیلی سرد باعث یخ زدن شاخه ها و جوانه های درخت شلیل می شود.
مقاومت شلیل به سرمای زمستانه تا منفی 20 درجه می باشد و در سرمای دیرس بهاره منفی 3 درجه سانتیگراد آسیب میبیند.
شلیل مغان:
نهال شلیل مغان مناسب کاشت مناطقی با تابستان گرم و زمستان سرد میباشد. مقاومت سرمایی شلیل منفی 20 درجه سانتی گراد میباشد. حساس به سرمای دیررس بهاره زیر منفی 3 درجه میباشد. نیاز سرمایی 400 الی 1000 ساعت زیر 7 درجه سانتی گراد را برای جوانه زدن دارد.
شلیل شمس:
مقاومت درخت شلیل شمس در برابر سرما و گرما بسیار زیاد میباشد و مقاوم به سرما میباشد. ارقام نهال شلیل، به ارتفاع کاشت از سطح دریا، حساس نیستند و این قضیه اهمیتی زیادی برای آنها نخواهد داشت.
نیاز سرمایی نهال شلیل شمس مابین 400 تا 1000 ساعت در دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد میباشد. این نهال پس از گذراندن دوره سرمایی جوانه میزند.

7 – درخت شفتالو
شفتالو شیشه ای زودرس یا شفتالو زودرس سفید: نهال شفتالو سفید زودرس گونه وحشی نهال هلو میباشد و ویژگیهای نهال هلو را دارد.
8 – درخت هلو
هلو زعفرانی :
نهال هلو زعفرانی از گونه های مقاوم به سرما میباشد و مقاومت -25 درجه الی -30 درجه سانتی گراد را دارد. در مقابل خشکی و کم آبی نیز جزء ارقام نیمه متحمل محسوب میشود.
هلو انجیری زعفرانی :
این نهال نسبت به سرما مقاومت بسیار خوبی از خود نشان میدهد. نهال هلو انجیری زعفرانی میتواند دمای منفی ۳۵ درجه را تحمل کند. و به دلیل مقاموم بودن در برابر سرما برای کاشت در مناطق سردسیر و کوهستانی مناسب میباشد. رنگ میوههای درخت هلو انجیری زودرس، زرد مایل به قرمز است.
هلو انجیری خونی:
نهال هلو انجیری از کشور چین تهیه می شود. می تواند دمای بین 25 تا 35 درجه را تحمل کند. این گونه هلو در پایان ماه جولای میوه می دهد. سالیانه به 0 تا 700 ساعت سرما نیاز دارد. بهترین ارتفاع برای نهال هلو انجیری خونی 0 تا 3000 متر از سطح دریاست.
هلو جوادی :
این نهال می تواند گرما را تا 32 درجه تحمل نماید ولی در برابر سرما مقاومت کمی دارد. بهترین ارتفاع از سطح دریا برای کاشت درخت هلو جوادی 0 تا 3000 متر است. دوره سرمایی مورد نیاز برای نهال هلو جوادی 500 الی 800 ساعت است.
هلو آلبرتا پاییزی :
این نهال مقاومت سرمایی بسیار زیادی داردنهال هلو آلبرتا پاییزی در محیط و مناطق سرد هم قادر به رشد کردن است. و سرما به راحتی آسیبی به این نهال وارد نمیکند.
نیاز سرمایی این نوع نهال هلو، حدود 500 تا 1000 ساعت می باشد. این گونه نهالها برای بیرون آمدن از خواب زمستانه، باید در دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد قرار بگیرند.
درخت هلو آلبرتا و دیگر ارقام و هلو شلیل، مناسب کاشت در ارتفاع 2000 متر از سطح دریا میباشند. زمان گلدهی درخت هلو آلبرتا، اواخر فروردین در فصل بهار خواهد بود که حدود 8 روز به طول میانجامد.

9 – درخت زردآلو
زردآلو عسگر آباد (اسغر آباد) :
میوه زردآلو به لحاظ اقلیم بسیار نزدیک به هلو میباشد فقط با این تفاوت که نیاز سرمایی کمتری دارد. نهال زردآلو عسگر آباد پس از گذراندن سرمای زمستانی 300 تا 900 ساعت جوانه میزند. این گونه زردآلو به دلیل شکوفایی زودرس بهاره مناسب مناطقی با سرمای دیررس بهاره نمی باشد.
زردآلو نصیری زودرس:
این درخت در اکثر اقلیم های ایران کاشت می شود. منشا اصلی درخت زردآلو نصیری کشور چین می باشد. زردآلو نصیری برای شکوفه دهی و رشد خوب نیاز به 250 الی 1200 ساعت در سال به سرما نیاز دارد. ارتفاع از سطح دریا برای این گونه نهال 800 متر تا 1800 متر می باشد.
زردآلو زودرس:
نهال زردآلو زودرس یا پیش رس از ارقام مقاوم به سرما میباشد ودر خرداد ماه میرسد. این رقم به خاطر زودرس بودن میوه آن به این لقب شهرت یافته است. درختان زرد آلو جهت استراحت و برطرف شدن نیاز سرمایی به ۹۰۰-۳۰۰ ساعت دمای زیر ۷ درجه نیاز دارند. انواع نهال زردآلود سرمای حداکثر تا ۲۵- درجه سانتگیراد تحمل می کنند. نوعی از زرد آلو به نام زردآلو سیبری سرمای زمستان ۵۰- درجه سانتیگراد تحمل می کند.
10 – درخت آلو
آلو بخارا زرد :
از ویژگیهای نهال آلو بخارا زرد میتوان به مقاومت نهال در برابر سرما و رشد بسیار خوب در نواحی سردسیر و نیمه سردسیر اشاره کرد. در آب و هوای سرد در مقایسه با آب و هوای گرم و خشک، عملکرد بسیار بهتری دارد. این رقم نهال تحمل خشکی را نیز دارد. نیاز سرمایی درخت آلو بخارا زرد حدود 700 الی 1200 ساعت در دمای منفی 7 درجه سانتیگراد میباشد تا گلدهی کند. مقاومت سرمایی بین 25 تا 35 درجه سانتیگراد زیر صفر را برای این گونه نهال تعیین کرده اند.
آلو بخارا سیاه :
این میوه بیشتر در آب و هوای سرد رشد میکند و تمایل به آب و هوای سرد دارد. مناسب کاشت در مناطق جنوبی و گرم نمی باشد. نهال آلو بخارای سیاه مقاومت سرمای منفی 25 درجه الی منفی 35 درجه سانتی گراد را دارد. بهترین مناطق کاشت برای این رقم نهال مناطق سردسیر و آذربایجان میباشد.
آلو سانتریزه :
نهال آلو سانتروزا یا سانتریزه تحمل متوسطی نسبت به خشکی دارد و نباید آبدهی این نهال زمان بسیار زیادی طول بکشد. تحمل گرمای تابستان در این رقم نیمه محتمل میباشد. تحمل سرمای زمستان در نهال آلو سانتروزا بین دمای منفی 25 الی 35 درجه سانتی گراد متغیر می باشد.
آلو آنجلا :
نهال آلو آنجلا بومی کشور ژاپن می باشد و به لحاظ مقاومت به سرما و خشکی در دسته ارقام نیمه متحمل قرار میگیرد و سرما را تا حد متوسط دمای منفی 30 الی 35 درجه را تحمل می کند. مناطقی که بهار و زمستان های بسیار سردی دارد برای این رقم مناسب نیست. سرمای زیاد به ریشه و شکوفه صدمه میزند.
بهترین فصل کاشت درخت آلو آنجلا پاییز تا اوایل بهار و ارتفاع از سطح 2000 متر میباشد.
آلو شابلون پفکی :
یکی از ارقام درخت آلو مقاوم به سرما میباشد. ای رقم به آلو شابلون کالیفرنیا نیز مشهور هست. از ارقام مناسب برای کشت در مناطق سردسیر میباشد. به دلیل مقاومت بالای نهال در برابر سرما و خشکی، مناطقی که دارای سرمای بهار هستند میتوانند برای کشت این نهال مناسب باشند. نیاز سرمایی این نهال، حدود 700 الی 1200 ساعت در معرض دمای منفی 7 درجه سانتیگراد برای جوانه زدن میباشد. ارتفاع محل کاشت تا 2000 متر مناسب است.
آلو کالیفرنیا :
نهال آلو کالیفرنیا از ارقام مقاوم به سرما با مقاومت سرمای 30 الی 35 درجه مناسب کاشت در مناطق سردسیری میباشد. دوره سرمائى آنها با ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ ساعت دماى کمتر از هفت درجه سانتىگراد برآورده مىشود.
11 – درخت آلوچه (گوجه سبز)
گوجه سبز سردرود :
درخت گوجه سبز سردرود از ارقام نهال آلو سبز میباشد. از میوه های بومی آذربایجان است که از لحاظ اندازه و کیفیت از سایر ارقام مطلوب تر می باشد. درخت گوجه سبز سردرود میتواند سرما را در طی زمستان تا حدود منفی 30 درجه سانتیگراد تحمل کنند. اگرچه که دماهای بالاتر را نیز در صورت عدم خشکی و آبیاری مناسب تحمل میکند.
گوجه سبز مراغه :
این نهال بومی شهر مراغه از توابع استان آذربایجان شرقی است. نیاز سرمایی برای درختان گوجه سبز مراغه بین 500 تا 1800 ساعت قرار گیری در دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد است. برای کاشت نهال گوجه سبز مراغه ارتفاع از سطح دریا بین 600 تا 2200 متر میباشد.
آلوچه زرد گوگان :
آلوچه زرد گوگان یکی از مرغوب ترین آلوچه های منطقه آذربایجان می باشد.

12 – درخت خرمالو
خرمالو گوجه ای :
آب و هوای مناسب برای پرورش نهال خرمالو گوجه ای آب و هوای نیمه گرمسیری می باشد. در مناطق سرد معتدل هم می توان این درخت را کشت نمود. خرمالو نسبت به سرما بسیار مقاوم است و تا دمای 18- درجه سانتیگراد را میتواند تحمل کند. این نهال در مناطق گرمسیری آذربایجان نیز کشت میشود. جوانه های درخت خرمالو گوجه ای برای جوانه زدن نیازمند 100 الی 400 ساعت سرمای زیر 7 درجه سانتی گراد هستند.
خرمالو سیبی :
بهترین فصل کاشت نهال خرمالو سیبی پاییز تا بهار و ارتفاع محل کاشت 200 الی 1700 متر از سطح میباشد. این نهال قابلیت کشت در مناطق نیمه گرمسیری و معتدل را دارا می باشد. مقاومت سرمایی درخت خرمالو سیبی منفی C15 درجه می باشد.

13 – درخت انار
انار ساوه:
نیاز سرمایی انار ساوه با قرار گیری در دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد به مدت 200 تا 800 ساعت، برآورده خواهد شد. برای کاشت تمامی نهالهای انار، ارتفاع 1000 تا 1700 متری از سطح دریا مناسب است. نهال انار ساوه در هر نوع آب و هوایی امکان رشد دارد. نیاز سرمایی انار ساوه ۱۰- درجه سانتی گراد می باشد پس مکانهایی که سرمای شدید دارد برای کاشت این رقم مناسب نیست. و موجب خشک شدن شاخ و برگ های آن می شود.
انار سیاه دانه شیراز :
نهال انار شیرازی، بیشتر در منطقه شیراز کشت میشود. یکی از خصوصیاتی که درخت انار دارد این است که امکان کاشت در هر شرایط اقلیمی را دارد بجز مناطق سرد و یخبندان.
14 – درخت زرشک
درخت زرشک در انواع مختلف آن نسب به هر منطقه کشت میشود. دمای مناسب برای پرورش زرشک حدود ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتی گراد می باشد. نهال زرشک برای گلدهی به دمای ۱۹ تا ۲۳ درجه سانتی گراد نیاز دارد. دمای منفی ۷ تا ۱۱ درجه سانتی گراد دوره سرمایی درخت زرشک می باشد. زرشک نسبت به زمستان مقاومت لازمه را دارد. زرشک در نواحی مختلف خراسان به عنوان یک تجارت دنبال شود.
ارتفاعات از سطح ۲۰۰۰ متر، با زمستان های سرد و سخت برای رشد مناسب میباشد. مناطق کوهپایه ای برای پرورش زرشک در اولویت قرار دارند.
15 – درخت آلبالو
آلبالو محلی :
میوه آلبالو محلی یکی از خوشرنگ ترین و خوشمزه ترین انواع آلبالو است. این رقم مقاومت بسیار عالی در برابر سرمای هوا و شوری خاک دارد. بهترین آب وهوا برای کاشت این رقم، آب و هوای معتدل و نیمه سردسیری است. البته درخت آلبالو محلی همچنین قادر است در آب وهوای سردسیر و کوهستانی نیز به خوبی رشد نماید.
دوره سرمایی ویژه 600 تا 1600 ساعته با دمای هوا باید کمتر از 7- درجه سانتیگراد باشد. تا تحمل سرمایی و گرمایی درختان نیز افزایش یابد. این رقم در ارتفاع بین 0 تا 3000 متر به خوبی رشد میکند.
آلبالو دانه درشت مجارستانی :
نسبت به سرمای بهاره مقاومت خوبی دارد. درخت آلبالو مجارستانی به میزان 600 تا 1600 ساعت دمای زیر 7 درجه سانتیگراد نیاز دارد تا از خواب زمستانه درآید. تابستان خشک و خنک برای نهال آلبالو مجاری مناسب است. نهال آلبالو مجارستان برای خروج از خواب زمستانی و گلدهی در فصل بهار به 600 الی 1600 ساعت با توجه به موقعیت و شرایط اقلیمی دمای زیر 7 درجه سانتیگراد در زمستان نیاز دارد.

16 – درخت گیلاس
گیلاس تکدانه مشهد :
مناطق مورد کاشت گیلاس تکدانه تمامی مناطق ایران بجز مناطق با گرمای بیش از ۴۵ درجه و خاک های شور میباشد. از ارقام خیلی دیرگل و مقاوم در برابر سرمای بهاره. نهال گیلاس تکدانه اصلاح شده بهترین و مناسبترین رقم گیلاس برای مناطق سردسیری , نیمه سردسیری , کوهستانی می باشد.
گیلاس زرد خوشه ای :
بهترین فصل کاشت درخت گیلاس، پاییز تا اوایل بهار با ارتفاع محل کاشت 800 الی 2500 متر و دمای 40 درجه سانتی گراد است. نهال گیلاساز ارقام دیر گل و مقاوم به سرما می باشد به طوری که نیمه دوم فروردین ماه زمان گل دادن این رقم است که باعث شده شکوفه ها از سرمای بهاره در امان باشند. و کاشت آن در مناطق نیمه سردسیر بازدهی خوبی داشته باشد.

17 – درخت به
درخت به اصفهان :
به اصفهان در برابر شرایط مختلف آب و هوایی سازگاری خوبی از خود نشان میدهد. این نهال به شرایط آب و هوایی حساس نمیباشد اما در آب و هوای گرم با آفتاب ملایم، رشد بسیار خوبی دارد. نهال به اصفهان به سرمای بهاره مقاوم نمیباشد. بهترین فصل کاشت پاییز تا اوایل بهار با ارتفاع محل کاشت 800 الی 2200 متر و دمای 40 درجه سانتی گراد.
درخت به ترش :
تحمل خشکی بالای به ترش از ویژگیهای بارز این رقم است. نهال به ترش مناسب کاشت در بیشتر نقاط کشورمان حتی مناطق گرمسیری میباشد. تحمل گرمایی این رقم 30 الی 35 درجه سانتیگراد است. نهال به ترش متعلق به منطقه آذربایجان در کشورمان است. دوره سرمایی برای درختان به ترش آذربایجان بین 100 تا 800 ساعت قرارگیری در دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد میباشد.
درخت به قرمز یا به سرخ :
تحمل خشکی زیاد از خصوصیات بارز به قرمز میباشد. برای جوانه زنی نیاز به یک دورهی سرمایی دارد. این نهال به آفتاب هم احتیاج دارد و باید در طول روز حداقل ۶ ساعت در مقابل آفتاب قرار بگیرد. ارتفاع مناسب برای کاشت درخت به قرمز از سطح دریا، ۴۰۰ متر و مقاومت سرمایی منفی 30 الی 35 درجه سانتی گراد را دارد.

18 – درخت سماق
نهال سماق آب و هوای گرم و خشک را می پسندد. بسیار نور پسند بوده و غیر مقاوم به سایه است. در صورت سرمازدگی ساقه های جدید ایجاد می کند. این درختچه در مناطقی که ۰ – ۳۵۰ میلیمتر بارندگی سالیانه داشته باشد رشد می کند. سرمای زیر ۶- درجه سانتیگراد را نمیتواند تحمل کند.
درخت سماق در اکثر نقاط ایران همچون نقاط استپی سلسله کوههای البرز و زاگرس در آذربایجان و خراسان و فارس و دامنههای جنوبی رشته کوههای البرز وجود دارد. در درههای کرج و هراز، بین هزار تا هزار و 700 متر، در ارتفاعات شیراز تا 23 هزار متر ارتفاع از سطح دریا و در جنگلهای ارسباران در ارتفاعات بین 650 تا هزار و 900 متر از سطح دریا نیز دیده میشود.
19 – درخت عناب
درخت عناب یکی دیگر از 60 نهال مناسب مناطق سردسیری میباشد. عناب در اصل بومی مناطق گرمسیری است که منشاء آن کشور پهناور چین است . درخت برای رشد دمای تابستان های گرم را می پسندد که البته تا دمای 20- را تحمل می کند. نهال عناب جزء درختان مقاومی است که قابلیت رشد در زمینهای کم آب و با کیفیت پایین را دارا بوده و درطی دوران خشکسالی و پدیده سرمازدگی از معدود گیاهانی میباشد که خسارت بسیار اندکی را متحمل میشود.
20 – درخت سنجد
سنجد حاج حسینی :
درخت سنجد بومی منطقه آسیای غربی ایران و ترکیه هست. درخت سنجد حاج حسینی در تابستان تا دمای +45 درجه ودر زمستان تا منفی 30 درجه را تحمل میکند. رقم سنجد حاج حسینی بومی آخی جهان از توابع آذرشهر واقع در آذربایجان شرقی می باشد. در نیمه دوم مهر ماه می رسد. مقاوم به شوری و خشکی است.
سنجد دره وار:
سنجد دره وار (کوهی) بومی قاضی جهان از توابع آذرشهر واقع در آذربایجان شرقی می باشد. مقاوم به شوری، و خشکی است. سنجد بومی مناطق غرب آسیا و ایران میباشد. در ایران شهرستان آذرشهر یکی از مراکز عمدهی کشت و تولید سنجد به شمار میرود.
معرفی و فروش 60 نهال مناسب مناطق سردسیری در نهالستان آذربایجان . جهت مشاوره و خرید با نهالستان آذربایجان در تماس باشید.
Pingback: انواع درخت میوه برای باغ - 51 رقم از بهتریین نهال ها، پیوندی و پرسود 🌱🌱