نهال توت

آموزش کاشت و تکثیر نهال توت و آنچه در مورد درخت توت لازم است بدانید
انواع نهال توت
قیمت نهال توت و ارقام توت
نهال توت : Morus یک سرده از تیره انجیران است که شامل ده تا شانزده گونه میباشد. شاهتوت یکی از انواع این درخت است. توت سیاه با وجود اینکه کاملاً شبیه شاهتوت است، بر خلاف آن میوهاش شیرین است. ایران بزرگترین تولیدکننده انواع توت در جهان است.
نهال توت سفید در چین مرکزی و شرقی به صورت بومی وجود دارد. این درخت قرنها پیش به اروپا برده شد، در آمریکا بهعنوان منبع غذائی برای کرم ابریشم در اوائل دوران استقلال این کشور مورد استفاده قرار گرفت. البته نوعی از توت که به آن «توت قرمز» گفته میشود در آمریکا به صورت بومی وجود داشته که از ایالت ماساچوست تا ایالت کانزاس دیده میشود.
توت سیاه نیز که در آسیای غربی وجود داشته قبل از دوران رومیها به اروپا برده شدهاست.
یک درخت قدیمی یا تاریخی در اکثر کشورهای جهان که معمولاً در هر کشوری دارای قدمت بیش از دویست، سیصد سال است. دارای پوست زرد نارنجی بوده که از ویژگی های جالب آن در زمستان است (بیشتر در مورد درختان نهال و جوان). درختی است مقاوم و کم نیاز که در اکثر مناطق و آبوهوا رشد مینماید و حتی میتواند به ارتفاع ۲۵ متر نیز برسد.
بعضی از درختان توت فقط گلهای نر تولید نموده و بنابراین میوه نمیآورند. این نوع درختان به عنوان یک درخت زینتی سایهدار بسیار مناسب هستند. در بعضی مناطق نام این درخت را توتین مینامند.
ارزش غذایی
در ۱۰۰ گرم توت خام، ۱۸۰ کیلوژول (۴۳ کیلوکالری)، ۴۴ درصد از مقدار ویتامین ث و ۱۴ درصد از آهن مورد نیاز روزانه موجوداست. سایر مواد مغذی توت کم است.
معرفی انواع گونه های توت و بهترین نژاد توت در نهالستان آذربایجان
گونههای توت
توت چینی Morus australis
توت ژاپنی Morus japonica
توت سفید Morus alba
توت قرمز Morus rubra
توت مغولی Morus mongolica
شاهتوت Morus nigra
توت موزی
توت کاکوزا
توت سرامیکی
توت چینی
توت چتری
توت شمیران
توت مجنون
نهال توت یکی از درخت هایی است که می تواند بیش از ۲۰۰ یا ۳۰۰ سال عمر می کند. این درخت در اکثر کشورهای جهان یافت می شود. درختان نهال و جوان توت دارای پوست نارنجی در فصل زمستان می باشند. کاشتن درخت توت را در نواحی مختلف جهان می توان انجام داد. چون این درخت در آب و هواهای مختلف رشد می کند. رشد قدی آن می تواند به ۲۵ متر برسد.
بعضی از درختان توت گل می دهند اما این گل ها به ثمر نمی نشینند. چنین درختانی عملاً زینتی هستند و بیشتر از سایه آن ها استفاده می گردد. نمونه این توت های زینتی را می توان در کاخ سعدآباد ملاحظه کرد.
مشخصات درخت توت
نهال توت دارای برگ های بزرگ و قلبی شکل می باشد که معمولاً میوه های آن در ماه تیر و خرداد تا شهریور می رسند. از این میوه های خوشمزه می توان مربای توت تهیه کرد. میوه دادن درخت از سن ۴ یا ۵ سالگی به بعد آغاز می شود.
در ایران در مناطق استپی و شمال ایران کاشت می شود و در جنگل های شمال ایران به صورت خودرو یافت می شود. قطر این درخت معادل یک متر و طول آن نیز به ۲۰ متر می رسد.
پوست آن شیاردار و بدنه درخت صاف و قائم است. از برگ توت برای پرورش کرم ابریشم در فصل بهار استفاده می شود. ضمن اینکه در فصل پاییز از برگ های آن برای غذای دام استفاده می شود. زادگاه اصلی آن را باید در کشور چین جست و جو کرد. چوب آن مقاوم بوده و برای تهیه تار استفاده می شود.
از چوب نهال توت در شمال کشور برای گاوآهن محلی(مال بند برای گاجمه) برنج کاری استفاده می شود. برای بسته بندی و پیوند از پوست شاخه های جوان مصرف می شود.
این گیاه از نظر آب و هوایی در مناطق نسبتاً گرم تا معتدل یا حتی سرد کاشته می شود.
آبیاری درخت توت
برای آبیاری نیز به حداقل ۶۰۰ میلی متر باران در طول سال به طور یکنواخت احتیاج دارند. با این اتفاق نیاز به آبیاری مصنوعی نخواهند داشت. کاشتن درخت توت به شکل نهال نیاز به آبیاری بیشتری دارد. به عنوان مثال هر هفته باید یک الی دو بار به آن آب داده شود. با ازدیاد شاخه و برگ و افزایش سن، نیاز به آبیاری در درخت توت کم می شود.
برای تأمین خاک مورد نیاز کاش درخت توت، خاک های شنی لومی بهترین گزینه می باشند. زمانی که خاک با هوموس(مواد پوسیده گیاهی) ترکیب می شود، امکان تنفس برای خاک فراهم و به باکتری برای فعالیت فرصت بیشتری ارائه می دهد.
زمین هایی که غیر قابل نفوذ هستند و رطوبت را به مدت زیادی در خود حبس می کنند و در نتیجه خاک گیاه باتلاقی می شود و همچنین خاک هایی که در مقابل تابش خورشید سله می بندند، برای کاشتن درخت توت ابداً مناسب نیستند.
چگونگی کاشت درخت توت
برای تکثیر نهال توت، بهترین زمان، هنگام رسیدن واریته های مختلف این میوه(خرداد تا مرداد) می باشد. برای بذر گیری، میوه های رسیده را از پایین درخت یا روی درخت جمع کرده و در ادامه گوشت این میوه را از بذر بر روی غربال و با فشار آب جدا سازید. حالا باید بذرها را در اتاق به وسیله گرمای طبیعی یا سایه خشک سازید. برای بهتر تخمیر شدن، میوه های رسیده را ۴ الی ۵ روز داخل ظرفی در گرمای اتاق قرار می دهند.
بهتر است بذر توت در همان سال اول کاشته شود. چون قوه نامیه آن به مدت ۳ ماه حفظ و نگه داری می شود. کاشتن درخت توت به شکل بذر به راحتی امکان پذیر می باشد.
تکثیر درخت توت از راه پیوند
در عمل پیوند نهال توت، جوانه یا بخشی از گیاه با میوه های عالی توت منتقل می شود. در واقع در چنین سبکی امکان فراهم آمدن و تولید گیاهان سالم بالاتر خواهد رفت.
قلمه زدن درخت توت
از روش های کاشت درخت توت، قلمه زدن است که به دو صورت قلمه زدن چوبی و سبز انجام می گیرد.
درخت توت در بهار یا پاییز کاشته می شود. در نقاط سردسیر آن را در فصل بهار می کارند تا نهال توت از سرمای زمستان در امان باشد. زمان کاشتن درخت توت در بهار قبل از رویش جوانه هاست. توجه داشته باشید که در مناطق گرمسیر می توان نهال توت را در فصل پاییز کاشت. چون خطر یخ زدگی برای نهال وجود ندارد.
هرس درخت توت
در هرس نهال توت باید تمام شاخه های بیمار و خشک را برید و سوزاند. ضمن اینکه شاخه های داخل تاج نیز که نرک نامیده می شوند، باید هرس شوند. چون بی فایده بوده و مواد غذایی گیاه بدون دلیل مصرف می گردد. شاخه هایی که باعث شلوغی تاج درخت شده اند، باید هرس شوند. بهترین زمان برای هرس درخت توت زمان خواب زمستانی درخت است (زمانی که برگ های توت ریخته است). البته در سایر زمان ها نیز می توان درخت توت را هرس کرد.
خواص توت
برای بهبود دیابت می توان از خواص توت استفاده کرد و توت را جایگزین شیرینی ها نمود. همچنین برای کارکرد بهتر طحال و کبد و برطرف کردن خشکی دماغ می توان از توت به صورت خشک یا تر استفاده کرد.
برگ توت ادرار آور است و برای بهبود زخم و به عنوان تب بر استفاده می شود. قند توت موجب چاقی نمی شود. افرادی که دارای رژیم هستند می توانند این میوه را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
امیدواریم روش های کاشتن درخت توت را به خوبی توضیح داده باشیم و به کمک این روش ها بتوانید پرورش درخت توت را به راحتی در باغچه منزل انجام دهید و از خواص و سایه آن بهره مند گردید. شما عزیزان علاقه مند همچنین می توانید با مراجعه به بخش پرورش گل و گیاه از دیگر مطالب منتشر شده مجله ما در رابطه با کاشت و تکثیر گیاهان و درختان مختلف دیدن نمایید.

نهال شاه توت
شاه توت بومی قسمت های غربی ایران و قسمت های شرقی ترکیه است. درخت توت بین 8 تا 12 متر ارتفاع می گیرد و قطر آن به 50 تا 60 سانتی متر می رسد. درخت شاه توت در زمستان خزان دارد و دچار ریزش برگ می شود.
تنه آن کوتاه است و در صورت پیر شدن تاجش خیلی بزرگ می شود. گل نر شاه توت کلفت و کوتاه و سبز رنگ است، گل ماده از گل نر کوتاه تر است.
دما و آب و هوای مورد نیاز درخت شاه توت :
واریته های مختلف شاه توت در آب و هوای گوناگون رشد می کنند، از آب و هوای نسبتا گرم و معتدل گرفته تا نزدیک به سرد درختان توت قابلیت رشد و میوه دهی دارند. گرمای خوب در بهار و تابستان برای این درختان از 25 تا 35 درجه سانتی گراد است.
میوه های این درخت طاقت سرمای زیاد را ندارد و در دمای منفی 2 تا منفی چهار درجه سانتی گراد توت ها یخ می زنند.
نور لارم برای درخت شاه توت :
درخت شاه توت نور را دوست دارد و نور خورشید باعث رشد شاخ و برگ آن می شود. تابش شدید نور فاصله میان گره ها را کم و آن ها را کوچک می کند.
آبیاری درخت شاه توت :
اکثر ارقام توت نیاز فرآوانی به آب دارند. حداقل 600 میلی متر باران در منطقه کاشت به طور یکنواخت لازم است. نهال های نو پا به آب بیشتری نیازمندند، یعنی هر هفته یک یا دو بار آبیاری گردند. اما درخت های بالغ به آب کمتری نیاز دارند.
برای درختان بالغ هر 10 تا 15 روز یکبار آبیاری کافی است.
خاک مورد نیاز درخت شاه توت :
درختان توت خاک های شنی لومی، مخلوط خاک با مواده پوسیده گیاهی (هوموس) را می پسندند. هوموس امکان تنفس بهتر را به خاک می دهد و باعث بیشتر شدن فعل و انفعالات باکتری های خاک می شود.
خاک های مرطوب و با زهکشی نامناسب که برای آب قابل نفوذ نیستند، به هیچ عنوان برای کاشت شاه توت استعداد ندارند.
کوددهی درخت شاه توت :
کود مورد نظر برای شاه توت باید از آهن، روی، منگنز، مولیبدن، منیزیم مس و بور غنی باشد. کود باید حداقل با تنه درخت 12 سانتی متر فاصله داشته باشد. زمان و دوره کود دادن به شاه توت بر اساس سن متفاوت است.
سالی یک بار کود دهی برای اکثر درختان شاه توت کافی است و اگر بیش از اندازه کوددهی صورت گیرد ممکن است به آن آسیب وارد شود. کود در اواسط زمستان به درخت داده می شود و دادن کود بعد از تیر ماه اشتباه است
روش های کاشت و تکثیر درخت شاه توت
ازدیاد جنسی:
میوه های واریته های مختلف توت بین خرداد الی مرداد می رسند درختان توت تقریباً از 5 سالگی شروع به میوه دادن می کنند. برای بذرگیری میوه های رسیده را از روی درخت یا بهتر از زیر آن جمع آوری کرده روی غربال با فشارآب بیشتر بذرها را از گوشت جدا کرده. و در سایه یا گرمای طبیعی اطاق خشک می کنند.
روشی که بیشتر توصیه می شود اینست که میوه های رسیده چیده شده را 4 الی 5 روز داخل ظرفی در گرمای اطاق می گذارند تا خوب تخمیر شوند. آنگاه آنها را روی غربالی ریخته به کمک فشار آب شیر و دست بذرها را از گوشت جدا کرده و دوباره در داخل اطاق و دور از تابش مستقیم نور خورشید خشک می کنند.
بهتر است بذر توت را در همان سال اول بکارند زیرا قوه نامیه اش بطور طبیعی تنها 3 ماه حفظ می شود. هرگاه آنرا در دمای پائین تر از 10 درجه سانتی گراد نگهدارند قدرت خود را تا یکسال و حداکثر حتی تا 2 سال حفظ می کنند. ولی درصد رشد بذرها به شدت پائین می آید. قوه نامیه بذر توت بسته به واریته های مختلف بین 20 درصد تا 90 درصد متغیر است.
هر 100 کیلو میوه توت 2 تا 3 کلو بذر می دهد. در هر کیلو بذر توت حدود 520000 عدد بذر وجود دارد. مقدار بذر لازم برای کاشت آن در هر هکتار حدود 12 کیلوگرم است بذرها را در بهار یا پائیز می کارند. مدت لازم برای جوانه زدن بذرهای کاشته شده در گرمای 20 درجه سانتی گراد بین 15 تا 20 روز است.
بشرط آنکه در این مدت بستر آن مرطوب نگهداشته شود قبل از کاشت باید به زمین کودهای لازم را داد. پس از جوانه زدن بسترها به یک الی دو هفته سایه بان نیاز دارند. ازدیاد درختان توت به وسیله بذر بسیار ساده و کم هزینه تر از روشهای دیگر است. نکته ضعف تفرق صفات نهالهای حاصله است که یکدست نخواهند بود.
ازدیاد غیر جنسی:
به منظور حفظ خواص مادری آنرا از راههای غیرجنسی زیاد می کنیم. مهمترین راههای ازدیاد غیرجنسی عبارتند از:
الف) پیوند توت
عبارتست از انتقال بخش یا جوانه ای از گیاهی که میوه های عالی دارد. بر روی پایه ای ریشه دار با این منظور که گیاه بدست آمده تنها از همان میوه های عالی همه ساله تولید کند. مهمترین انواع پیوند در توت عبارتند از:
پیوند شکمی- پیوند اسکنه ای- پیوند مجاورتی- پیوند لوله ای- پیوند روی ریشه که معمولاً پیوند ریشه از همه متداولتر بوده و حدود 90 درصد پیوندها به این روش است.
در پیوند ریشه، ریشه های یکساله را در بهار در ارتفاع 8 الی 10 سانتی متر میبرند. و پیوندک را نیز مورب از زیر یک جوانه قطع کرده و بسرعت بین پوست و چوب ریشه فشار می دهند تا خوب در آنجا جای گیرد. آنگاه محل بریدگیها را نوارپیچ می کنند این کار برای ایجاد تماس بین مرسیستم ریشه در نقطه برخورد؛ پیوندک انجام می گیرد.
ب) قلمه درخت شاه توت
در ازدیاد به وسیله قلمه تمام خواص گیاه مادری حفظ می شود. قلمه زدن 2 نوع است: قلمه زدن چوبی و قلمه زدن سبز
قلمه زدن چوبی
از سر شاخه های یکساله به قطر تقریبی 1 تا 3 سانتی متر درهنگام خواب زمستانی قلمه گرفته و در سردخانه ها درگرمای 5 درجه نگهداری می کنند تا گرمای خاک در بهار به 14 درجه برسد. آنگاه آنرا در زمین می کارند هر قلمه باید 4 تا 5 جوانه در حال خواب داشته و طول آن به 15 تا 20 سانتی متر برسد.
قلمه سبز
شاخه های درختانی که برای قلمه گیری سبز انتخاب شده اند در زمستان طوری هرس می کنند. که برایشان تنها 6 تا 7 جوانه باقی بماند این جوانه ها در بهار آینده تولید برگهایی سبز به طول 30 تا 40 سانتی متر و بیشتر می کنند.
آنها را به طول 15 تا 20 سانتی متر بریده بجز دو برگ انتهایی بقیه برگها را می چینند و در اردیبهشت یا خرداد روی زمین می کارند.
ج) خوابانیدن
هرس درخت شاه توت
درهرس درختان توت اولاً همه شاخه های خشک شده و بیمار را باید برید. و فوراً سوزاند ثانیاً همه شاخه هایی که به سمت داخل تاج رشد کرده اند و ما آنرا نرک می نامیم به دلیل بی بار بودن و بی جهت مصرف کردن مواد غذایی باید هرس شوند.
از همین نرکها درازدیاد درختان توت می توان استفاده نمود. ثالثاً همه شاخه هایی که تاج درخت را بی جهت شلوغ کرده و مانع رسیدن نور به میوه ها می شوند باید حذف نمود. بهترین زمان برای هرس هنگامی است که برگها ریخته و درخت در حالت خواب زمستانی باشد ولی در صورت لزوم در سایر مواقع نیز می توان درخت توت را هرس نمود.
آفات و بیماری ها درخت شاه توت
خوره گیاهی یکی از آفاتی است که شاه توت را مورد حمله قرار می دهد. با آب و کود کافی می توان از خوره گیاهی جلوگیری کرد. خوره گیاهی از نظر شیمیایی قابل کنترل نیست بنابراین شاخه های مریض را با اندازه 30 سانتی متر هرس نمایید.
بیماری پاپ کورن با یک نوع قارچ ایجاد می شود برای جلوگیری از آن باید میوه های عفونت کرده را چید و دور انداخت. این بیماری برای درخت شاه توت خطری ایجاد نمی کند.
سفیدک حقیقی یک بیماری قارچی است که برگ های درخت را دچار آسیب می کند برای نابودی آن ها از اسپری های قرچ کش مخصوص استفاده می شود.
خواص دارویی شاه توت
برای رفع کرم معمولاً جوشانده 15 گرم پوست ریشه درخت را در 250 گرم آب تهیه کرده صبح ناشتا مصرف می نمائید. عصاره ی توت فرنگی و شاه توت به طور خارق العاده ای از رشد سرطان سینه و دهانه ی رحم جلوگیری می کنند.
عصاره ی توت فرنگی، موثرترین عامل در کاهش رشد سلول های سرطانی سینه است. تمشک، توت فرنگی و شاه توت با سرطان های پروستات و دهانه رحم مبارزه می کنند.
گفته می شود با گنجاندن میوه هایی مانند شاتوت در رژیم غذایی خود می توان عملکرد مغز را بهبود بخشید و آن را تقویت کرد. محققان معتقدند فلاوونوئید ها از جمله آنتوسیانین و فلاوانول های موجود در این میوه و خانواده آن از طریق راه ویژه ای در هیپوکامپوس مغز می توانند پروتئین های خاصی را فعال کرده و حافظه را تقویت کنند.
هیپوکامپوس بخشی از مغز است که یادگیری و حافظه را کنترل می کند. از آن جا که تقویت حافظه درازمدت و کوتاه مدت در سطح ملکولی در نورون ها کنترل می شود. خوردن این میوه می تواند ظرفیت حافظه را تا حد زیادی افزایش داده و منجر به تقویت آن شود.
خواص برگ درخت شاه توت
استفاده از جوشانده برگ های این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده. و ریشه آن برای درمان اسهال خونی استفاده می شده است.
در برگ شاه توت ماده ای ضد قند وجود دارد که می تواند مرض قند را درمان کرده و قند خون را کاهش دهد. به همین دلیل می توان از آن در صورت وجود قند در ادرار و معالجه دیابت استفاده کرد.
آب دم کرده ریشه توت و شاه توت که با حدود 40 گرم ریشه دم شده باشد برای دفع انگل کدو خصوصا اگر برگ شفتالو به آن اضافه کرده باشند، مفید است. خوردن دم کرده برگ آن نیز همین اثرات را دارد. همچنین مزمزه آن برای درد دندان و کمپرس آن برای تحلیل ورم های روده سودمند است.

نهال توت مجنون
نهال توت مجنون در فضای سبز جهت کاشت در پارک ها کاربرد دارد. و به دلیل داشتن میوه هاي خوراكي نبايد به طور غالب در فضاي سبز به كار رود.
درختی خزان کننده است از خانواده Moraceae که بومی شرق آسیا و چین میباشد. بیش از 4000 سال پیش این درخت در چین برای تغذیه کرم ابریشم کاشته میشد. امروزه این درخت به طور گسترده درنواحی معتدل و گرم کاشته میشود. درخت توت مجنون بومی هند، افغانستان، جنوب اروپا و شمال آمریکا نیز میباشد.
مشخصات:
نام علمی : Morus alba pendula
نام انگلیسی: Weeping Mulberry
نوع گیاه: درخت.
ارتفاع: 600 – 450 سانتی متر.
گستردگی: 600 سانتی متر.
نیاز نوری: آفتاب کامل, سايه آفتاب.
شرایط محیطی: اقلیم گرم و معتدل.
کاربرد: کاشت در حیاط خانه ها، در پارک ها به صورت تک کاشت یا ردیفی به عنوان ديوار سبزو کاشت در حیاط ادارات.
درختی که با شاخه های باریک از تنه کج و کوله اش آویزان است. از گیاهان سریع الرشد و گرما دوست با برگ های بزرگ گرد میوه شبیه تمشک سیاه که پرندگان را بسوی خود می کشد.
تکثیر درخت توت مجنون
کاشت بذر، پیوند برروی توت معمولی، توت نرک و یا توت سیاه و قلمه در فصل بهار
براى قلمه زدن باید شاخه هایى را که داراى سه تا چهار جوانه باشند انتخاب نمود. و به طول پانزده تا بیست سانتیمتر از پایه اصلى جدا کنیم و در ماسه بکاریم بهار فصل مناسبى براى ریشه دار کردن قلمه هاست.
شرایط زیستی
نهال توت مجنون نیاز به آفتاب کامل دارد ، نیاز آبي متوسط مي باشد و در خاک هاي معمولي با زهکش خوب قادر به رشد است. درخت توت مجنون دارای عمر کوتاهی می باشد و رشدی به نسبت سریع دارد .این درخت در 2 سایز کوچک ومتوسط یافت میشود و تا ارتفاع 20 متر نیز رشد میکند. ریشه این درخت عمیق و گسترده میباشد.
خاک شنی، ماسه ای، لومی غنی و خوب زهکشی شده، خاک مناسب میباشد. دمای بین -3 تا 16 درجه مناسب است. به طور کلی توت مجنون توانایی تحمل گرما و خشکی را دارد. آبیاری به طور متوسط انجام شود. آخر پاییز یا زمستان میتوانید این درخت را هرس کنید.
خصوصیات نهال توت مجنون
گل هاي سبز مايل به سفيد و غيرقابل توجه توت مجنون در اواسط بهار ظاهر ميشوند. و پس از آن به ميوه هايي قرمز رنگ و خوراكي تبديل مي گردند.
طول برگ نهال توت مجنون در درختهای جوان در حدود 30 سانتیمتر و در درختهان مسن بین 5 تا 15 سانتیمتر میباشد. این برگها برای تغذیه کرم ابریشم حیاتی می باشند. توت مجنون در مناطق معتدل به صورت برگریز و در نواحی گرمسیری، همیشه سبز میباشد.
فصل گلدهی از خرداد تا تیر میباشد. گلها تکجنسی هستند ( گل های نر یا ماده بر روی درخت های جدا قرار گرفتهاند). گلها دارای ارزش زینتی نمیباشند. اندازه میوه توت مجنون بین 1 تا 2.5 سانتیمتر میباشد. رنگ میوه ها بین سفید تا ارغوانی تیره (که به مشکی میزند)متغیر است و طعمی شیرین و مطلوب دارد.
مزه توت مجنون با توت قرمز، سیاه و سفید متفاوت است. پرندگان از این میوه تغذیه میکنند و سپس دانه ها را پراکنده میکنند.
در جای آفتابی یا نیمسایه باید قرار داشته باشد. اگر آفتاب خیلی تندباشد باعث از بین رفتن برگها خواهد شد.

نهال توت موزی
توت موزی رقمی از توت سفید است با این تفاوت که اندازه این رقم نسبت به توت رسمی چهار تا پنج برابر است بگونه ایی که در موقع برداشت اندازه محصول به حدود 15 الی 20 سانتی متر میرسد. از ارقام کمیاب توت میباشد.
توت موزی را توت پاکستانی نیز می نامند ولی منشاء اصلی این توت کشور چین است. به دلیل شکل ظاهری آن که شبیه موز است به توت موزی مشهور شده. و این درخت در تمامی نقاط کشور قابل کاشت میباشد.
میوه ی نارس آن سبز یا زرد کم رنگ و هنگام رسیدن قرمز تیره یا ارغوانی میشود. از پیوند تا به بار نشستن این رقم سه سال نیاز است. درخت توت موزی درسال اول برداشت، چندین برابر توت سفید معمولی بار دهی دارد.
این میوه در بازار مشتری پسند تر است. و در فصل برداشت چیدن میوه راحت تر است و برای باغدار به صرفه است.
به خشکی و هوای خیلی سرد ونیز حتی به هرس شدید نیز مقاوم می باشد.
مزه توت موزی:
مزه توت موزی شبیه توت سفید بوده و شیرین است .
تفاوت توت موزی و توت سفید:
تفاوت توت موزی با توت سفید که از لحاظ مزه مثل هم هستند تنها در شکل واندازه میوه است که طول توت موزی دراز و کشیده بوده و حتی به 20 سانتیمتر هم می رسد.
توت موزی در اوایل خرداد ماه می رسد.
آب و هوای مناسب کاشت توت موزی:
توت موزی برای نواحی سرد تا نیمه گرمسیری مناسب است و به مناطق با آب و هوای خیلی سرد نیز مقاوم است.
خاک مناسب کاشت برای توت موزی:
توت موزی را می توان در خاک های زهکشی شده خوب کاشت و در این نوع خاک رشد خوبی دارد و حتی به خاک های خیلی رسی نیز مقاوم است.
تکثیر توت موزی:
تکثیر توت موزی از طریق پیوند برروی پایه توت نرک می باشد .

آموزش کاشت، نگهداری و تکثیر توت و معرفی انواع نهال توت و فروش بهترین نژاد نهال در نهالستان معتبر آذربایجان واقع در بناب تبریز با سابقه درخشان و ارایه خدمات به سراسر ایران در اسرع وقت
فروش انواع نهال درخت میوه و درخت زینتی در نهالستان آذربایجان بزرگترین نهالستان شمال غرب کشور
جهت اطلاع از قیمت انواع نهال و یا خرید نهال با شماره های زیر تماس بگیرید:
- شماره تماس: ۷۹۵۹-۳۴۹-۰۹۰۱
- شماره تماس: ۶۷۷۸-۷۷۴-۰۹۱۴