نهال آلو و آلوچه

انواع درخت آلو
انواع نهال آلوچه
قیمت نهال آلو
ارقام آلو
بهترین نژاد آلو
کاشت و تکثیر نهال آلو و صفر تا صد کاشت نهال و خواص آلو
آلو، آلوچه نام علمی: Prunus subg. Prunus
آلو، یک میوه تکهستهای که از لحاظ رنگ، شکل و اندازه دارای گونههای متفاوتی است. آلو ارزش تغذیهای فراوانی دارد. این میوه را هم به صورت خام میتوان خورد و هم درون انواع خوراک از آن استفاده کرد.
ارزش غذایی و خواص درمانی:
میوه نهال آلو سرشار از مواد معدنی مانند فسفر، منگنز، منیزیم، مس و پتاسیم است. این ماده غذایی همچنین دارای روی و آهن و مقدار کمی کلسیم است.
آلوها سرشار از ویتامین A, K و ویتامین C هستند. این میوه دارای مقادیر فراوانی از نیاسین، ریبوفلاوین و تیامین است.
هسته آلو
آلو ظاهر جذابی دارد. چربی آن کم است و سرشار از ویتامین A و C است. آلو به صورت خام، مربا، ترشی، لواشک و حالات دیگر استفاده میشود. اما هسته آن برای سلامتی مقداری خطر دارد. بالأخص وقتی برای تهیه آلوچه و لواشک از آن استفاده میشود، ممکن است هسته آن در ماده غذایی وارد شده و حالت سمی ایجاد کند.
هسته میوه نهال آلو دارای گلیکوزیدهای سیانوژنیک است که در بدن به مواد سمی و خطرناکی تبدیل میشود. بدن مقادیر اندکی از سیانید را میتواند پاکسازی کند، اما مقادیر فراوان آن خطرناک است و بدن توانایی از بین بردن آن را ندارد. مخصوصاً در کودکان بسیار مواظب باشید که هسته این میوه را در دهانشان نگه ندارند.
ارزش غذایی
شامل ویتامین A ؛ K؛ و C میباشد و برای مادران حامله بسیار مناسب است.
نهال گوجهسبز
نام درختی است از تیره گل سرخیان و هم خانواده نهال آلو که میوه آن کوچک و آبدار، دارای پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و یک هسته سخت است. بر پایه نوشتههای قدیمی، نژاد نهال گوجه سبز قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینیها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته میشود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران به یونان آورده شدهاست.
درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگهای ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در میآیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوهای و ظاهر نامطلوب میوهٔ گوجه سبز میشود و در طعم آن نیز تأثیرگذار است. این میوه به سرعت میرسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورشها مصرف میشود.
خواص گوجه سبز
این میوه غنی از ویتامین C، اسید مالیک، اسید سیتریک است. مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده میشود.
این میوه طعمی ترش دارد و سفت و ترد است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف میشود. درخت این میوه در بیشتر نواحی ایران بخصوص شمال غربی ایران تکثیر و برداشت میشود گوجه سبز اصلاح شده از نوع بادامی در شهر سردرود رونق زیادی دارد.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز
کربوهیدرات ۵۲/۸ گرم، چربی ۸۴/۲ گرم، پروتئین ۶/۱ گرم، فیبر خام ۵/۰ درصد.
با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، ۵ درصد ویتامین آ ،۱/۲ درصد ویتامینB۱ (تیامین)، ۹/۱ درصد ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)، ۸/۲ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین C، ۵/۱ درصد کلسیم، ۲/۲ درصد فسفر، ۵ درصد آهن و ۶/۳ پتاسیم مورد نیاز در روز تأمین میشود.
خواص درمانی
گیاهشناس معروف قرن ۱۷ عقیده داشت که مصرف گوجهسبز برای بهبود طعم دهان مفید است و پختن برگهای درخت گوجهسبز در سرکه میتواند در درمان کرمهای حلقوی مؤثر باشد. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که به خوبی شناخته شدهاست.
همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشار خون و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدهای-رودهای است.
گوجهسبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون میشود، از این رو میتواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماریهایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد.
اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده بهطور طبیعی در گوجهسبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.
مطالعات نشان میدهد که این میوه میتواند در درمان تومورها مؤثر باشد. همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک برای افراد مبتلا به نقرس توصیه میشود.

نهال گوجه سبز سردرود
یکی از آلوچه های خوشمزه و خوش طعم که در کشور ما موجود هست آلوچه سبز سردرود هست. میوه های این نوع آلوچه خیلی با کیفیت، درشت و بازار پسند است.
این نوع گوجه سبز به دلیل اندازه درشت و شکل ظاهری در منطقه اذربایجان به نام ترکی بویرک الچه معروف است. و در این منطقه در هر باغ حداقل یک درخت گوجه سبز سردرود موجود میباشد. و در اکثر نقاط ایران می توان کشت کرد.
خاک مناسب
گوجه سبز به علت اینکه پایه وحشی دارد در اکثر خاک ها می توان کشت کرد ولی در خاک های نمکی و شور جواب نمی دهد.
کاشت گوجه سبز سردرود
ابتدا گودالی به عمق 50 سانتی متر حفاری کنید. سپس ریشه نهال آلوچه سبز را در داخل گودال قرار دهید تنظیم کنید که قسمت پیوند نهال حدودا 10 سانتی متر از خاک بیرون باشد. سپس چاله را پر کنید و اقدام به آبیاری نهال گوجه سبز بکنید.
آبیاری نهال گوجه سبز سردورد
نهال گوجه سبز را می توان در سال اول کشت هفته ای دوبار آبیاری کرد. و از سال دوم به بعد، نهال گوجه سبز را می توان از هر 10 روز یکبار آبیاری کرد. موقع میوه دهی گوجه می توان از هر 5 یا 6 روز یکبار آبیاری کرد تا طعم میوه ها خوشمزه و آبدار شود.
هرس
ابتدا شاخه های خشک شده را حذف کنید. و سپس از بالای تاج درخت شاخه هایی که زیاد رشد کرده اند را هرس کنید تا تاج درخت تنومند شود. و هنگام چیدن میوه راحت تر میوه های گوجه سبز چیده شوند.
فروش نهال گوجه سبز سردرود و اطلاعات کامل کاشت، تکثیر و نگهداری نهال و آموزش صفر تا صد کاشت نهال در نهالستان آذربایجان واقع در آذربایجان شرقی، بناب
دامنه جغرافیایی
پراکندگی آلو بسیار گسترده است و گونه های مختلف نهال آلو در سراسر نیمکره شمالی، به صورت بومی، وجود دارند. در حال حاضر سه گونه (آلوی اروپایی، آلوی ژاپنی و آلوی آمریکایی) از این میوه در سراسر دنیا کشت می شود.
اغلب ارقام تجاری متعلق به گروه آلوی اروپایی (Prunus domestica) هستند. این گروه، بومی جنوب شرقی اروپا بوده و بیش از 2000 سال است که زیر کشت درآمده است. و پوست صاف تنه اش آن را از سایر گروه های متمایز کرده است.
در ایران حدود ۷۵ رقم آلو و گوجه کشت می شود.
مهمترین ارقام آلو :
نهال آلوی: بخارا، آلوی سیاه کرج، آلوی زرد اراک، آلوی بنفش کرج، آلوی زرد کردستان، گوجه برغان و گوجه سبز سعدی ارومیه، آلوی بلک استار، آلوچه جنگلی،آلوچه ترش.
از ارقام خارجی که کشت آنها در ایران رواج دارد می توان نهال آلوی: بوربانک، سانتاروزا و شایرو را نام برد که به ویژه کشت شایرو که در ایران به نام آلوی قطره طلا معروف شده، هر روز توسعه بیشتری می یابد.
خصوصیات گیاهشناسی:
نهال آلو درختی در اندازه های کوچک تا متوسط و با عادت رشد مستقیم می باشد. درخت آلوی اروپای رشد بیشتری نسبت به آلوی چینی دارد.
برگ ها تخم مرغی شکل یا بیضوی، با انتهای نوک تیز یا گرد، دارای دمبرگ کوتاه و حاشیه ای دندانه دار و مضرس می باشد.
گل ها از نظر موفولوژی مشابه گل های هلو بوده اما به رنگ سفید، کوچکتر و و دارای دمگل طویل تر هستند.
شکوفه های آلو به صورت جانبی روی چوب یکساله شاخه های معمولی و سیخک ها پدیدار می شوند. به تقریب تمام ارقام ژاپنی و آمریکایی و نیمی از ارقام اروپایی خودسترون هستند و نیاز به درختان گرده زا دارند. گرده افشانی در کلیه ارقام توسط حشرات، به ویژه زنبور عسل انجام می شود.
میوه ها از نوع شفت، تخم مرغی شکل (در نوع اروپایی) و بدون کرک هستند.
شرایط محیط رشد:
از نظر مقاومت در برابر سرمای زمستان، انواع نهال آلو مشابه سیب و آلبالو هستند و نیازهای سرمایی آنها بر حسب رقم با ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ ساعت دمای کمتر از هفت درجه سانتیگراد برآورده می شود.
این گیاهان به طور کلی خاک های لمونی شنی را ترجیح می دهند و خاک های مرطوب و سنگین را بهتر از دیگر میوه های هسته دار تحمل می کنند.
پس از هرس شکل دهی، بیشتر ارقام تا سن ۱۲ سالگی نیاز به هرس مجدد ندارند ولی در آن سن به دلیل متراکم شدن شاخساره، باید آنها را هرس کرد. ارقام ژاپنی چون چوبشان نرم تر و میوه شان بزرگتر است به پیرایش شدیدتری نیازمندند.
بر حسب رقم و میزان رشد آن، فاصله درختان آلو و گوجه، ۵ تا ۷ متر می باشد. در کشورهای مختلف توانسته انددر شرایط بسیار مناسب تا ۳۵ تن در هکتار محصول برداشت کنند ولی در ایران به طور معمول میزان محصول از ۳ تا ۷ تن در هکتار تجاوز نمی کند.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی آلو:
طبع میوه آلو نوع شیرین آن سرد و تر است و نوع خشکش بیشتر سرد است. طبع برگ نهال آلو سرد و خشک است.
آلو حاوی ویتامین های آ- ب – ب۲- ب ۶ پ پ – ث و عناصری مثل کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن فلوئور و گوگرد میباشد.
مصرف آلو با جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی- عروقی، سرطان، بیماریهای گوارشی و کاهش چربی مورد استفاده در شیرینیپزی نقش بسزایی در سلامت انسان دارد.
این میوه تابستانی علاوه بر آب فراوانی که دارد از پتاسیم فراوانی نیز تشکیل یافته و سرشار آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان موجود در این میوه تابستانی بهترین راه مقابله با رادیکالهای آزاد بوده و موجب پاکسازی آنها از خون انسان میشود.
***
آب و فیبر بسیار زیاد این میوه نیز از مهمترین خصوصیات آن است. در تابستان به علت تعریق فراوان و از دست دادن آب؛ بدن بیشتر از قبل به مایعات نیاز دارد که این میوه نیز مانند دیگر میوههای تابستانی گزینه مناسبی است.
افراد سیگاری بیشتر از دیگران به این دست میوه ها نیاز دارند؛ آنتی اکسیدان این دست میوه ها بهترین گزینه برای بیماران و به ویژه افراد سیگاری است در نتیجه مصرف این میوه ها افراد شادابی و نشاط خود را بازمییابند.
افرادی که کارهای فکری میکنند و بیشتر ازدیگران در معرض نورشدید آفتاب قرار دارند حتما از این میوه استفاده کنند،مواد معدنی فراوان موجود در آلو تعادل یونی خون را از بین برده و مواد غذایی لازم را در اختیار سلولهای بدن به ویژه سلولهای عصبی قرار میدهد. و عامل مهمی در کاهش بیماری های اعصاب است.
ترکیبات آلو
این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن میباشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکالهای آزاد اکسیژن را خنثی میکند. رادیکالهای آزاد اکسیژن اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگها و گرفتگی عروق و بروز بیماریهای قلبی عروقی تخریب DNA و افزایش شدید. احتمال تولید سلولهای سرطانی در بدن و افزایش احتمال بروز استئوآرتریت ( منشا پیدایش بیماریهایی نظیر آرتریت روماتوئید) در بدن اعمال میکنند.
لذا با توجه به تآثیر آلو در پیشگیری از این بیماریها، مصرف این میوه میتواند در سلامت انسان بسیار موثر باشد.
میوه نهال آلو به دلیل داشتن فیبر غذایی، برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است.
سوربیتول موجود در آلو ، خاصیت ملین دارد.
***
میوه آلو یکی از منابع غنی پتاسیم و مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون موثر است.
فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتریهای مفید و مانع از رشد باکتریهای مضر در داخل روده میشود. در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده، اسید بوتیریک تولید میشود که منشا انرژی برای سلولهای روده است و بهاین ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
آلوی خشک منبع خوبی از آهن ( آهن گیاهی ) است و برای جلوگیری از کم خونی بسیار مفید است.
آش آلو برای درمان اختلال حواس و دیابت مفید می باشد.
شربت آلو برای مبتلایان به منژیت مفید است.
آلو ملین ، صفرابر، مسکن عطش ، دافع بلغم و تب بر است.
مصرف این میوه برای اشخاصی که مبتلا به انگل معده، جوش های تازه و مترشح، گلودرد، ورم کلیه، سنگ کلیه. کم خونی. یبوست، خشکی معده، نقرس، اسید اوریک، چربی خون، تصلب شرائین، سرطان، جوش سیاه، اوره. خارش پوست، سردرد، ترک لب و دهان و بدبوئی آن، آرتروز، تلخی دهان، ناراحتی های عصبی و کبدی. چسبندگی پلاکتهای خون ، استسقاء و مسمومیت می باشند مفید است.
درمان کننده بیماری کبدی، دفع کننده اوره، اسیداوریک و چربی خون است.
خواص آلوی خشک
آلوی خشک، خون را طبیعی کرده و درد مهلک را از بین می برد.
مصرف میوه نهال آلو آن هم به صورت ناشتا در تقویت اعمال کلیه ها و رفع یبوست بسیار مفید است.
انواع آلو یا آلوچه تازه برای مبتلایان به سوء هاضمه مزمن و ضعف اعصاب، بسیار نافع است زیرا ملین خوب و محرک دستگاه تغذیه است و عملش برای تمام اعضای بدن موثر است و باید جزو سبد غذایی اشخاصی که مبتلابه رماتیسم و نقرس و تصلب شرائین هستند، قرار گیرد.
مالیدن یک عدد آلوی خیس شده در داخل دهان کودکان برای درمان برفک بسیار موثر است.
مصرف آلو در پیشگیری از پوکی استخوان مفید است.
برای درمان یبوست باید شب ۱۰ دانه آلو و ۵ دانه انجیر در یک لیوان آب خیس نموده و صبح ناشتا و یا آخر شب میل شود.
درمان بیماری های کبدی: ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود. البته آلو تازه یا خشک خیس کرده بهتر است.
آلو دفع کننده اوره، اسید اوریک و چربی خون می باشد، صبح ناشتا خیس کرده از آن استفاده شود.
***
کسانی که بیماری قند دارند سعی کنند آلو بمکند.
آلو برای کسانی که گرفتگی عروق دارند مفید می باشد.
برای درمان بیماری آسم رنج میبرند از صبح تا شب ۱۰ دانه آلو بمکند.
کسانی که کم خون هستند آلو را به صورت خیس کرده ده صبح میل کنند.
آلو، دردهای فصلی را تسکین داده و برطرف کننده درد مفاصل است.
کسانی که در زندگی شکستهایی خوردهاند و این شکستها باعث ضعف عمومی بدن آنها شده است خوب است که از خیس کرده آلو صبح ناشتا استفاده کنند برای درمان ضعف عمومی بدن مناسب است.
برای خرد کردن سنگ مثانه از صمغ آلو ۶ بار یعنی هر ۳ ساعت یک حبه نیم گرمی در دهان گذاشته و مکیده شود.
برای دفع کرمهای معده آب آلو بخارا صبح ناشتا بنوشید نصف لیوان به مدت ۴ روز هر روز صبح ناشتا خورده شود.
برای درمان ورم گلو و تقویت لثه از پخته و جوشانده برگ و ساقه آلو به صورت غرغره استفاده شود.
برای درمان تصلب شرائین از خیس کرده آلو صبح ناشتا استفاده کنند. ۱۰ عدد آلو در یک لیوان آب و یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه شود و در صبح ناشتا میل کنند.
آلو بوی بد دهان را از بین میبرد.
ارزش غذایی آلو:
هر صد گرم از بخش خوراکی (میوه های) آلو دارای حدود ۱۹۲ کیلوژول (۴۶ کیلوکالری) انرژی. ۱۱.۴۲ گرم کربوهیدرات ها، ۹.۹۲ گرم قندها، ۱.۴ گرم فیبر، ۰.۲۸ گرم چربی. ۰.۷ گرم پروتئین. ۱۷ میکروگرم ویتامین آ، ۱۹۰ میکروگرم بتاکاروتن، ۷۳ میکروگرم زآزانتین و لوتئین، ۰.۰۲۸ میلیگرم تیامین (ویتامین ب۱)، ۰.۰۲۶ میلیگرم ریبوفلاوین (ویتامین ب۲).
و ۰.۴۱۷ میلیگرم نیاسین (ویتامین ب۳). ۰.۱۳۵ میلیگرم ویتامین ب۵، ۰.۰۲۹ میلیگرم ویتامین ب۶، ۵ میکروگرم اسید فولیک (ویتامین ب۹). ۹.۵ میلیگرم ویتامین ث، ۰.۲۶ میلیگرم ویتامین ای، ۶.۴ میکروگرم ویتامین کا. ۶ میلیگرم کلسیم.
۰.۱۷ میلیگرم آهن، ۷ میلیگرم منیزیوم، ۰.۰۵۲ میلیگرم منگنز، ۱۶ میلیگرم فسفر، ۱۵۷ میلیگرم پتاسیم، ۰.۱ میلیگرم روی و ۲ میکروگرم فلوراید می باشد.
تکثیر نهال آلو:
افزایش نهال آلو بیشتر به طریق پیوند و تا حدودی به وسیله قلمه زدن و خوابانیدن انجام می گیرد.
از دانهال های هلو، زردآلو، بادام و خود آلو و گوجه می توان برای پایه استفاده کرد. در آمریکا، پایه هلو نتیجه بهتری داده و مرسوم تر است. استفاده از گیلاس چینی سبب ایجاد درختان پاکوتاه می شود.
هشدار:
مصرف میوه هایی نظیر آلوزرد به علت آنکه پوست آنها کنده نمیشود عاملی دخیل در دل درد به ویژه در کودکان است، بنابراین تا حد ممکن از مصرف این میوه ها با پوست خودداری کنید.
به علت اینکه بیشتر این میوه ها آلوده به انواع سموم هستند. حتی نمیتوان با شستشوی آنها مطمئن شد که این میوه ها تمیز هستند در نتیجه مصرف آلو و دیگر میوه های شبیه آن عامل مهمی در انتقال عفونت ویروسی به کودکان هستند.
نوع خشک این میوه، در جای خشک و خنک یا در یخچال به مدت ۶ ماه قابل نگهداری است.
آلوی وحشی برای معده مضر است.
آلو برای سرد مزاجان و کسانی که نفخ شکم دارند مضر است.
روش کاشت درخت آلو (Plum)
کاشت درخت آلو را میتواند در ابتدا با درخت گلدانی، درخت ریشه باز، کاشت هسته و نیز کاشت بخشی بریده شده از درخت انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را مرور کنید.
پرورش درخت آلو، سرگرمی مرفهی است. درست مانند دیگر گرایشهای باغبانی، پرورش درختان میوه بسته به گونه و تنوعشان، روشهای تخصصی خود را میطلبند. معمولاً درختان آلو را زمانی که نهالهای ۲ ساله و نابالغ هستند به فروش میرسانند. بهتراست زمان انتخاب محل کاشت، جایی از باغچه را انتخاب کنید که خاکش خوب زه کشی شده بوده و روزانه حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت نور آفتاب دریافت کند.
در آب و هوای گرم، درختان آلو بایستی مرتباً تا سقف ۳ سانتی متر در هفته آبیاری شوند. در تیر و مرداد ماه آلوها رسیده میشوند.
دستورالعمل
بلافاصله بعد از دریافت نهال، ریشههایش را در داخل سطل آب قرار دهید. حداقل ۲ ساعت بگذارید بماند تا آب کافی دریافت کند. فقط ریشهها بایستی زیر آب باشند.
به منظور بررسی ریشه، درخت را از آب درآورید. بیشتر خاک فشرده بایستی با آب نرم شده باشد. ریشههایی را که آسیبدیدهاند یا به شکلی نا معمول بلندند را ببرید. جهت تسهیل گردش هوا، ریشهها را پخش کرده و اطراف ریشه مرکزی را خلوت کنید. ریشهها را در داخل ظرف برگردانده و پایین تر قرار دهید. سطل و درخت را کناری بگذارید.
گودالی را بکنید که پهنایش ۲ برابر ریشههای بازشدهی گیاه باشد و درعینحال به همان عمقی باشد که گیاه در باغ یا باغچه اولیه کاشته شده بود. معمولاً در روی تنهی درخت یک خط مشخصی وجود دارد که نشان میدهد تا کجا در زیر خاک بوده است.
درخت را از سطل آب خارج کنید و با ریشههای کاملاً باز و پخش در اطرافش، داخل گودال قرار دهید. سپس آن را با یک دست نگهدارید و با دست دیگر گودال را پرکنید.(شاید برای این کار نیاز باشد که کسی کمکتان کند.). اگر خاک منطقه نیاز به اصلاح و یا تقویت دارد، مثلاً اگر خیلی گلی یا ماسهای بوده یا فاقد مواد مغذی مورد نیاز گیاه است. ممکن است خاک مخصوص گلدان را نیز لازم باشد در این مرحله اضافه کنید.
***
اگر شما از کیفیت خاک مطمئن نیستید، برای محکمکاری هم که شده، می توانید خاک مخصوص گلدان را نیز به گودال بریزید. دو بیل از خاک گلدان را با خاکی که از گودال برداشته بودید ترکیب کنید. از این مخلوط برای پر کردن گودال و پوشاندن ریشهها تا پایینتنه استفاده کنید.
به آرامی و با کمک پشت بیل خاک روی گیاه را فشرده و از صاف بودن درخت مطمئن شوید. سپس درخت را آب دهید و یک لایه کاه مالچ به آن بیفزایید. زمین اطراف درخت بایستی تا عمق حدود ۳ سانتی متر مرطوب باشد. بعد از آب دادن، ۵ دقیقه صبر کنید تا خاک خیس بخورد و بعد با انگشتتان چک کنید که آب تا چه عمقی به خاک نفوذ کرده است. اگر دیدید لازم است، آب بیشتری دهید.
یک چوب به ضخیم را در کنار تنه قرار داده و چند سانتیمتر آن را داخل زمین فرو کنید. با یک طناب تنه درخت و چوب را به هم وصل کنید و نگذارید فاصلهی بین آنها از ۵ سانتیمتر فراتر رود. بستن درخت به چوب کمک میکند که درخت پایدارتر بوده و رشد کنترل شده تری داشته باشد.
اجازه دهید که این ستون چوبی درجایش بماند تا زمانی که تنهی درخت قطورتر شده و با ستون چوبی مستقیماً برخورد کند. برای یک نهال ۲ ساله، یک سال طول میکشد تا این برخورد صورت گیرد. با فرارسیدن سال سوم یا چهارم، دیگر نیازی به ستون کمکی نخواهید داشت.
نکات و هشدارها
درختان آلو بایستی در اوایل بهار و بعد از گرم شدن هوا و درست زمانی که خاک به اندازهی کافی خشک و آمادهی کشت است، کاشته شوند.
زمان مناسب برای افزودن کود در فروردین ماه است. که معادل یک فنجان کود را بصورت دایره ای به قطر ۹۰ سانتیمتری در پای درخت باید بپاشید. این عمل را دوباره در اوایل خرداد و ابتدای مرداد تکرار کنید و البته این بار نصف فنجان کود اضافه کنید.
سال بعد دو فنجان کود شیمیایی، در اوایل فروردین و شهریور، به درخت دهید. در فروردین سال دوم به بعد، برای هر سال رشد درخت، یک فنجان کود به درخت داده ( از ۱۰ فنجان نباید تجاوز نکند). و در شهریور هر سال نیز برای هر سال رشد درخت یک فنجان کود به درخت بدهید. (اما برای یک درخت بالغ این میزان نباید از ۴ فنجان تجاوز کند.).
***
هرگز درختان آلو را چسبیده به هم یا نزدیک به دیگر گیاهان نکارید. در زمان بلوغ درخت، به منظور داشتن فضای کافی جهت حرکت در اطرافشان(برداشت محصول و نگهداری). همین طور در اختیار داشتن فضای کافی برای سیستم ریشهای و به منظور ارتقای سلامت درخت، بایستی فضایی معادل ۶ متر در اطرافش خالی باشد.
اجازه ندهید که شاخههای درختان آلوی کنار هم در یکدیگر گره بخورند و سد راه هم شوند. در صورت ضعف در نگهداری این درختان، شاخهها و حتی ریشههای آنها ممکن است به ساختمانهای اطراف نیز تجاوز کنند.

معرفی انواع نهال آلو و فروش نهال مرغوب ارزان و بهترین نژاد نهال در نهالستان آذربایجان واقع در شهرستان بناب تبریز
نهال آلو بخارا
نهال آلو بخار یکی از ارقام درخت آلو میباشد. میوه این نوع نهال گوشتی به رنگ بنفش سیر میباشد که بسیار شیرین است. نهال این آلو در مقابل سرمای زیر 7 درجه مقاوم است. نهال آلو بخارا از نهالی پیوندی میباشد.
آلوها بر اساس منطقهی اصلیشان از نظر رنگ و اندازه متفاوت هستند. درختچهی آن عموما در طول ماههای خرداد تا مهر میوه میدهد.
از ویژگیهای مهم نهال آلو بخارا داشتن عطر و بوی رنگ و همچنین خواص انبارداری و نگهداری مناسب است.
نحوه کشت
نهال آلو بخارا را می توان در مناطق نیمه گرمسیری و نیمه سردسیر و سردسیری و معتدل و کوهستانی کاشت نمود. و نکته ی مهم در کاشت درخت آلو بخارا این میباشد که قطر و عمق چاله های مختص کاشت آلو بخارا را بصورت حداقل ۸۰*۸۰*۸۰ در نظر گرفته می شود.
درخت آلو بخارا از ارقام تجاری در دنیا محسوب می گردد و تعداد محصول آلو بخارا در واحد کیلوگرم در حدود ۲۵ عدد میباشد.
فواصل کاشت نهال آلو بخارا در زمینهای غیر شیبدار و مسطح بصورت ۴*۴ متر کاشت می گردد. و این امر در مورد اراضی شیبدار و مناطق بادخیز بفرمت ۴*۳ مربعی و ۳*۳ مستطیلی قابل تغییر می باشد.
خصوصیات نهال آلو بخارا
خصوصیات بارز نهال آلو بخارا میتوان به دیر گل بودن و مقاومت بسیار مناسب نسبت به سرماهای بهاره اشاره نمود. شایان ذکر است باردهی درخت تخم کپکی بصورت جانبی می باشد. و بمنظور باردهی بهینه پیشنهاد می گردد که برای آلو بخارا از ارقام زیتون گرده افشان مناسب استفاده نمود.
آلو بخارا درختچه ای است به طول در حدود سه متر که هر قدر فواصل کشت آن محدودتر باشد بر ارتفاع آن اضافه می شود. این درخت در روستاهای بخش مرکزی و بخش درمیان بیرجند به فراوانی کشت می شود.
برگهای این درخت بیضی و به صورت یک در میان و به طول ۴-۶ سانتی متر. گل های آن به صورت دسته هایی مانند آلبالو به رنگ سفید و میوه آن مدور به رنگ بنفش است. میوه این درخت به طوری که در مخزن الادویه آمده، اثر هضم کننده، اشتها آور و محرک ترشحات صفراوی دارد.
در داخل میوه هسته ای که دارای مغز هسته یا دانه می باشد، وجود دارد. چون بر روی میوه پوسته نسبتاً سختی وجود دارد. میوه رسیده را به منظور جداسازی پوسته آن پس از برداشت در داخل آب جوش ریخته و بیرون می کشند. تا بدین وسیله جداسازی پوست از میوه به آسانی انجام شود.
تکثیر نهال آلو بخارا
باتوجه به لقاح واریته های مختلف و امکان ایجاد میوه های نامرغوب، در تکثیر این درخت به طور معمول از هسته میوه استفاده نمی شود. این درخت چون دارای ریشه های سطحی فراوانی می باشد. از سمتی به آب فراوان در فصل تابستان نیاز دارد و از جهتی پاجوش های متعدد در سطح باغچه بوجود می آورد.
بنابراین برای تکثیر از پاجوش و یا از پیوند آلو بخارا بر روی پایه های وحشی خانواده گل سرخیها استفاده می شود. از سمپاشی درختها علیه آفات میوه غفلت نشود.
چون این درخت در زمینهای حاصلخیز بار فراوانی می دهد که ممکن است موجب شکستن شاخه های ترد ونازک آن گردد. ازاین رو ضمن هرس فرم و بهره دهی درخت باید پایه هایی را در زیر شاخه های پربار آن قرار داد.
خواص آلو بخارا
خواص آلو بخارا آلوی سیاه حرارت درونی بدن را فرو می نشاند.
آلو حالت تهوع را از بین می برد.
آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.
آلو طبیعتی سرد دارد ، پس برای افراد گرم مزاج مناسب است.

نهال آلو سانتریزه
نهال آلو سانتریزه یا سانتروزا (santa rosa) اولین بار در اروپا پرورش داده شد. عمر این نهال مثل بسیاری از نهال ها، متوسط بوده و حدود 25 سال میباشد. در اواسط مرداد میوه میدهد.
این نهال تحمل متوسطی در باقی ماندن در خشکی دارد و نباید آبدهی به نهال سانتریزه، زمان بسیار طولانی طول بکشد. میزان سرمای قابل تحمل برای آلو سانتریزه در محدوده 25 درجه تا 30 درجه سانتی گراد قرار دارد . پوست میوه آلو سانتریزه ، زرشکی رنگ بوده و گوشت این میوه قرمز می باشد.
باردهی میوه ی این نهال آلو از سال چهارم آغاز می گردد. تازه خوری بهترین نوع مصرف میوه آلو سانتریزه_ سانتروزا میباشد. از معایب آن تحمل کم میوه آلو سانتریزه در برابر حمل و نقل و جا به جایی می باشد.
آلو سانتریزه ، سبب کنترل کردن قند خون افراد می شود. برای متعادل کردن میزان پتاسیم موجود در بدن انسان و کنترل فشار خون نیز از آلو استفاده می شود.

نهال آلو شابلون
نهال آلو شابلون بومی اروپا و آسیاست و در مناطق مرطوب شرایط رشد بهتری خواهد داشت. البته در مناطق دیگر نیز این نهال کاشته میشود. ولی آلویی که در مناطق مرطوب پرورش داده میشود از کیفیت بالاتری برخوردار است.
آلو سانتاروزا یا شابلون، پوستی بنفش مایل به تیره و با گوشتی صورتی و سفت و آبدار، دارای بوی خوشی است که در اوایل مرداد میرسد. این میوه یکی از انواع آلوهای آبدار است به همین دلیل ماندگاری و مدت نگهداری کمی دارد و باید بعد از برداشت زود مصرف شود.
آلو یکی از میوههای است که رغبت کمی برای خوردن آن در بین مردم وجود دارد. این میوه فصلی، بیشتر بهصورت آلو بخارا (آلو خشک) در دسترس است که خواص بسیاری دارد. از آن جهت که دارای آنتیاکسیدان قوی است مانع از اکسیده شدن کلسترول خون و رادیکالهای آزاد مضر میشود و به گردش خون و سلامت قلب کمک میکند.
ارزش غذایی و خواص آلو شابلون
این میوه منبع پتاسیم، بتاکاروتن، کلسیم بالا و فیبر زیاد است. این میوه چه به صورت خشک و چه تازه به کاهش فشار خون بالا کمک میکند. خون را تصفیه میکند و جایگزن خوراکی مناسبی برای حجامت است. به دلیل بالا بودن مقدار کلسیم در آن به بهبود استخوانها و مفاصل کمک میکند. بتاکاروتن موجود در آن برای بینایی مفید است.

نهال آلوچه فنری مراغه
در آذربایجان بخصوص شهرستان مراغه 32 رقم آلوچه کشت میشود. نهال آلوچه فنری مراغه یکی از این ارقام میباشد. بیشتر ارقام آلوچه از نوع شلیل با خاصیت خشکباری و صادراتی است.
فنری شلی،قره شلی، شر شلی، گوجه سلطان، سید آلچاسی، ساری آلچا و زر آلچا از دیگر ارقام آلوچه است.
ویژگیها
گونههای وحشی آن دارای شاخههای بلند و درختهای کوچک هستند که بلندی آنها به ۶ تا ۱۵ متر میرسد. درخت آلوچه خزان پذیر است. طول برگهای درخت آلوچه به ۴ تا ۶ سانتیمتر میرسد. آغاز شکوفایی این درخت در ایران تقریباً اوائل اسفند ماه است. شکوفههای این درخت سفیدرنگ و پنج پر هستند. میوه این درخت، دارای هسته است و قطر میوه به ۲ تا ۳ سانتیمتر میرسد. رنگ آن زرد یا قرمز است .
درخت تزئینی پرطرفداری برای باغهاست و از میوه آن در اروپا برای درست کردن مربا بهرهبرداری میشود. در ایران این میوه کمتر به صورت خام و فرآوری نشده مصرف میشود. انواع ترش آن را له و خشک کرده و به صورت فراوردههای غذایی ترش مزه به بازار عرضه میکنند. (منبع ویکی پدیا)
خواص آلوچه
آلوچه با خاصیتهای غذایی فراوان و داشتن ویتامینهای آ، ب، ث، آهن و کلسیم برای آرامش اعصاب، تقویت و تنظیم دستگاه هاضمه بسیار مفید است و برخی خانوادهها از این محصول در غذاهای روزانه استفاده میکنند.
تولید و فرآوری آلوچه درمراغه قدمتی چند صد ساله دارد.

نهال آلو قطره طلا
نهال آلو قطره طلا یکی از اقام آلو میباشد که گونه های مختلف آن در سراسر کره شمالی، به صورت بومی وجود دارد از این میوه در سراسر دنیا کشت میشود. آلو قطره طلا نوعی آلو با هسته درشت و مزه ترش و شیرین می باشد. و از میوه های بسیار مفید بوده که خواص سایر انواع آلوها را داراست. رنگ این میوه مایل به زرد ( طلایی ) میباشد.
درخت آلو درختی در اندازه های کوچک تا متوسط و با عادت رشد مستقیم می باشد. درخت آلوی اروپایی رشد بیشتری نسبت به آلوی چینی دارد. برگ ها تخم مرغی شکل یا بیضوی، با انتهای نوک تیز یا گرد، دارای دمبرگ کوتاه و حاشیه ای دندانه دار و مضرس می باشد.
نهال آلو قطره طلا، نوعی میوه کوچک و گرد، با طعمی فوق العاده دلپذیر ترکیبی از ترشی و شیرینی است. پوست این میوه قابل خوردن است و گوشته آن نیز به رنگ پوستش می باشد. زمان رسیدن آبدار، شیرین و نرم میشود. آلو در اطراف هسته خود رشد می کند. مغز هسته این نوع آلو تلخ است. درخت آلو مقاومت خوبی نسبت به سرما دارد.
مصرف این میوه خوشمزه برای جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و بیماریهای گوارشی و کاهش چربی مناسب است. از این میوه خوشمزه فرآورده های خوشمزه ای مانند لواشک نیز تهیه می شود که طرفداران زیادی دارد.

نهال آلو شابلون کالیفرنیا
نهال آلو شابلون کالیفرنیا از ارقام آلو پیوندی بوده، این آلو از انواع نهال آلو اصلاح شده و پر محصول بوده که از سال اول کاشت به بار مینشیند.
درخت آلو شابلون کالیفرنیا توسط دانشگاه هوارد آمریکا مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت. آلو شابلون برای تازه خوری مصرف میشود. سرمای رمستان وسرمای بهاره مقاومت زیادی دارد.
رنگ میوه قرمز و گوشت میوه زرد رنگ میباشد .مقاومت به خشکی متوسط است و به گرده افشانی هیچ درختی نیاز ندارد .
در اواخر تیرماه میرسد. گوشت میوه خیلی کم آب دارد درختی سریع الرشد میباشد .تاج صاف حمل نقل میوه خیلی بهتر میباشد .میوه به شگلی گرد با اندازه میوه تقریبا ۴۰ گرم میباشد.
پرورش و احداث باغ در کل کشور ایران امکان پذیر میباشد. به جز مناطق خیلی گرم. به نور آفتاب کم احتیاج دارد.
آلو شابلون کالیفرنیا پایه بذری آلوچه داشته و برداشت محصول مردادماه ومیوه آن به رنگ بنفش و دودی وآبداراست. این رقم از معروفترین نوع آلو در کالیفرنیا میباشدکه سرشاراز ویتامین C است. برطرف کننده کم خونی هست. گوشتی زرد وهسته دار دارد. باید در جای خنک نگهداری شود. استفاده ازکود پاییزه وسمپاشی در بهارمخصوصا اولین سمپاشی باعث کیفیت بهترمحصول میگردد. فاصله کاشت این محصول 3 در4 میباشد.

نهال آلوچه قرمز هسته جدا
نهال آلوچه قرمز هسته جدا با برگهای قرمز و میوه قرمز ، تلفیقی از زیبایی خاص با خوشمزگی فوق العاده میباشد. آلوچه قرمز یا آلوچه امریکایی، میوه ای سرخ و آبدار است. این نوع از آلو بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است. که وقتی اسپانیا آن منطقه را مورد استثمار قرار داد آن را به اروپا و سپس به سایر نقاط جهان منتقل کرد. میوه بسیار خوش طعمی داشته و درختی بسیار زیباست.
این میوه از نظر ظاهری به جز رنگ قرمزش به گوجه سبز شباهت دارد. گوشت آن خوش عطر است و وقتی کامل می رسد بسیار شیرین می شود و بیشتر به صورت نوبرانه مصرف می شود.
این درخت در خاک های حاصلخیر، سبک و عمیق رشد می کند.
تکثیر این نهال مانند بسیاری درختان از بذر، قلمه و کشت هسته های آن صورت می گیرد.
یک عدد آلو قرمز متوسط ، حاوی 113 میلی گرم پتاسیم است که فشار خون را کنترل می کند. آلو حاوی شاخص گلیسمی پایینی است و مصرف آن میزان قند خون را تنظیم کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
درختان الوچه قرمز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه ای و ظاهر نامطلوب میوه الوچه قرمز می شود. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است.
تولید انواع نهال درخت میوه و درخت زینتی در نهالستان آذربایجان بزرگترین نهالستان شمال غرب کشور
واقع در استان آذربایجان شرقی شهرستان بناب
جهت اطلاع از قیمت انواع نهال و یا خرید نهال با شماره های زیر تماس بگیرید:
- شماره تماس: ۷۹۵۹-۳۴۹-۰۹۰۱
- شماره تماس: ۶۷۷۸-۷۷۴-۰۹۱۴