نهال به

انواع درخت به
همه چیز در مورد نهال به شامل کاشت، تکثیر و خواص به در نهالستان آذربایجان
نهال بـِه درختی است از تیره گل سرخیان، جزو دسته سیبها که پشت برگهایش کرکدار است.
به سرشار از ویتامینهای آ و ب، و املاح آهکی و تانن است. به دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب است و صد گرم آن تولید ۱۱۲ کالری انرژی میکند. به مقوی قلب، معده و اعصاب است، و دمنوش آن آرامبخش است.
درخت به را به ترکی آذربایجانی، هیوا، در رامیان و کتول، شغال، در لاهیجان و دلیجان و رودسر، توچ و در رامسر و شهسوار، سنگه مینامند. درخت به، در خاکهای خشک و خیلی آهکی خوب نمیروید و نیازمند به خاک ژرف است.
این میوه مقوی معده و متوقفکننده اسهالهای ساده و خونی است. در ورم حاد در رودهها، خونریزیهای قاعدگی و بواسیری، اثر بسیار مؤثری دارد. به ضمن تقویت اعمال دستگاه گوارش، مخاط و سرفه کاملاً مؤثر است. دم کرده برگهای به برای تسکین سرفه شهرت فراوان دارد.
به سردرختی
در ایران استانهای فارس،اصفهان،کرمان و اردبیل به ترتیب تولید کنندگان اصلی این میوه هستند.
آمادهسازی نهال به
میوه نهال بههای عطری کوچکتر دارای پرزهایی روی پوستشان هستند که پس از شستن میوه به راحتی از بین میروند. مانند سیب و گلابی به را نیز میتوان پوست کند و هسته آن را خارج نمود. با این حال بهتر است به را از درازا به دو نیم تقسیم کنیم بعد با قاشق هستهها را خارج نمائیم چون محل هستهها در به عمیقتر و گردتر از جای هستهها در سیب یا گلابی میباشد.
طبخ به موجب بهتر شدن طعم آن میشود. آنها را در شربت با ادویههایی نظیر هل و دارچین یا با پوست لیمو و پرتقال بپزید. برای بهتر کردن کمپوتها آلو یا زردآلو خشک به آن اضافه کنید یا همانند سیبها آنها را نیز بپزید اگرچه پای به طعمی اکتسابی دارد. در برخی نقاط جهان دانههای به را خشک میکنند و به همراه مقدار کمی آب میپزند که بهعنوان داروی سرفه کاربرد دارد.
نهال به جنگلی، شال به : Cydonia oblonga دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد. با این حال وقتی به پخته میشود بو و طعمی بسیار خوش دارد. برای کمپوت مناسب است و به صورت مربا و مارمالاد نیز کاربردی عالی دارد. اگر به دنبال به هستید باید به بازار کشاورزان یا مغازههای مخصوص سبزی مراجعه کنید. این میوه به صورت جهانی در ترکیه، چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین، نیوزیلند پرورش مییابد.
گونههای به
گونههای زیاد نهال به وجود دارد که فقط دوتای آنها قابل توجهاست. به معطر: شکلی بیضی با انتهای مخروطی دارد. پوست آن نرم، زرد و دارای گوشت سفید است. آناناسی: تاحدی شبیه گلابی برآمدهاست. پوست آن بعد از رسیدن زرد میشود و گوشت آن زرد رنگ و با طعم خفیفی از آناناس است. این میوه درشهرستان نطنز و شهرستان اصفهان پرورش میابد
تولید نهال به
روند تولید سالیانه میوه به در ایران و سایر کشورهای اصلی تولیدکننده این محصول – چین و ازبکستان با افزایش تولید خود در تولید این محصول از ایران پیشی گرفتهاند.
در سال ۲۰۱۷ تولید جهانی میوه به برابر ۶۹۲٬۲۶۲ تن بودهاست که ترکیه و چین مجموعاً ۴۱٪ از این مقدار را تولید کردهاند.
خصوصیات به
بِه با نام انگلیسی Quince از خانواده Rosaceae و از جنس Cydonia بوده ،كه تنها یك گونه با نام Vulgaris را دار است و بومی ایران و تركمنستان میباشد.
نهال بِه درخت كوچكی است به ارتفاع حداكثر ۵ متر، از ۵-۴ سالگی میوه تولید می كند و عمر آن به ۵۰ سال می رسد. شاخه های جوان، برگها و پشت میوه از كركهای نرم سفید یا خاكستری مایل به قهوه ای پوشیده شده است.
برگهای تخم مرغی یا تقریباً گرد یا بیضی نوكدار با قاعده گرد، گلها درشت و صورتی مایل به سفید، گلبرگها تخـم مرغی، دارای ۵ كاسبرگ، ۵ گلبرگ وگلهـای خـود بارورند. گلـها در انتهـای شاخكهای برگدار ظـــاهر می شوند. میوه بر حسب رقم گرد، تخم مرغی، گلابی شكل با رنگ زرد طلایی و در بعضی ارقام مایل به سبز و كركدار است.
اقلیم :
نهال بِه در مناطق سردسیر و گرمسیر معتدل قابل كشت می باشد نیاز سرمایی بِه از سایر میوه های دانه دار كمتر است و بین ۱۰۰ تا ۴۵۰ ساعت زیر ۷ درجه سانتیگراد می باشد. ظــهور شكوفه های به بسیار دیرتر از سایر میوه ها است. بهمین دلیل خطر سرمازدگی بهاره در این میوه بسیار كم است.
خاك :
خاكهای نیمه سنگین رسی و شنی برای كشت درخت بِه مناسب است. خاكهای آهكی موجب عدم جذب آهن و ابتلا به زردی می شود كه این حالت در اراضی سنگین و زه دار هم مشاهده می شود. درخت بِه، به شوری خاك و آب مقاومتر از سایر میوه های دانه دار است. بِه تا حدودی به خشكی مقاوم است.
ازدیاد
نهال بِه از طریق پاجوش، قلمه، خوابانیدن و پیوند قابل تكثیر است. پایه های بذری بِه برای ارقام مرغوب به، زالزالك برای اراضی نامناسب و آهكی و Qb ، Qa وQc پایه های مناسب بِه می باشند. نوع پیوندهای شكمی و اسكنه ای در بِه متداول است.
كاشت
فواصل كاشت نهال به معمولاً ۵*۵ یا ۶*۵ در نظر گرفته می شود. اصولاً درختان بِه، به هرس زیادی احتیاج ندارند ولی برای فــرم دهی نهالها باید از ارتفاع ۱۰۰-۷۰ سانتیمتری زمین سربرداری شــــوند و در سال دوم ۵-۴ شاخه در اطراف شاخه اصلی انتخاب و بقیه حذف شوند.
ارقام نهال بِه : در ایران حدود ۱۰ رقم بِه شناسایی شده كه مهمترین آنها عبارتند از : بِه اصفهان، بِه نیشابور، بِه ترش آذربایجان،بِه شیراز.
برداشت
به از اوایل مهر ماه تا اواخر آبان برداشت می شود كه معمولاً در میان میوه های ســردسیری آخـرین میوه ایست كه می رسد. برداشت با دست انجام می شود و زمان برداشت وقتی است كه رنگ میوه زرد و زرد طلایی شده باشد.
مصارف
میوه بِه بعنوان تازه خوری مصرف ندارد و حدود ۹۰% آن در صنایع مربا سازی و تهیه شربت كاربرد دارد. دانه به مصرف طبی دارد و در تخفیف سرفه، سینه درد از قدیم متداول بوده است.
آفات و بیماریهای بِه در استان اصفهان :
آفات : از مهمترین آفات درخت بِه در استان میتوان به كرم بِه اشاره نمود كه دارای چندین نسل در طول فصل رشد می باشد.
بیماریها : از مهمترین بیماریهای درخت بِه در استان میتوان به پوسیدگی سفید ریشه اشاره نمود.
سطح كشت نهال به
بر اساس آمار نامه سال ۸۱-۸۰ وزارت جهادكشاورزی سطح كشت نهال بِه در كشور ۴۷۰۱ هكتار(۱۵۵۰ هكتار نهال، ۱۶۵۵۲ هكتار بارور) با متوسط عملكرد ۱/۱۱۹۱۷ كیلوگرم در هكتار می باشد. مهمترین استانهای تولیدكننده بِه عبارتند از : اصفهان، كرمان، خراسان، فارس و گیلان.
سطح كشت بِه در استان اصفهان بر اساس آمار نامه سازمان جهادكشاورزی استان اصفهان برابر ۵/۱۱۲۸ هكتار(۳۴۵ هكتار نهال و ۵/۷۸۳ هكتار بارور) با متوسط عملكرد ۳/۱۳۱۴ كیلوگرم در هكتار كه عمدتاً در شهرستانهای نطنز، فلاورجان، تیران و كرون، كاشان و شهرضا كشت می شود.
میوه به ( quince ) میوه ای شبیه به سیب بزرگ است. هنگامی که به را خام مصرف کنید طعم به شدت گَس دارد اما اگر رسیده باشد عطر آن بسیار دوست داشتنی و دلپذیر است. درخت به نسبتا کوچک است (4.5 تا 6 متر) و برای تحریک گلدهی به سرمای زمستان نیاز دارد. به در بهار گل میدهد و پس از آن میوه های کرکی کوچکش پدیدار میشوند.
گل نهال به صورتی و سفید رنگ است. کرکهای به هنگامی که میوه رسیده میشود، میریزند اما اگر کرک به ریخت لزوما به این معنا نیست که فصل برداشت آن فرا رسیده است. در اینجا در مورد برداشت میوه به بیشتر یاد میگیرید.
زمان و شرایط برداشت به
چیدن به ممکن است برای بسیاری از افراد زیاد آشنا نباشد. چیدن به از روی درخت در بسیاری از مناطق دنیا از گذشته یک آداب مرسوم خانوادگی بوده است که به صورت هماهنگ انجام میشده و در مراحل بعدی، تبدیل به مربا و محصولات دیگر شده یا در تهیه کیک و شیرینی از آن استفاده میشد.
به طور کلی باید بدانید به روی درخت رسیده نمیشود بلکه باید در مکانی سرد آن را نگهداری کنید تا برسد. به کاملا رسیده کاملا زرد رنگ بوده و عطر شیرینی از آن متصاعد میشود.
برای برداشت به باید از زمانی شروع کنید که تغییرات رنگ میوه از سبز زرد به زرد طلایی را مشاهده میکنید. در این زمان (در پاییز) میوه به در حال رسیدن است.
به از اوايل مهر ماه تا اواخر آبان برداشت مي شود كه معمولاً در ميان ميوه هاي ســردسيري آخـرين ميوه ايست كه مي رسد. برداشت با دست انجام مي شود و زمان برداشت وقتي است كه رنگ ميوه زرد و زرد طلايي شده باشد.
روش چیدن به از درخت
چیدن به از درخت باید با مراقبت و دقت انجام شود چرا که به خیلی راحت کبود میشود. با قیچی باغبانی تیز میوه را از درخت بچینید. به های زرد و بزرگ را انتخاب کنید که هنگام برداشت میوه آسیبی ندیده باشند. میوه های له شده ، کبود شده یا صدمه دیده را برندارید.
روش نگهداری میوه به
همین که برداشت میوه به تمام شد، آنها را در مکانی سرد و تاریک و خشک در یک طبقه نگهداری کنید تا رسیده شوند و هر روز میوه ها را برگردانید. اگر هنگامی که به ها سبزتر هستند و زرد طلایی نشده اند آنها را بچینید، رسیدن آنها طول میکشد و شش هفته باید منتظر بمانید تا آماده مصرف شوند.
هر از گاهی رسیده شدن میوه را بررسی کنید. میوه های به را همراه با میوه های دیگر نگهداری نکنید. رایحه قدرتمند به میوه های دیگر را خراب میکند.
همین که میوه رسید، بلافاصله آن را استفاده کنید. اگر مدت زیادی بگذارید به رسیده بماند، خشک میشود. به را میتوانید به صورت پیچیده شده در کاغذ یا دستمال کاغذی و جدا از میوه های دیگر تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.
خصوصیات ظاهری درخت به
نهال بِه درخت كوچكي است به ارتفاع حداكثر ۵ متر، از ۵-۴ سالگي ميوه توليد مي كند و عمر آن به ۵۰ سال مي رسد. شاخه هاي جوان، برگها و پشت ميوه از كركهاي نرم سفيد يا خاكستري مايل به قهوه اي پوشيده شده است.
برگهاي تخم مرغي يا تقريباً گرد يا بيضي نوكدار با قاعده گرد، گلها درشت و صورتي مايل به سفيد، گلبرگها تخـم مرغي، داراي ۵ كاسبرگ، ۵ گلبرگ وگلهـاي خـود بارورند. گلـها در انتهـاي شاخكهاي برگدار ظـــاهر مي شوند. ميوه بر حسب رقم گرد، تخم مرغي، گلابي شكل با رنگ زرد طلايي و در بعضي ارقام مايل به سبز و كركدار است.
به درختی كه پوست ساقه و تنه آن قهو هاي بوده و در اكثر نقاط اروپا ، نواحي مديترانه ، آسيا و آفريقاي شمالي مي رويد
برگهاي نهال به پوشيده از كرك و صاف است . گلهاي آن درشت ، برنگ سفيد و يا صورتي و داراي پنج گلبرگ مي باشد . ميوه رسيده زردرنگ ، گرد و يا بشكل گلابي است و در سطح آن پوشيده از كرك بوده و دريا طعمي مطبوع ، شيرين و يا كمي ترش است.
ميوه بِه بعنوان تازه خوري مصرف ندارد و حدود ۹۰% آن در صنايع مربا سازي و تهيه شربت كاربرد دارد. دانه به مصرف طبي دارد و در تخفيف سرفه، سينه درد از قديم متداول بوده است.
خواص داروئي ميوه به
از نظر طب قديم ايران میوه نهال به شيرين كيم گرم و تر و ترش و سرد و خشك است . روغن به سرد ، تر و قابض و به دانه سرد و تر است.
به تقويت كنده قلب است.
ادرار آور است.
نرم كننده سينه است.
مقوي معده و دستگاه هاضمه است.
قابض است.
خونريزي را بند مي آرود.
به ترش مسهل است.
به ترش براي تنگي نفس مفيد است.
به ترش استفراغ را بند مي آورد.
اسهال هاي ساده و اسهال خوني را درمان مي كند.
به بهترين و مفيد ترين ميوه براي مسلولين است.
خونريزي از رحم را متوقف مي كند.
اثر مفيد روي بواسير درد.
براي هضم غذا مفيد است.
خواص به دانه
لعاب به دانه را روي زخم ها و سوختگي ها بگذاريد تا باعث شفاي سريع آنها شود .
ضد تب است .
اسهال خوني و ساده را درمان مي كند .
براي درمان جراحات گلو موثر است .
سرفه را برطرف مي كند .
براي درمان تورم هاي داخلي بدن مفيد است .
براي التيام ترك پوست دست وبدن ، نوك پستان ، لب و بواسير لعاب به دانه را روي موضع بماليد .
براي درمان خشكي زبان و دهان مفيد است .
آفتاب زدگي را با ماليدن لعاب به دانه بر روي پوست درمان كنيد .
جويدن به دانه براي تقويت نيروي جنسي مفيد است.
خواص دم كرده گل و شكوفه به
سردرد را برطرف مي كند.
مقوي معده است .
سينه را صاف و تقويت مي كند.
سرفه كودكان را برطرف مي سازد .
براي درمان بي خوابي دم كرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشيد.
خواص روغن به
براي برطرف كردن زنگ زدن در گوش مفيد است.
سرگيجه را برطف مي كند.
براي مداواي زخم هاي دهان مفيد است.
خونريزي ريوي را درمان مي كند.
اسهال مزمن را برطرف مي كند.
دوست كبد است و روم كبد را رفع مي كند.
زخم روده ها را درمان مي كند.
خواص برگ و شاخه هاي به
جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا مي كند.
زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئيد.
قابض است.
ضماد برگ درخت به براي ورم چشم مفيد است.

معرفی انواع گونه های میوه و نهال به و انواع مرغوب به و فروش و ارسال نهال به در نهالستان آذربایجان، نهالستان معتبر ایران در بناب تبریز
ارقام نهال به
انواع درخت به
قیمت نهال به ، فروش نهال به
نهال به محلی وحشی
بومی ایران با عمر اقتصادی۴۰ سال
زمان رسیدن میوه: اوایل مهر با تحمل خشکی زیاد و تحمل سرمای۳۰ درجه
پایه زالزالک – به و رنگ میوه کرمی مایل به زرد و باردهی نهال از سال دوم
فاصله کاشت نهال ۳*۴ و آبیاری:۱۰ لیتر در ۲۰ روز
مصرف: تازه خوری – مربایی. این رقم از به اندازه متوسط وخیلی عطر است با طعمی شیرین.
نهال به لیمو
این نهال به لیمو گونه های خاص و مرغوبی هستند که دارای خاصیت دارویی بالایی هستند. این یکی از محبوب ترین گیاهان معطر در بین انسان ها است. دلیل نامگذاری نهال های این رقم به دلیل بو ، نزدیک به بوی میوه لیمو است. میوه آن کروی شکل ،ضخیم و سفت وآبدار و ترش میباشد. بومی کشور ایران با عمر اقتصادی 40 سال زمان رسیدن میوه اوایل مهر و تحمل خشکی و سرمای بالا و رنگ لیمویی
فاصله کاشت:۳*۳
آبیاری:۱۰ لیتر در ۲۰ روز
نوع مصرف:تازه خوری – مربایی
نهال به قرمز – به رویال
این نوع نهال به قرمز که به رویال نیز معروف است. بومی کشور ایتالیا میباشد. این رقم دارای نهال با کیفیت بسیار خوبی است و منشا اصلی آن به ایتالیا معروف است. نهال قرمز بسیار مقاوم به خشکی و مقرون به صرفه است. از سال دوم کاشت میوه می دهد و امید به زندگی تا 40 سال دارد. میوه های این رقم قرمز است و روی شاخه ها به طور مساوی رشد می کند. رویال می تواند به مدت 7 ماه نگهداری شود ، اوایل ماه اکتبر بهترین زمان برای جمع آوری رنگ قرمز است.
فاصله کاشت:۳*۴
آبیاری:۱۰ لیتر در ۲۰ روز
نوع مصرف:تازه خوری – مربایی
نهال به شاهرود
نهال به شاهرود مختص کشور ایران با عمر اقتصادی۴۰ سال زمان رسیدن اوایل مهر تحمل به سرما و خشکی بالا
رنگ میوه:کرمی مایل به زرد
باردهی:از سال دوم
فاصله کاشت:۳*۴
آبیاری:۱۰ لیتر در ۲۰ روز
انبارداری:۲ماه
نوع مصرف:تازه خوری – مربایی

نهال به ترش آذربایجان
این رقم بومی آذربایجان است و یکی از اقتصادی ترین و با کیفیت ترین انواع نهال است. این رقم نهال تحمل سرما و خشکی تقریباً خوبی دارد و در مناطق سردسیر رشد خوبی خواهد داشت. به آبیاری زیادی احتیاج ندارند. نهال های این رقم را می توان به مدت 9 ماه بدون آسیب به میوه ها نگهداری کرد. این یک میوه آذربایجانی با طعم ترش است و عمدتا برای تهیه غذاهای تازه و مواد نگهداری از آن استفاده می شود. این رقم را می توان در اوایل ماه اکتبر برداشت کرد.
رنگ میوه:کرمی مایل به زرد.
نهال به آناناسی
نهال به آناناسی کشور سازنده ایران این نوع به با گردن دراز شبیه گلابی، با طعمی شیری
عمر اقتصادی:۴۰ سال.
زمان رسیدن: اوایل مهر
تحمل خشکی: زیاد
تحمل سرما: ۳۰ الی c35
پایه: زالزالک – به
رنگ میوه: سبز.
باردهی: از سال دوم
فاصله کاشت: ۳ * ۳
آبیاری:۱۰ لیتر در ۲۰ روز
انبارداری: ۵ ماه
نوع مصرف: تازه خوری – مربایی.
نهال به اصفهان (به کوزه ای)
یکی از نهال های مرغوب اصفهان است که بازده بسیار خوبی دارد. منشا اصلی این رقم نهال در ایران است و به طور عمده در اصفهان کاشته می شود. این نهال یکی از انواع اولیه تولید است و از سال اول کاشت میوه می دهد. میوه های یک دست با کیفیت تولید می کند که اندازه آنها بزرگتر از انواع دیگر است. این شاخص بازار خوبی نیز دارد. ارتفاع این نهال به 5 متر می رسد ، دارای یک میوه کرکی زرد ، بسیار آبدار و خوش طعم است. 50 سال عمر میکند تحمل خشکی و سرمای خوبی دارد .
فاصله کاشت: ۳*۳
آبیاری:۱۰ لیتر در ۲۰ روز
انبارداری:۱۰ماه
توضیح : ارتفاع ۵ متر،قابل کشت در مناطق سردسیر
تولید و فروش انواع نهال درخت میوه و درخت زینتی در نهالستان آذربایجان بزرگترین نهالستان شمال غرب کشور
جهت اطلاع از قیمت انواع نهال و یا خرید نهال با شماره های زیر تماس بگیرید:
- شماره تماس: ۷۹۵۹-۳۴۹-۰۹۰۱
- شماره تماس: ۶۷۷۸-۷۷۴-۰۹۱۴