مقایسه كاغذ ساخته شده از چوب صنوبر و پالونيا فورتونی و ترکیبی آنها به روش شيميايي مكانيكي

عنوان های مورد بحث در مقاله مقایسه كاغذ ساخته شده از چوب صنوبر و پالونيا فورتونی و ترکیب آنها
- مقایسه خمير كاغذ تهیه شده به روشهاي مكانيكي و نيمـه شـيميايي
- مقایسه الیاف پالونیا و صنوبر
- پالايش پذيري در الياف
- مقایسه مقاومت خمیر پالونیا و صنوبر در مقابل پاره شدن، تركيدن، كشش، سفتي و طول پاره شدن.
بررسی خواص کاغذ ساخته شده از چوب پالونیا و صنوبر
در مقاله مقایسه كاغذ ساخته شده از چوب صنوبر و پالونيا فورتونی و ترکیبی آنها به روش شيميايي مكانيكي. با اطلاعات جامعی از کیفیت خمیر ساخته شده. در انواع روشهای مکانیکی و نیمه شیمیایی. در مورد چوب گونه پالونیا فورتونی و صنوبر هم به صورت ترکیبی و هم به صورت مجزا آشنا خواهید شد. طول الیاف هر دو درخت بررسی شده و تاثیر آن در پالایش پذیری و تهیه خمیر مقایسه شده است. و اینکه مقاوت کاغذ تهیه شده در حالت مجزا و ترکیبی دو گونه پالونیا و صنوبر چه میزان است. برای دانلود رایگان اطلاعات کامل بصورت فایل کلیک نمایید.
چكيده
مقايسه ويژگيهاي فيزيكي و مكانيكي كاغذ ساخته شده از چوب صنوبر (deltoides Populus) و پالونيا ( Paulownia fortune ) و مخلوط آنها به روش شيميايي مكانيكي
طيف گسترده تهيه خمير كاغذ با روشهاي مكانيكي و نيمـه شـيميايي از جملـه : حرارتـي مكـانيكي، شـيميايي – حرارتـي مكانيكي و شيميايي – مكانيكي. به دليل صرفه جويي در ماده اوليه و توليد خمير كاغذ پربازده، بيش از هر زمان ديگر مطرح و در حال توسعه و تكميل است. اگرچه از توليد خمير كاغذ شيميايي – مكانيكي به صورت انبوه در ايران. بيش از دو دهه نميگذرد، اما در زمينه مطالعات خمير كاغذ، پيشرفتهاي قابل ملاحظه اي حاصل گرديده است.
براي تهيـه خميـر كاغـذ بـا روش هـاي مذكور نياز به چوب با دانسيته پائين است بنابراين گونه هاي سريع الرشد از جمله صنوبر و پالونيا مورد توجه مي باشند. رشـد چوب پالونيا بيش از صنوبر است و به همان نسبت الياف كوتاهتري توليد ميكند. مقاومت كاغذهاي تهيه شده از خمير خالص پالونيا و صنوبر به علت عكس العمل متفاوت الياف. آنها در برابر پالايش اختلاف معني داري بوجود مي آورد.
بررسی خواص
از جانب ديگر بـا بررسي خواص كاغذ ملاحظه ميشود كه پالايش پذيري در الياف بلندتر صنوبر سهل تر و بهتر صورت مـي گيـرد. ولـي ارزش متوسط كمي طول الياف صنوبر پس از پالايش نزول نموده و اختلاف آن را با طول الياف خمير پالونيا كاهش ميدهد. بنابراين، افزودن مقدار 10 درصد خمير پالونيا به خمير صنوبر در مقاومتهاي به پاره شدن، تركيدن، كشش، سفتي. و همچنين طول پاره شدن در مقام مقايسه با كاغذ تهيه شده ازخمير خالص صنوبر اختلاف معني داري بوجود نمي آورد.
اين در حالي است كه بـا افزودن مقدار 10 درصد خمير پالونيا به خمير صنوبر، خاصيت ماتي كاغذ حاصل افزايش و مقاومت بـه تـا شـدن آن كـاهش ميابد. و بين كاغذهاي دو گروه ياد شده در سطح 1 درصد اختلاف معني دار پيدا ميكند. مدت زمان مناسب براي توليد خمير با بازده حدود 85 درصد در شرايط بهينه پخت با حرارت 160 درجه سانتيگراد. و نسبت ماده چوبي به مايع پخت 7 :1 ،براي چوب پالونيا 90 دقيقه و براي چوب صنوبر100 دقيقه حاصل گرديد.
با توجه به نتايج اين بررسي، تهيه خمير كاغذ شـيميايي – مكانيكي از چوب پالونيا و امكان افزودن آن به خمير شيميايي – مكانيكي صنوبر. افق اميد بخشي را در تأمين كمبود چوب براي صاحبان كارخانجات چوب و كاغذ ترسيم مي كند. (مقایسه كاغذ ساخته شده از چوب صنوبر و پالونيا فورتونی و ترکیبی آنها به روش شيميايي مكانيكي)
سيد ضياءالدين حسيني و مرتضي مشعل چيان
گروه علوم و صنايع چوب و كاغذ، دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان
واژهاي كليدي: صنوبر، پالونيا، تند رشد، بازده، الياف، شيميايي مكانيكي، مقاومت كاغذ، پاره شدن
نهالستان آذربایجان ارائه دهنده آموزش کاشت انواع نهال و فروش نهال در آذربایجان شرقی
