نهال گلابی

درخت گلابی و ارقام نهال گلابی
قیمت نهال گلابی
معرفی انواع نهال گلابی، آموزش کامل کاشت و تکثیر گلابی و فروش نهال گلابی در آذربایجان
گلابی درختی است گلدار از خانواده گل سرخیان میباشد دارای حدود ۳۰ گونه است. نهال گلابی معمولی یا اروپایی از گونه communis میباشد و کشیده بوده و دارای دانههای سنگین است.
نکاتی در مورد درخت گلابی
بلندی درخت ۲۰ تا ۳۰ متر است و بر روی تنه و شاخههای آن پوستی ضخیم با ترکهای طولی کشیده شده است. برگهای آن نازک همراه با دمبرگ بلند هستند. گلبرگها به رنگ سفید تا صورتی روشن و میوه آن کروی کشیده است.
اکثر ارقام نهال گلابی اروپایی شاخههایی بدون خار دارند، اما بر روی شاخه برخی از نمونههای این گیاه خارهای کوچکی مشاهده میشود. برگها ۱۲-۲ سانتیمتر طول دارند و حاشیه برگها میتواند صاف و یا دندانهدار باشد.
باغبانهای خانگی عاشق کاشت درخت گلابی هستند چون هم میوه آن شیرین است، هم سادهترین درخت برای پرورش است. بسیاری از درختان میوه با حشرات مشکل دارند. بسیاری از آنها مستعد ابتلا به بیماریهای گیاهیاند. گلابی مشکلات کمتری دارد. آنها فقط رشد میکنند و سال به سال بیدردسر و با کمی مراقبت محصول میدهند.
گلابی نسبت به سایر میوهها نیاز به مراقبت کمتری دارد. با این حال شیرین، خوش طعم و مغذی هم هست. مانند سیب، اگر هنگام برداشت هنوز نرسیده باشند، میتوان آن را به مدت طولانی نگه داشت. اگر در یک محل خنک نگه داشته شوند، چند ماه میمانند.
تکثیر درخت گلابی
گلابی از طریق دانه تکثیر میشود. چندین سال طول میکشد تا از نهال به یک درخت تولیدکننده میوه تبدیل شود. اکثر مردم نهال درخت گلابی را در اندازه کوچک میگیرند تا در باغ خود پیوند بزنند و پرورش دهند. درختان محلی شما قدیمیتر هستند. این درخت گلابی کوچک برای رشد به ۲-۴ سال دیگر نیاز دارد تا اولین میوه خود را بدهد.
همچنین میتوانید یک شاخه از یک درخت گلابی را روی سایر درختان میوه پیوند بزنید.
کاشت درخت گلابی
محلی را در حیاط خود انتخاب کنید که نور خورشید را کامل دریافت کند. چاله عمیقی حفر کنید. در صورت دسترسی مقدار زیادی کود تجزیه شده اضافه کنید و آن را با خاک باغ کاملاً مخلوط کنید. اگر نهال گلابی که خریداری کردهاید در داخل ظرفی از کود گیاهی باشد، آن را در گلدان قرار دهید مفید است. اما لازم نیست که گلدان را سوراخ کنید تا به ریشه اجازه دهد به راحتی از گلدان خارج شود. هنگام ایجاد سوراخ مراقب باشید ریشه را قطع نکنید، زیرا میتوانید به جای کمک، آسیب بزنید. اگر درخت در کیسه کرباس است از کیسه در آورید. ریشه را به آرامی در سوراخ حفر شده قرار دهید.
گیاه را خاک کنید. خاک را به طور کامل خیس کنید. در صورت نیاز خاک بیشتری اضافه کنید.
طریقه رشد درخت گلابی
رشد نهال گلابی آسان است. هنگامی که درخت کاشته شد، با مراقبت کم به خوبی رشد میکند. پس از کاشت درخت گلابی جدید توصیه میشود درخت را در سال اول زندگی به چوب حایل کنید. بادهای قوی میتواند نهال جوان شما را خم کنند و باعث شوند تنه با زاویه رشد کند. همچنین میتوانند درخت را تاب دهند و به ریشهها آسیب بزند.
نکته کودهای سُنبله برای افزایش رشد درخت گلابی جدید شما خوب هستند. سنبله به آرامی کودی آزاد میکند که به طور ویژه برای درختان میوه فرموله شده است.
تعداد و اندازه گلابیها به مسائلی وابسته است. گاهی اوقات طبیعت شکوفههای زیادی را از طریق گردهافشانی ایجاد میکند. گاهی تعدادی از شکوفهها دچار سرمازدگی میشوند. ممکن است در یک سال خوب، تعداد گلابیها زیاد ولی اندازه آنها کوچک باشد.
پرورشدهندگان نهال گلابی میتوانند برای حل این موضوع تعدادی گلابی نارس را در اوایل فصل حذف کنند. در چند سال اول پرورشتان نه، زیرا تجربه کافی برای قضاوت در مورد اینکه آیا بچه گلابی بیش از حد روی درخت وجود دارد، ندارید. اما توصیه میکنیم هر گلابی که توسط حشرات آسیب دیده است را جدا کنید تا شرایط را برای رشد بیشتر گلابیهای سالم مهیا کنید.
هر بهار قبل ازشکوفهزنی جوانهها، اسپری خفتگی به درخت میوه بزنید تا انواع حشرات را از بین ببرد.
درخت گلابی و میوه آن نسبت به سایر درختان میوه کمتر مستعد ابتلا به حشرات و بیماریها است. اگر از اسپری حشره یا آفتکش استفاده میکنید، توصیه میکنیم راهنماییهای روی برچسب را با دقت مطالعه کنید. و هنگام سمپاشی از لباس محافظ و ماسک استفاده کنید.
هرس درخت گلابی
مانند سایر گیاهان، هرس نهال گلابی تازه کاشته شده برای سلامتی آنها لازم است. درختان گلابی را سالانه در اوایل بهار، قبل از آغاز رشد سال جدید، هرس کنید.
ابتدا شاخههای مرده یا ناسالم و انتهای آنها را جدا کنید. تنه اصلی و هر شاخه در ارتفاع را که با نردبان میتوانید به میوه آن برسید، هرس کنید. مناطقی که رشد انبوه دارند را نیز هرس کنید. این کار باعث نفوذ نور خورشید و هوا برای افزایش سلامت و رشد درخت میشود. از طرفی این کار برای حفظ زیبایی ظاهری درخت لازم است.
صفر تا صد آموزش کاشت و نگهداری و تکثیر نهال گلابی و فروش نهال در آذربایجان
ارقام گلابی
بهترین نژاد گلابی
درخت گلابی گونهها و همچنین ارقام و انواع دو رگه مختلفی دارد. که در اندازه درخت، شکل تاج، شکل و رنگ میوه و زمان رسیدن میوه تفاوتهایی با هم دارند. P.communis که با نام عمومی گلابی اروپایی شناخته میشود متداولترین گونه این گیاه در کشت و پرورش است.
از ارقام مهم گلابی میتوان گلابی درگزی، گلابی ناشی، نهال گلابی اصلاح شده، گلابی پرتقالی، گلابی زودرس، گلابی اسپادانا، گلابی وحشی، گلابی نطنز، گلابی سانتا ماریا، گلابی پایه کوتاه، گلابی شاه میوه و گلابی بیروتی را نام برد.

نهال گلابی بیروتی
نهال گلابی بیروتی، یکی از گونه های درخت گلابی می باشد. از ارقام خارجی می باشد که در ایران نیز کشت می شود. گلابی بیروتی از درختان پر محصول می باشد و می توان به مدت طولانی آن را در انبار نگهداری نمود. گوشت گلابی بیروتی آبدار و شیرین بوده به همین دلیل طرفدارن زیادی دارد. طعم لذیذ و عطر بی نظیری دارد.
میوه ی درخت گلابی بیروتی تحمل بالایی به مناطق خشک ندارد با این حال در مناطق نیمه خشک هم امکان رشد پیدا می کند.
خصوصیات گلابی بیروتی
از ویژگیهای گونه بیروتی خواص موجود در این میوه خوشمزه می باشد. مواد معدنی موجود در گلابی به تقویت سلول های بدن کمک می کند. همچنین فیبر موجود در گلابی در کاهش کلسترول و محافظت قلب موثر است. گلابی از آنجایی که حاوی مقداری ویتامین C و E می باشد در دفع سموم بدن نیز نقش دارد.
میزان تحمل سرمای گلابی بیروتی در زمستان تا 25- میباشد. اما در کل میزان سرمای و گرمای زیاد توصیه نمی شود زیرا ممکن است نهال آسیب ببیند.
کاشت نهال گلابی بیروتی
برای کاشت زمینی با خاک سبک و شنی مناسب است. خاک سنگین و زهکشی نشده امکان رشد این نوع نهال را فراهم نمی کند.
درخت گلابی نیاز شدید به آبیاری ندارد زیرا آبیاری بیش از حد به برگ های آن آسیب وارد می کند. گلابی بیروتی تحمل به بی آبی دارد و کاشت آن در منطقه پر باران نیاز به آب را تامین می کند.
تقریبا 4 سال بعد از کاشت به بار می نشیند. درخت گلابی نیز مانند دیگر درختان آفت زدگی دارد بیشترین آفت گلابی شته می باشد که با سم پاشی به موقع رفع میشود.

نهال گلابی درگزی
از ارقام مهم و تجاری گلابی در ایران بوده و درختان این رقم حالت هرمی شکل دارد. میوه ی گلابی درگزی نسبت به اکثر گلابی ها دارای جثه ی بزرگتری می باشد و بسیار خوشمزه است.
رنگ پوست آن زرد خوشرنگ با لکه های قرمز به دور آن می باشد. گوشت میوه سفید، سفت، آبدار وخوشمزه است. محصول دهی آن در شهریور و مهرماه صورت می گیرد و از انواع گلابی دیررس محسوب می شود.
این نوع نهال گلابی بیشتر در منطقه شمال خراسان کشت می شود. این نهال عادت رشد قائم دارد و شاخ آن سبز متوسط و بلند است. میوه گلابی درگزی سلولهای سنگی زیادی دارد و میوه آن در مقایسه با انواع دیگر کمی گرد است.
در دسته انواع زود شکوفا قرار دارد و بومی مناطقی است که هیچ یخبندان بهاری وجود ندارد. گلابی درگزی خاصیت انبارداری و قابلیت حمل و نقل خوبی را داراست و حدود 6 ماه در سردخانه ها قابلیت نگهداری دارد. یکی از ارقام مقاوم گلابی در برابر آتشک است.
تکثیر گلابی درگزی
تکنولوژی تکثیر نوع درگزی گراف است.
شرایط زیستی گلابی درگزی
آبیاری درخت گلابی سال اول باید به شکل عمیق انجام شود تا سیستم ریشه به خوبی گسترده و مستقر شود. در طی فصل رشد هر هفته دو بار میتوان نسبت به آبیاری این درختان اقدام کرد. آبیاری درختان بالغ را میتوان با فواصل بیشتری انجام داد.
نور: این درختان را باید جایی کاشت که به خوبی در تمام روز از نور مستقیم آفتاب بهرهمند باشند. کمبود نور از جمله دلایل عدم شکل گیری جوانه گل و یا ریزش غنچههای گل در این درختان است.
دما: گونههای مختلف این درختان سرما را بین ۲۵- الی ۴۰- را میتوانند تحمل کنند. جوانههای گلابی در حدود ۱۵۰۰-۶۰۰ ساعت دمای زیر ۷ درجه سانتیگراد نیاز دارند .
خاک: درختان گلابی، خاکی با زهکش مناسب را نیاز دارند. و خاکهای سنگین و رسی که رطوبت را در خود نگه میدارد برای آنان مناسب نیست. عمق مناسب کاشت بر روی پایههای معمولی گلابی که درختانی با تاج گسترده دارند حدود ۸-۷ متر است و برای درختان پاکوتاه ۴-۳ متر میباشد.

نهال گلابی اسپادانا
نهال گلابی اسپادانا یکی از ارقام درختان گلابی میباشد که این نهال از نوع زودرس ها به شمار می آید. “گلابی اسپادانا” نسبت به سایر گلابی ها زودتر شکوفه میدهد. نهال اسپادانا در مقابل سرما مقاوم نمیباشد و بیشتر برای مناطق گرمسیری مناسب است.
نهال اسپادانا از نهال های پیوندی میباشد که انواع یکساله و دوساله آن در بازار موجود میباشد . منشا اصلی گلابی اسپادانا چین میباشد. این درخت گلابی تا حدودی خشکی را تحمل میکند.
خواص نهال گلابی اسپادانا
گلابی میوه ای که دارای طبعی سرد و خشک است ، این میوه آرامش بخش بسیار خوب و تب بر است . همچنین برای از بین بردن غم و ناراحتی بسیار کار آمد است. برای تقویت قلب و معده و همچنین هضم مصرف این میوه یک ساعت بعد از غذا توصیه میشود. این میوه برای رفع تشنگی بعلاوه خفقان بسیار موثر است. کسانی که از سوزش مثانه رنج میبرند این میوه را در دو وعده صبح و عصر میل کنند.
این درخت رشد عمودی دارد و بسیار پربار و اغلب شاخه های زیر بار خواهند شکست.
درخت گلابی نسبت به سرما حساس است وگل های آن در بهار بیشتر درخطر سرمای بهاره قرارمیگیرند. ولی در تابستان گرما رابیشتر تحمل میکند.
میوه ی این درخت درشت بوده و رنگ پوست میوه بر روی سطح سبز رنگ خاکستری میباشد ومیوه ی آن بسیار شیرین است.
زمان محصول دهی اواسط شهریور ماه میباشد.
آبیاری گلابی اسپادانا
سالیانه این درخت برحسب آب وهوا،خاک،پایه ور قم ۱۲-۱۰هزارمترمکعب نیاز آبی دارد.
آبیاری به روش های قطره ای،نشتی،بارانی وکرتی انجام میشود.
تکثیر گلابی اسپادانا
الف: پایه های به (در احداث باغات).
ب: پایه های زالزالک(درخاک های سنگلاخ).
ج: پایه های گلابی وحشی(درخاک های خشک).
د: پایه های بذری گلابی(درخاک های زهکشی).
خاک
خاک نباید سنگین ومرطوب باشد ازجمله خاک های مناسب شنی لومی،رسی وعمیق با زهکشی خوب برای کاشت این درخت مناسب است.
هرس
درخت های گلابی بارور درنوک سیخک های دوساله دارند وبرای هرس کردن باید مواظب بود زیرا برای باردهی اندازه ی سیخک ها مهم است.

نهال گلابی سیبری
نهال گلابی سیبری یک نوع تجاری است. زمان رسیدن میوه در اوایل پاییز میباشد. ظرفیت ذخیره سازی بالا دارد. رنگ آن به زرد متمایل به سیبی میباشد گلابی سیبری گرد و همانند سیب میباشد طعم شیرینی دارد. این نوع گلابی اگه همانند سیب زودتر چیده شود در سردخانه به مدت 4 ماه میماند از گلابی های پوست سفت میباشد.
این نوع نهال مناسب مناطق سردسیر و کم آب می باشد. این نهال به دلیل مقاوم بودن در مقابل سرما در مناطقی که سرما زیاد است کاشت می شود. پایه این نوع نهال از گلابی پایه کوتاه می باشد. محل اصلی تولد این نهال گلابی، اصفهان است.
این میوه زیبا سرشار از پتاسیم، ویتامینها و مواد معدنی میباشد. به صورت پخته، کمپوت شده یا خام مصرف میشود. دانه گلابی برای انسان خطرناک است.
بافت میوه گلابی سیبری آبدار و ماسه ای است. رنگ پوست میوه خاکستری است و رگه هایی نازک در قسمت گوشتی دارد. میوه در اوایل ماه اکتبر می رسد و قابلیت 6 ماه انبارداری دارد. یکی از نهال های مقاوم در برابر ریزش است. بافت آبدار و ترد آن یکی از دلایل اصلی محبوبیت این رقم است. شاخه های نهال سیبری قهوه ای رنگ و شکننده است.
تکثیر گلابی سیبری
این رقم از طریق گراف تکثیر میشود و دو سال پس از کشت میوه میدهد.

نهال گلابی نطنز
نهال گلابی نطنز از ارقام دیررس گلابی میباشد تا اوایل ابان ماه نیز بر روی درخت میوه انرا میتوان مشاهده کرد. میوه درخت گلابی نطنز بسیار درشت میباشد و سبز یا زرد رنگ، آبدار و مخروطی که دارای طعم و عطر خوب است.
این گیاه بومی آسیای غربی واروپای شرقی مخصوصا نواحی شمال غربی ایران وکوه های قفقاز میباشد. ولی کم بار هست و از سال پنجم به بعد به بار می نشیند و عمر آن 30 سال میباشد. باتوجه به تولید و درخواست کم این رقم نهال گلابی قیمت میوه آن در بازار بسیاز گران میباشد. ماندگاری بالایی دارد و از ارقام مقاوم گلابی محسوب میگردد.
خیلی آبدار مناسب برای تازه خوری میباشد. این نهال ها از خود بارور نیستند و به انواع گرده افشان نیاز دارند. نهال نطنز به رطوبت زیاد حساس است و در گروه ارقام نیمه متحمل قرار دارد. گلابی نطنز را می توان در ماه سپتامبر برداشت کرد و تکنولوژی تکثیر از نوع گراف دارد.
تکثیر نهال گلابی نطنز
۱:پایه های به (در احداث باغات )
۲:پایه های زالزالک(درخاک های سنگلاخی)
۳:پایه های گلابی وحشی (درخاک های خشک )
۴:پایه های بذری گلابی(درخاکهای زهکشی )
هرس گلابی نطنز
گلابی نطنز همانند دیگر گلابی هرس میشود و باید به سیخک های دوساله ی درختان بارده هنگام هرس توجه داشت زیرا مقدار باردهی به این سیخک ها بستگی دارد.

نهال گلابی آنجو
نهال گلابی آنجو بومی فرانسه است. گلابی آنجو نسبت به انواع دیگر گرد و آبدار است. رنگ میوه آن قرمز است، دارای بافتی نرم و طعم شیرین است. ویژگی بارز این نهال گلابی این است که قدرت ذخیره سازی طولانی دارد تا کیفیت آن تغییر نکند. اگرچه این رقم مقاومت و حساسیت چندانی در برابر سرما و خشکسالی ندارد ، اما در مناطق نیمه سرد به خوبی کشت می شود.
میوه گلابی آنجو میوه ای بزرگ ، سبز ، آبدار ، شیرین و خوشمزه است و دانه های کمتری نسبت به انواع دیگر دارد. کاشت این رقم گلابی کار پیچیده ای نیست اما نیاز به دقت دارد. این رقم نهال گلابی در معرض تعریق است و در خاکهای سنگین و آهکی رشد خوبی ندارد.
این نوع نهال یکی از گونه های با کیفیت با عمر اقتصادی 30 ساله است. این گلابی از نظر سرما و خشکسالی در گروه ارقام تقریباً نیمه متحمل قرار دارد. این نهال ها در برابر آبیاری زیاد و جاری شدن سیل حساس هستند و رطوبت بیش از حد می تواند به نهال آسیب برساند.
همچنین خاکهای سنگین و آهکی برای این رقم چندان مناسب نیستند. این گلابی را می توان در پایان ماه سپتامبر برداشت کرد. گلابی آنجو تازه خورده می شود.

نهال گلابی فرانسوی
نهال گلابی فرانسوی یکی از واریته های گلابی به شمار می رود. که طعم دلچسب و درعینحال شیرین و ملسی دارد. گلابی فرانسه به رنگ زرد با لکهها و نقطههای قرمز رنگ است و پوست نازکی دارد. گلابی را معمولاً با پوست مصرف میکنند. در داخل این گیاه چندین دانه وجود دارد.
این نوع گلابی همانطور که از نامش پیداست بومی مناطقی از فرانسه است که در بخشهای وسیعی از ایران نیز کشت میشود. نسبت به سرمای هوا و شرایط اقلیمی مختلف مقاوم است. از باردهی بالایی نیز برخوردار است که ماندگاری بالایی نیز دارد و سرشار از ویتامینها مختلفی است. برگهای سبز رنگی با بریدگیها و شیارهای ظریف دارد.
کاشت گلابی فرانس
بهترین زمان برای کاشت نهال گلابی فرانسوی زمانی است که گیاه در خواب به سر می رود. به همین منظور در مناطق گرم، معتدل و نیمه سردسیر کاشت نهال در فصل پاییز انجام میشود. کاشت نهال در فصل پاییز باید به گونهای باشد که با شروع فصل یخبندان ریشه نهال با محیط انس گرفته باشد.
در مناطق سردسیر کاشت نهال پس از یخبندان و از بین رفتن سرما و باد است. حال آنکه کاشت نهالهای گلدانی را میتوانید در هر زمانی با وجود شرایطی خاص انجام دهید.
انواع نهال گلابی فرانسوی
نهال ریشه لخت گلابی فرانسوی:
نهال ریشه لخت گونهای نهال ساده است که کشت آسانی دارد. ابتدا یک گودال در عمق 20 تا 40 سانتیمتری خاک مورد کشت ایجاد و نهال را بکارید و با خاک اطراف و مقداری کود نرم و سبک آن را پر و در نهایت گیاه را آبیاری کنید.
نهال گلدانی گلابی فرانسوی:
نهال گلدانی که در گلدان عرضه میشود کشت آسانتری دارد. به هنگام کشت پس از ایجاد گودال نهال را از گلدان خارج و آن را به آرامی به درون گودال ایجاد شده منتقل و آن را بکارید. و پس از اتمام مراحل کاشت گیاه را آبیاری کنید.
نهال گونی پیچ یا نایلون پیچ گلابی فرانسوی:
در این نوع نهال نیز ابتدا گودالی در ابعاد و عمق مناسب متناسب با نوع درخت و ریشه آن ایجاد و نهال را درست در مرکز گیاه بکارید و با دست خود نگه دارید و با خاک مناسب و غنی اطراف ریشه را پر کنید و در نهایت گیاه را آبیاری کنید.
هر آنچه در مورد نهال گلابی نیاز است بدانید؛ نهالستان آذربایجان با آموزش کاشت و تکثیر نهال و فروش نهال مرغوب با قیمت مناسب در تبریز
نیازهای نهال گلابی
آبیاری نهال گلابی:
سال اول پس از کاشت نهال گلابی میبایست آبیاری درخت جوان با نظم و ترتیب و به شکل عمیق انجام شود. تا سیستم ریشه به خوبی گسترده و مستقر شود. بنابراین در طی فصل رشد هر هفته دو بار میتوان نسبت به آبیاری این درختان اقدام کرد.
آبیاری درختان بالغ را میتوان با فواصل بیشتری انجام داد. آبیاری بیش از اندازه و ماندگاری رطوبت در خاک موجب زرد شدن برگها و ریزش آنان و پوسیدگی طوقه این گیاه خواهدشد. از طرفی آبیاری نامناسب و کم گیاه نیز موجب خشکی نوک و حاشیه برگها، پژمردگی عمومی گیاه، ریزش غنچهها و عدم شکل گیری میوه و یا ریزش میوهها در مراحل اولیه رشد میشود.
نور مناسب نهال گلابی:
نور عامل بسیار مهمی در رشد و گلدهی درختان گلابی است این درختان را باید جایی کاشت که به خوبی در تمام روز از نور مستقیم آفتاب بهرهمند باشند. کمبود نور از جمله دلایل عدم شکل گیری جوانه گل و یا ریزش غنچههای گل در این درختان است.
دمای مناسب نهال گلابی:
درختان گلابی در تحمل سرمای زمستان به شکل متفاوتی عمل میکنند. به نحوی که گونههای مختلف این درختان سرما را بین ۲۵- الی ۴۰- را میتوانند تحمل کنند. جوانههای گلابی در حدود ۱۵۰۰-۶۰۰ ساعت دمای زیر ۷ درجه سانتیگراد نیاز دارند تا در بهار سال بعد بتوانند باز شوند. و باردهی داشته باشند.
به همین دلیل در مناطق گرمسیری و یا نیمه گرمسیری این گیاه قابل کشت نیست. زیرا به دلیل عدم وجود چنین سرمایی، نیاز سرمایی درختان گلابی برطرف نمیشود. و آنها قادر به تولید جوانه گل و میوه نخواهند بود. وجود تابستنهای گرم و بدون باران در کمترل بیماری آتشک Fire blight که از بیماریهای مهم گلابی است تاثیر مثبت دارد.
خاک مناسب نهال گلابی
درختان گلابی، خاکی با زهکش مناسب را نیاز دارند و خاکهای سنگین و رسی که رطوبت را در خود نگه میدارد برای آنان مناسب نیست. با این وجود در مقایسه با سایر درختان میوه، درختان گلابی بیش از دیگران شرایط نامساعد زهکش خاک را تحمل میکنند.
اما اگر انتظار عملکرد مناسب از این درختان را داریم بهتر است خاکی با زهکش مناسب در اختیار آن قرار دهیم. مثلا زمانی که قصد کاشت درخت گلابی را در باغ یا باغچه منزلتان دارید بهتر است که تا عمق حدود ۱ متر خاک باغچه را با حدود ۲۰-۱۰٪ شن (ذرات شن ۲-۱ میلیمتر باشد. و ماسه بادی برای این کار مناسب نیست) مخلوط کنیم تا زهکش مناسب برای اکثر ریشههای فعالی این گیاه ایجاد میشود.
همچنین اگر خاک بسیار شنی و سبک و سنگلاخ است از پایههای زالزالک میتوان برای درختان گلابی استفاده کرد. فاصله مناسب کاشت بر روی پایههای معمولی گلابی که درختانی با تاج گسترده دارند. حدود ۸-۷ متر است و برای درختان پاکوتاه (همانند آنهایی که بر روی پایه به قرار دارند) ۴-۳ متر میباشد.
کود دهی نهال گلابی:
از کود NPK فسفر بالا ۱۰-۵۲-۱۰ در اول دوره کاشت به نسبت ۳ در هزار، از کود NPK کامل ۲۰-۲۰-۲۰ با نسبت ۳ درهزار. و در مرحله آخر ۱هفته مانده به چیدن میوه از کود NPK پتاس بالا ۳۶-۱۲-۱۲ یا ۳۰-۵-۱۵ با نسبت ۳ درهزار استفاده کنید.
بیماری و آفت نهال گلابی
از آفات نهال گلابی میتوان به شته، شپشکهای گیاهی و کنههای گیاهی نام برد. در بین بیماریها، بیماری آتشک یکی از مهمترین بیماریهای این گیاه است که توسط نوعی باکتری Erwinia amylovora ایجاد میشود. وجود تابستانهای گرم با هوایی خشک در جلوگیری از شیوع این بیماری نقش دارند.
نواحی آلوده که میتوانند بر روی برگها شاخهها و گلها باشند چروکیده و سیاه رنگ میشوند. در مورد ساقهها ابتدا نوک ساقه آلوده میشود و آلودگی به سمت پایین پیش میرود و میوه نیز قهوهای قرمز میشود.
گاهی ترشح شیره کرم رنگی از نواحی بیمار مشاهده میشود. قسمتهای بیمار را میتوان به خصوص در زمان هرس یعنی در اواخر زمستان به همراه ۱۵ سانتیمتر از قسمت سالم ساقه جدا کرد. و زمانی که مشغول انجام عمل برش هستید مرتبا قیچی خود را با الکل ضدعفونی کنید تا بیماری از ساقهای به ساقهای دیگر منتقل نشود.
همچنین باکتریها بر روی برگهای ریزش کرده و خار و خاشاک روی زمین زمستان گذرانی میکنند بنابراین تمیز کردن پای درخت میتواند به جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند.
بیماری زوال
بیماری زوال گلابی یک نوع ناسازگاری بین پایه و پیوندک در گلابیهای پیوندی است. که عامل آن توسط یکی از آفات گلابی یعنی پسیل گلابی منتشر میشود. به بیان دیگر یکی از آفات گلابی عامل شیوع یکی از بیماریهای این گیاه است. تنها گونه از گلابی که به این بیماری مقاوم است گونه P.betulaefolia میباشد که این گونه گلابی به گلابی آنجو نیز معروف است. مابقی انواع گلابیها کم و بیش به بیماری زوال گلابی حساسیت نشان داده اند.
لکه سیاه گلابی
از دیگر بیماریها میتوان به لکه سیاه گلابی و سایر بیماریهای لکه برگی قارچی اشاره کرد. این بیماریهای قارچی به طور کل موجب کاهش قدرت رویش درخت و محصول میشود. لکههای تیره رنگ علاوه بر برگها بر روی میوهها نیز میتوانند شکل بگیرند و موجب بروز شکاف بر روی میوهها شوند.
در این بیماریها نیز تمیز نگهداشتن پای درخت از دیگرو استفاده از قارچکشهایی همانند تیوفانات متیل به همراه مانکوزب. از همان ابتدای بهار و البته بعد از ریزش گلبرگهای گلها توصیه شده است. بیماریهای گلابی میتوان به پوسیدگی ریشه ناشی از قارچ فیتوفترا، قارچ عسلی، پوسیدگی تلخ، گال توقه و کلروز ناشی از وجود آهک در خاک اشاره کرد.

فروش انواع نهال گلابی و صفر تا صد آموزش کاشت، نگهداری، تکثیر و کوددهی نهال گلابی در نهالستان آذربایجان واقع در شهرستان بناب
تولید انواع نهال درخت میوه و درخت زینتی در نهالستان آذربایجان بزرگترین نهالستان شمال غرب کشور
جهت اطلاع از قیمت انواع نهال و یا خرید نهال با شماره های زیر تماس بگیرید:
- شماره تماس: ۷۹۵۹-۳۴۹-۰۹۰۱
- شماره تماس: ۶۷۷۸-۷۷۴-۰۹۱۴