نهال گردو

معرفی انواع نهال گردو آموزش کامل و صفر تا صد نهال گردو ، نحوه کاشت و تکثیر نهال گردو، خواص گردو در نهالستان آذربایجان
جوز یا نهال گردو از خانواده راشسانان است. درخت این میوه بسیار بلند است و چوب سخت آن از بهترین و معروفترین چوبها است. ارتفاع درخت گردو بین ۱۰ تا ۴۰ متر است.
درخت گردو بیشتر به روش پیوندزدن: پیوند اسکنهای، پیوند شکمی با T معکوس به دلیل وجود شیرآبه تکثیر میشود.
انواع نهال در چین، ژاپن، فرانسه و آمریکا کشت میشود. مهمترین گردوهای موجود در دنیا معروف به گردوی ایرانی است. زیرا ابتدا از ایران به خاورمیانه و از آنجا به یونان و روم و سپس به انگلستان و بعد به آمریکا برده شدهاست. گردوی ایرانی تنها گونهای از این خانواده است که مغز آن از نظر خوراکی مصرف اقتصادی دارد.
گردوی معمولی درختی است یک پایه که بلندی آن از ۱۰ تا ۲۵ متر قابل تغییر است. گردو دارای برگهای مرکب شانهای است. و درختی یک پایه است که گلهای نر و ماده روی یک درخت به صورت جدا گانه ظاهر میشوند. گامتهای ماده گردو دگر گشن است گرده افشانی آن به وسیله باد انجام میشود و حشرات در آن نقشی ندارند.
ارقام گردو در ایران
گردو بوانات، گردو پوست کاغذی، گردو چندلر، گردو تویسرکان، گردو فرانکت فرانسوی ، گردو کانادایی، گردو فرنور ، گردو اسراییلی ، گردو اصلاح شده ، گردو پایه کوتاه ، گردو شلی ، گردو پیوندی ، گردو تولری ، گردو پدرو ، انواع گردو مقاوم به سرما و گردو پاکوتاه و …
نهال گردو محلی استان فارس (بوانات):
گردو در اکثر مناطق کشور قابل کشت میباشد و دارای طبعی کوهستانی و نیمه کوهستانی است. ارتفاع آن به بیش از ۳۰ متر میرسد و بعد از سال پنجم به بار مینشیند و از مرغوبترین گردوهای ایرانی است. در نتایج تحقیقات جهاد دانشگاهی به عنوان بهترین گردوی ایران ( از نظر چربی و درصد مغز به پوست ) نام برده شده است. و محصول ان نیز به قیمت بالاتری به فروش میرسد.
نهال گردو تویسرکان :
نهال گردو تویسرکان بعد از سال پنجم به بار مینشیند و از مرغوبترین گردوهای ایرانی است.
گردو تویسرکان از درختان ارزشمندی است كه ارتفاع آن می تواند به بیش از ۳۰ متر هم برسد. و به عنوان یك محصول صادراتی دارای جایگاه خاصی میباشد.
شهر تویسركان (همدان) را به عنوان بهشت گردوهای ایران می شناسند. مغز گردو تویسرکان دارای پروتئین، قند، آب و ویتامین، املاح معدنی و فسفر می باشد. اواخر شهریور و مهر ماه فصل برداشت گردو تویسرکان می باشد.
بهترين زمان كاشت درخت گردو تویسرکان اوايل بهار است. هنگام برداشت گردو پوست آن بايد به رنگ قهوه اي مايل به خاكي درآمده باشد و پوست آن به راحتي ازگردو جدا شود.
به علت زود گل بودن گردو تویسرکان برای باغات تجاری توصیه نمی شود.
نهال گردو ضیاء آباد قزوین :
گردو در اکثر مناطق کشور قابل کشت میباشد ، ارتفاع آن به بیش از ۳۰ متر میرسد. و بعد از سال پنجم به بار مینشیند و از مرغوبترین گردوهای ایرانی است.
نهال گردو فرانکت (فرانسوی) :
با تنه نیمه بلند و قوی، اندازه محصول نسبتا ریز، زود به بار می نشیند و محصول زیادی میدهد و مغز آن بازار پسند است. نسبت به گونه های دیگر یکهفته دیرتر به بار مینشیند. به خاطر دیرگلی اغلب از خطر سرمای بهاره در امان است.
نهال گردو فرانکت فرانسوی میباشد و یک رقم قدیمی فرانسه است. این رقم از گردو های است که بیشتر باغات فرانسه را به خود اختصاص داده است. درختی قوی دارد فرانکت میتواند درجه -۳۵ درجه سانتی گراد راتحمل نمایید.
برای گردوی زیبای فرانکت یک فضای بزرگ لازم است. چون پهنای زیادی را میگیرد میوه فرانکت به طور گسترده در اروپا و فرانسه مصرف میشود. زود بازده میباشد و هرساله میتواند ۴ تا ۵ تن در هکتار محصول تولید کند. ارقام گرده افشان لارا چندلر فرونر میباشد.
دیر گلی این رقم باعث شده که در یخبندان و سرمای بهاره در امان باشد. این رقم خیلی معتبر و مناسب کاشت در مناطق سردسیری میباشد. اندازه میوه این رقم نسبتا متوسط و با کیفیت عالی میباشد.
***
با پوشش درختی قوی و حساسیت کم به محیط باکتریایی میباشد. مقاومت میوه به آفتاب بسیار خوب است. وزن متوسط پوست گردو ۱۱یا ۱۲ گرم درصد مغز ۴۳ درصد یا ۴۶ درصد میباشد. میوه ای با مغز سفید تولید میکند.
ارتفاع از سطح دریا: ۱۴۰۰ ای ۱۲۰۰ متر .
فاصله کاشت : ۷*۸.
اندازه گردو : ۴۳ میلی متر.
وزن میوه : ۱۱.۵ گرم.
تحمل خشکی : متحمل عمر اقتصادی بیش از ۱۰۰ سال.
مدت ابیاری: ۲۰ لیتر در ۲۰ روز.
نهال گردو کانادایی :
زود به بار می نشیند و در مناطقی بعمل می آید که یخبندان های بهاره است. در هر منطقه ای جوابگو می باشد، اما در مناطق کوهستانی بسیار مناسب است. میوه اش کیفیت عالی دارد و پوست آن کاغذی می باشد.
نهال گردو شیلی :
زود به بار می نشیند و پربار، پوست آن به راحتی جدا می گردد. بسیار بازار پسند و نسبت مغز حدودا ۸۵% می باشد و تقریبا در هر منطقه ای جوابگو می باشد. میوه آن کیفیت عالی دارد و پوست آن کاغذی می باشد.
نهال گردو پیوندی (زودبازده) :
ارتفاع ۳۰ تا ۵۰ سانت دارد و تعدادی گردو بر روی آن مشاهده میگردد ، محصول آن نسبتا ریز است.
نهال گردو خوشه ای :
با توجه به شرایط آب و هوایی، این نهال گردو در پنجسالگی به مرحله اقتصادی رسیده و حدود یکهزار گردو در سال تولید میکند. در این نوع واریته، ارتفاع کوتاه این درخت است. بذر درخت گردوی خوشهای پس از دو سال و در ارتفاع حداکثر یک متر در گلدان به مرحله باردهی رسیده و میتوان محصول آن را برداشت کرد.
منبع
مشخصات گردو خوشه ای پایه کوتاه اسراییلی
گردو خوشه ای پایه کوتاه اسراییلی نسبت به گردو های دیگر میوه ی متوسط مایل به بیضی و مغز پر و سالم و پوست کاغذی و راحت کنده شدن پوسته از مغز را داراست.
نهال گردو خوشه اسرائیلی از ارقام پایه کوتاه است. که باردهی بسیار خوبی دارد و این خود یکی از مزیت های بارز نهال گردو اسرائیلی در مقایسه با دیگر انواع می باشد. نهال گردو اسرائیلی دیرتر از انواع دیگر آغاز به گلدهی می کند اما متقابلا بازدهی زود هنگامی دارد.
به لحاظ ظاهری هم گردو خوشه اسرائیلی برگ هایی کشیده به رنگ سبز پر رنگ دارد. این نوع نهال گردو خوشه اسرائیلی در هنگام رشد شاخ و برگ فراوانی در می آورد و گسترده می شود.
ویژگیها
گردو اسرائیلی دارای دو پوسته است. که یکی از آنها همان پوسته سبز بیرونی است که نرم تر است و در زمان رسیدن دچار ترک خوردگی شده و جدا می شود و دیگری که مغز در درون آن قرار دارد کمی سخت تر است. البته این پوسته سخت در نژاد های مختلف متفاوت است. در گردو اسرائیلی این پوسته کاغذی و نازک می باشد.
مغز گردو خوشه اسرائیلی خوراکی بوده و از ارقام با کیفیت است. نسبت مغز به پوست تقریبا 50% است. مغز این رقم گردو درصد چربی بالایی دارد و طعم آن بسیار لذت بخش است.
نهال گردو خوشه اسرائیلی از سال دوم کاشت آغاز به باردهی می کند و میزان بار آن هر ساله افزایش پیدا می کند
کاشت و برداشت نهال گردو اسرائیلی :
اولین مرحله و می توان گفت مهمترین مرحله آماده کردن بستر مناسب برای رشد نهال است.
دومین مرحله حفر گودال هایی با عمق مناسب است. در واقع برای کاشت نهال گردو هر چقدر عمق بیشتر باشد ریشه محکم تر خواهد بود. و باید به فاصله مناسب بین نهال ها نیز توجه داشت.
بهترین نوع خاک برای رشد درخت گردو خوشه ای اسرائیلی خاک های ماسه ای و اسیدی میباشد. درخت گردو خوشه ای از درختان نور پسند می باشد .
نیاز به آبیاری گردو خوشه اسرائیلی درتابستان به آب بیشتری نیاز دارد در صورتی که این نیاز در فصل زمستان و پاییز از طریق باران تامین می شود.
نکات
مناسب ترین زمان برداشت گردو خوشه اسرائیلی در اواخر ماه شهریور ماه است.
زود چیدن گردو علاوه بر تیره شدن مغز،میزان پروتئین- کربوهیدرات و چربی موجود در مغز را کاهش می دهد.
گردو خوشه اسرائیلی؛ در زمان رسیدن دچار ترک خوردگی می شود و شما می توانید با یک تکان ساده به درخت به راحتی آن ها را از شاخه جدا کنید.
نهال گردو تولری
منشا نهال گردو تولری امریکا می باشد. از نظر باز شدن و رسیدن میوه بسیار شبیه هارتلی است. و 75 % باردهی جانبی دارد. عادت رشدی نسبتا مستقیم که جهت کاشت باغ های متراکم مطلوب است.
80 درصد گلهای گردو تولری در زمان باز شدن گرده های خودش آمادگی پذیرش گرده دارند. تاریخ باز شدن یک هفته پیش از چندلر و و 10 روز زودتر از فرانکت و سیسکو.
این رقم خود گرده افشان محسوب می گردد و 72 درصد باردهی جانبی دارد. سایز میوه 13 گرم است پوست چوبی آن نازک است. اما از چندلر محکم ترو دارای 53% مغز است.
باز شدن گل گردو تولری در مورد مقاومت به سرما تقریبا با رقم پدرو باز می شود و نسبت به بیماری های بلایت و آنتراکنوز مقاومت دارد.
میتوان این رقم را در مناطق شمالی با ارتفاع بالای 1800 متر از سطح دریا کشت کرد.
خصوصیات نهال گردو
اقلیم: زمستان سرد ،تابستان خشک و خنک
حداکثر دمای مطلق: ۳۸ درجه سانتیگراد
حداقل دمای مطلق: ۱۰- درجه سانتی گراد
شدت تابش: ۴۰۰۰۰ – ۳۵۰۰۰ لوکس
بارندگی سالیانه برای کشت دیم: ۸۰۰-۷۰۰ میلیمتر
متوسط درصد رطوبت نسبی دوره رشد: ۷۰-۵۰ درصد
عرض جغرافیایی: ۳۰ – ۵۰ درجه
درصد شیب: ۲۵ درصد
ارتفاع از سطح دریا: 1800 متر
بافت خاک: آبرفتی، عمیق، سبک تا شنی لومی
اسیدیته خاک: ۸ -۶/۵
نهال گردو پدرو
نهال گردو پدرو که بومی کشور آمریکا می باشد. نهال گردو پدرو از ارقام دیرگل می باشد و در مقایسه با دیگر انواع گردو ها رشد نسبتا کمتری دارد. و درختی با جثه کوتاه است. از ویژگی های بارز این نوع نهال مقاومت نسبی آن به سرما می باشد اما باید توجه داشته باشید که این مقاومت نسبی است.
و چنانچه منطقه ای سرمای بیش از حد دارد این سرما به ریشه نهال آسیب جدی وارد می کند. لازم به ذکر است که گردو پدرو؛ نسبت به گرمای بیش از حد تابستان نیز حساسیت دارد. توصیه می شود کاشت آن در مناطق معتدل و نیمه سردسیر صورت بگیرد.
دیرگلدهی نهال گردو پدرو شبیه به گردو چندلر می باشد با این تفاوت که میوه های گردو پدرو دو هفته زودتر از گردو چندلر می رسد. رشد گردو پدرو در مقایسه با دیگر انواع گردو ها کمتر می باشد و به دلیل جثه کوتاهی که دارد غالبا برای کشت متراکم گزینه مناسبی می باشد.
***
از دیگر ویژگی های نهال گردو میزان باردهی عملکرد و کیفیت مغز این رقم می باشد. که آن را در دسته ارقام اقتصادی قرار داده است. مغز گردو پدرو از نظر کیفیت بسیار خوب و طعم مطلوبی دارد. اندازه میوه درشت و دارای پوست کاغذی می باشد. تنها نکته ای که قبل از خرید نهال گردو پدرو باید مورد توجه قرار بگیرد حساسیت این رقم نسبت به گرمای تابستان است که توصیه می شود مناطقی با تابستان های خنک برای کاشت این نوع نهال انتخاب شوند.
درخت گردو پدرو در مناطقی که آب و هوای معتدل دارد رشد مطلوبی خواهد داشت.
گردو پدرو حدود ۲۰ روز پس از درختان بذری شروع به رشد می کند. این رقم برای کشت متراکم مناسب است عملکرد این گردو بسیار بالا بوده و همین طور به دلیل تولید گل نر برای سایر ارقام نیز تولید گرده زا دارد. ارقام گرده دهنده فرانکوت و روند می باشد.
نهال گردو پدرو زود بازده بوده و ارقامی کهدر جوانه های انتهایی بارده هستند ۴۰ الی ۵۰ درصد بیشتر محصول می دهند.
نیاز سرمایی این گردو حدود ۱۵۰۰-۳۰۰ ساعت دمای ۰تا ۷ درجه سانتیگراد بسته به رقم می باشد.
گردو چندلر
گردو چندلر، تنوع بسیار بالایی دارد. حدود نود درصد شاخه های چندلر، مولد می باشند. گردو چندلر، تنها پس از سه سال تولید محصول خودش را شروع می کند.
رقم چندلر، اقدام به تولید مغز گردوهایی بزرگ با پوسته های نازک می کند. البته مغز این گردو ها هم چند رنگ می باشد. دانه های این نوع گردوها به راحتی از پوسته آن جدا می شود و راحت تقسیم می شود.
نهال گردو چندلر، معمولا به شکلی نسبتا جدی رشد می کند و نیمه قائم می باشد. باید آن ها را با فاصله به ترتیب5،5،7 متر کاشت نمایید. چندلر دیر شکوفه می زند که این به نوعی مزیت برای آن به شمار می رود. گرده افشانی چندلر هم بسیار بالا است به طوری که آن را یک درخت گرده افشانی می نامند. همچنین نهال گردو چندلر، در برابر بیماری خط سیاه بسیار مقاوم و محکم می باشد. همچنین چندلر در برابر سرمازدگی هم توان خوبی دارد. حتی می توان گفت چندلر به حدود 700 ساعت سرمای زیر 7 درجه نیاز دارد.
***
اندازه نهال گردوچندلر بین 40 تا 70 سانتی متر است و در مدت زمان بسیار مناسبی در مقایسه با ارقام دیگر درخت گردو، ارتفاع درخت گردو ، در ایران به 2.5 تا 3 متر می رسد. البته در نواحی متفاوت جهان این میزان ارتفاع ، متغیر است و در بیشترین حالت و در حالت اپتیمم رشد آن در برخی از مناطق ، ارتفاع آن به 12 متر نیز می رسد.
گردو چندلر با ساختار بدنه ای نازک و به شکل بیضی بزرگ که به راحتی از پوسته جدا می شود و درختان این رقم در بهار دیر برگ ده بوده و حدود ۲۵ روز دیرتر از درختان بذری و ژنوتیپ شروع به رشد می نماید. بنابراین برای مناطقی که سرمای بهاره مانند آذربایجان ، لرستان ، دماوند ، کردستان ، سبزوار ،کرمان ، مشکین ،ارومیه ، تبریز ، نهاوند ، تویسرکان ، بانه ، تهران ، قزوین ، زنجان و … که مواجه هستند مناسب ترین گردو می باشد.
نهال گردو فرنور
درخت گردو فرنور از نهال های فرانسوی می باشد که به خوبی می تواند در برابر هوای سرد از خودش مقاومت نشان بدهد. علاوه بر این، نهال گردوی فرنور دیر گل و میوه می دهد. مقاومت مناسب نهال فرنور در برابر سرما به شما این امکان را می دهد تا آن را در مناطق سردسیر و با آب و هوای سرد بکارید.
نهال گردو فرنور زودرس بوده و تقریبا پس از 3 یا چهار سال شروع به تولید محصول گردو می کند. این نهال از زمانی که به بلوغ برسد به ازای هر هکتار، چیزی در حدود 8 تن گردو میدهد.
گردو فرنور بهترین رقم برای مناطق سردسیری و ارتفاعات بیشتر از ۱۲۰۰-۱۸۰۰ متر از سطح دریا توصیه می شود.
این نوع گیاه معمولاً فصل بهار را برای جوانه زدن انتخاب می کند. این موضوع اهمیت زیادی در رشد این نهال دارد.
نوع شکل این گردو گرد بوده و دارای پوست کاغذی و قابلیت کنده شدن راحت پوست از مغز می باشد. یکی از خصوصیات این گردو رنک مغز روشن و مقاومت به کرم سیب و بیماری بلایت گردو می باشد و همچنین مقاوت زیاد به سرما.
شاتون های گردو فرنوراغلب در اثر سرما از بین نمی رود.
برای گرده افشانی فرنور از فرنت و بولیناتور استفاده می شود. گلدهی نهال فرنور در اواخر فروردین (دیر گل) صورت می گیرد و معمولا در هر گل ۳ – ۶ گردو تولید می کند.
بلوغ
دوران بلوغ نهال گردو رابطه مستقیم با نوع، نژاد، آب و هوا و مکان رشد آن دارد. این دوره بین ۳ تا ۲۰ سال به طول میانجامد. و سپس دوران بار دهی آغاز میگردد که در دهه پنجم و ششم عمر درخت به اوج خود میرسد.
میانگین آماری محصول دهی درخت گردو از این قرار است: ۱۶ تا ۲۵ سالگی، بین ۷ تا ۱۰ کیلوگرم. ۲۶ تا ۳۵ سالگی، بین ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرم. ۳۶ تا ۶۰ سالگی، بین ۲۲ تا ۴۵ کیلوگرم. ۶۱ تا ۸۰ سالگی، بین ۱۳ تا ۵۵ کیلوگرم. و ۸۱ تا ۱۰۰ سالگی، بین ۱۳ تا ۳۲ کیلوگرم.
پراکندگی
درخت گردو از درختان بسیار با ارزش و از پهن برگان است. که در بسیاری از نقاط جهان در نیمکره شمالی از مرکز تا شرق اروپا و قفقاز و شمال و مرکز ایران تا دامنهای هیمالیا و کشور چین و ژاپن و همچنین گونههایی از آن در آمریکای شمالی و جنوبی بهطور طبیعی میرویند و کاشته میشوند. تنها جنگل طبیعی باقیمانده از این محصول در دنیا هماکنون در قرقیزستان و در شرایط بسیار خوب موجود است.
در ایران کاشت نهال گردو از درگز و مغان در شمال کشور تا اقلید فارس در جنوب و از ارتفاعات جنوب غربی ارومیه تا کوه تفتان در جنوب شرقی بین طولهای جغرافیایی ۴۵ تا ۶۵ درجه به خوبی میرویند.
ولی بهترین بازدهی مربوط به باغهایی است که در ارتفاعات شهرستان بافت در استان کرمان، دامنههای البرز، خراسان، آذربایجان و دامنههای زاگرس به ویژه خوانسار، تفرش ، وانشان ، وفس و تویسرکان قرار دارند. همچنین در غرب شهرستان راور در دهستان خورند و در اطراف کوههای لاله زار و جبال بارز مناطقی هستند که دارای گردوی مرغوب کشور به حساب میآیند.
بهترین نهال گردو
روستای زوارق واقع در شهرستان بناب استان آذربایجان شرقی و همچنین شهرستان اسکو در آذربایجان شرقی و تویسرکان همدان از مراکز عمده تولید گردو و دارای مرغوبترین نوع از گردوها میباشد.
شما میتوانید بهترین ارقام نهال گردو را از نهالستان آذربایجان واقع در روستای زوارق بناب با کیفیت بالا و قیمت مناسب تهیه فرمایید.
ایالات متحده آمریکا، چین و ایران از تولیدکنندگان عمده نهال گردو هستند و ترکیه ، اکراین و رومانی در رتبه بعدی جای دارند.
ارقام گردو
گردوهایی که در نقاط گردو خیز ایران کاشته شدهاند از گونه گردوی معمولی یا Juglans هستند. رقمهای این گونه از نظر باغبانی هنوز کاملاً مشخص نشدهاند. این گردوها در نقاط مختلف ایران با نامهای گوناگون محلی نامیده میشوند. با وجود تفاوتهای ظاهری، ممکن است برخی از انواع، رقم واحدی باشند ولی نامهای گوناگون داشته باشند. با این توصیف مهمترین انواع گردو در ایران کاشته میشوند.
عبارتند از : گردوی کاغذی،گردوی اقلید گردوی سنگی، گردوی اردهای سراب در آذربایجان شرقی، گردوی ماکویی، گردوی سوزنی، گردوی نوک کلاغی، گردوی ضیا آبادی، گردوی خوشهای، سبزوار، گردوی آمیخته خراسان، گردوی بافت کرمان، گردوی مازندران، گردوی روستای داران در آذربایجان شرقی، گردوی شهمیرزاد، گردوی قزوین و طالقان، خوانسار، گردوی تسوج در آذربایجان، گردوی همدان،گردوی بوانات گردوی وفس، وانشان و تویسرکان و سایر مناطق…
آب و هوا
نهال گردو در طول تابستان و زمستان نسبت به گرما و سرمای بیش از حد حساس است. در طول دوره خواب زمستانه، گردو میتواند سرمای ۱۱- درجه سانتی گراد را بدون خسارت جدی تحمل کند ولی پس از شروع رشد، سرمای ۲- تا ۳- درجه سانتی گراد موجب از بین رفتن برگها، شاخهها و گلها شده و در نتیجه محصول کاهش مییابد.
به علاوه شاخ و برگ درختانی که تا اواخر پاییز به رشد خود ادامه میدهند در معرض خسارت سرما قرار میگیرد. مقاومت ارقام مختلف گردو نسبت به سرما متفاوت است. دمای بالاتر از ۳۸ درجه سانتی گراد موجب آفتاب سوختگی پوست سبز و چروکیدگی مغز گردو میشود. و گاهی اوقات نیز میوهها پوک میشوند. در رطوبت نسبی کم و دمای بالاتر از ۴۰ درجه سانتی گراد، به گردو خسارت جدی وارد میشود. دمای پایین تابستان نیز مناسب نیست زیرا موجب میشود میوهها به اندازه کافی پر نشود.
عوامل محدود کننده
هوای خنک در طی فصل رشد، برداشت محصول را به تأخیر انداخته و در نتیجه باغداران متضرر میشوند. بنابراین هوای خنک و فصل رشد کوتاه از عوامل محدودکننده پرورش گردو هستند. نهال گردو نیز مانند سایر میوهها مناطق معتدله در زمستان به مقدار سرمای معینی نیاز دارد. تا خواب آن برطرف شود که به این ترتیب در بهار رشد رویشی و گلدهی کافی خواهد داشت.
در صورت عدم وجود سرمای کافی، بازشدن جوانهها و گلدهی نامنظم شده و به تأخیر میافتد. این موجب کاهش محصول و خشک شدن سر شاخهها میشود. نیاز سرمایی ارقام مختلف گردو متفاوت است.
آبیاری
نهال گردوی جوان به هفته ای یک بار آبیاری نیاز دارد. در سال اول برای هربار آبیاری به اندازه 12 تا 20 لیتر آب به گیاه بدهید. بعد از اینکه درخت به خوبی در خاک تثبیت شد، هر دو یا سه هفته یک بار به گیاه آب دهید. در هر بار آبیاری مطمئن شوید یک تا دو متر از قسمت بالایی خاک مرطوب میشود.
نکات مهم
بهتر است از آبیاری قطره ای استفاده شود تا بازدهی آبیاری بالا باشد.
سیستم آبیاری ساکن علاوه بر اینکه آب زیادی نسبت یه سیستم آبیاری قطره ای مصرف می کند باعث می شود هنگامی که فاصله زمانی در آبیاری صورت می گیرد (هر ده روز یک بار) و باعث ایحاد استرس در درخت می شود همچنین تحقیقات نشان داده رطوبتی که در آبیاری قطره ای در ریشه گیاه می ماند باعث افزایش راندمان و باروری گیاه تا ۱۷ درصد می شود.
در فصل تابستان که گرما و دما زیاد است ، در آبیاری درخت سعی شود یک بار در هفته صورت گیرد و همچنین موقع آبیاری نباید آب به تنه درخت گردو برسد زیرا می تواند عامل انتقال و شیوع بیماری باشد. همچنین از آبیاری درخت گردو در ماه فروردین خودداری کنید زیرا با اشباع منافذ خالی خاک باعث کمبود فضای ریشه و خفگی آن می شود. همچنین بعد از ماه مهر آبیاری صورت نگیرد تا درخت سرمازده نشود.
ترکیبات
مغز گردو دارای چند اسید آلی، مقدر کمی اسانس، اگزالات آهک و ویتامینهای A ,B ,C ,D ,E میباشد. همچنین مغز گردو دارای مقدار کمی آرسنیک است . برگ نهال گردو دارای ۳ درصد اینوژیت، اسید الاژیک، اسید گالیک. اسانسی با بوی مخصوص و مقداری پارافین، تانن، مواد چرب. املاح معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، باریم و همچنین کاروتن است.
پوسته گوشت دار میوه سبز گردو دارای امولسیون قند. اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفاتها و اگزالات کلسیم است. عصاره برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد.
پرورش نهال گردو
نهال گردو دارای درختی بزرگ و گسترده است و بیشتر از هر درخت دیگر به نور نیاز دارد. گردو در سن بلوغ میوه میدهد و در قسمتهایی از درخت که نور بیشتری میتابد از باردهی بهتری برخوردار است. و در قسمتهای داخلی که نور به آن نمیتابد گردوها ریز و کوچک میشوند. درختان گردو باید طوری کاشته شوند که فاصله بین آنها کمتر از ۱۰متر نباشد. چون این درخت تاج بزرگی دارد.
بعد از چند سال که از رشد آن گذشت شاخهها مزاحم همدیگر میشوند و شاخ و برگشان در هم میپیچد که باعث ریزش برگهای درخت میشود. مواردی مثل نوع نهال کیفیت خاک و همینطور اقلیم آب و هوایی محیط کشت برای این درخت اهمیت زیادی دارد.
اصولاً گردو در مناطق سرد و معتدل رشد خوبی دارد. کاشت درخت گردو و تکثر آن از طریق بذر گردو صورت میگیرد. و باید در دو سالگی به وسیله پیوند وصله ای پیوند زده شوند. تا حاصل باغ گردو یکدست شود.
نکات مهم
بعد از آنکه گردو کاشته شد و شروع به رشد کرد. نهال گردو را با ریشه از خاک درآورده و در چالههای عمیق حفر شده در زمینی که خاکش از نظر کود دهی آماده شدهاست کاشته میشود. و با خاک اطرافش را میپوشانند. تا برای آبیاری درخت مشکلی ایجاد نشود .
بهترین فصل کاشت درخت گردو اوایل بهار است. در کاشت درخت گردو باید دقت کرد که درخت ۲۰–۳۰ سانتیمتر بالاتر از کف جوی کاشته شود. تا در آینده به بیماری آب سیاه مبتلا نشود. در احداث باغهای جدید باید سعی کرد حتماً از نهال پیوندی استفاده شود. (منبع ویکی پدیا).
نگهداری نهال
به درختان گردو که در خاک تثبیت شده اند در اوایل بهار کود بدهید. درخت گردو به نیتروژن زیادی نیاز دارد. به میزان 3 تا 4 کیلو کود دارای آمونیوم سولفات برای درخت گردو استفاده کنید. به آرامی کود را اطراف درخت پخش کنید. کود را با فاصله 45 سانتی متری از تنه درخت روی خاک اضافه نمایید. بعد از کوددهی، آبیاری عمیق انجام دهید.
مواظب علف های هرز باشید و از رشد علفهای هرز و چمنها در اطراف درخت خودداری کنید. زیرا این گیاهان در جذب مواد مغذی با درخت گردو به رقابت میپردازند. و همچنین باعث جذب حشرات و آفات میشوند.
هر سال زمستان قبل از افتادن برگها، زمانی که درخت خفته است آن را هرس کنید. تمام شاخههای آسیب دیده و بیمار را حذف کنید. همچنین شاخه در هم رفته و شلوغ را نیز هرس کنید. این شاخه ها از رسیدن نور خورشید به مرکز درخت جلوگیری میکنند.
منبع
انتخاب نوع خاک مناسب نهال گردو:
در چاله هايي که نهال گردو در آنها کاشته ميشود بايستي بعداز حفر چاله خاک آن را از انواع کودهاي حيواني و شيميايي غني کرد. هر چه عمق وقطر چاله ها بيشتر باشدبهتر است. اما معمولا بايد چاله هايي به عمق وقطر ۱-۲متر حفر کرد. وخاک مناسب وغني شده داخل آن ريخت. بهتر است اين کار چند ماه يا سال قبل ازکاشت نهال گردو در آن صورت گيرد.
بعد از کاشت نهال گردو در چاله ها ميتوانيم سطح خاک اطراف نهال درخت گردورا با برگهاي پوسيده يا باقي مانده گياهان مانند کاه وکلش گندم بپوشانيم. تا از تبخير و هدر رفتن آب جلوگيري کنيم وخاک پاي طوقه اصلاح شود.
در بررسی خاک به منظور احداث باغ نکاتی که از اولویت برخوردار هستند:
در درجه اول عمق خاک و در درجه دوم عمق سطح آب زیر زمینی و در درجه سوم میزان شوری خاک است. چون که کمبود مواد غذایی و آلی خاک و تا حدود PH نامناسب خاک را می توان با افزودن مواد لازم به خاک جبران کرد. در صورتی که عمق خاک کم باشد می توان گودال هایی با ابعاد نسبتا بزرگ ۲ متر حفر و آن را با خاک مرغوب پر کرد و درخت را در آن کاشت.
هر چند که این امر پر هزینه بود و زهکش و اصلاح شوری خاک نیز پر هزینه است و تا حد امکان باید از کشت در این خاکها دوری کرد. باید در خاک به فاصله ۵۰۰ متر به ۵۰۰ متر پروفیل بزنیم ولی اگر امکان نداشت فاصله را بیشتر انتخاب می کنیم.
تهیه نهال گردو:
پس از اینکه با توجه به شرایط محیطی و منطقه و عوامل اقتصادی، نوع و رقم میوه انتخاب شد، باید به تهیه نهال گردو اقدام کرد. نهال گردو باید دارای بالاترین کیفیت باشد و عاری از آفات و بیماریها باشد. و باغدار باید بهترین نهال ممکنه را هر چند با قیمتی بسیار بالاتر از معمول تهیه کند بهتر است تا اینکه نهالی نامرغوب با قیمت کمتر تهیه کند. (نهالستان آدربایجان)
نکات مهم
هنگام خرید نهال گردو بایستی سعی شود که یک نهال دارای ریشه قوی و سالم باشد. چون حمل و نقل نهال و کاشت در زمستان صورت می گیرد باید از آسیب دیدن ریشه توسط سرما جلوگیری به عمل آورد. و پس از رسیدن به محل باغ نیز باید بلافاصله ریشه ها را در زیر خاک قرار داد و تا زمان کاشت همان جا نگهداری کرد.
اگر درخت پیوندی نباشد مثل گردو (گردو را با بذر و خزانه گیری زیاد می کنند) که تاج درخت در بعضی ارقام آن ۲۰-۱۵ متر است. در این حال پایه مطرح نیست بلکه تاج درخت مهم است پس فواصل زیادی می خواهند . تاج درخت را مجموع شاخه های فرعی و اصلی تشکیل می دهند.
منبع : gerdo-bavanat.ir

فروش انواع نهال گردو و معرفی ارقام گردو آموزش کاشت و تکثیر نهال گردو و خواص گردو و همه چیز در مورد نهال گردو و نهال میوه و درخت زینتی در نهالستان آذربایجان
تولید انواع نهال درخت میوه و درخت زینتی در نهالستان آذربایجان بزرگترین نهالستان شمال غرب کشور واقع در تبریز بناب
جهت اطلاع از قیمت انواع نهال و یا خرید نهال با شماره های زیر تماس بگیرید:
- شماره تماس: ۷۹۵۹-۳۴۹-۰۹۰۱
- شماره تماس: ۶۷۷۸-۷۷۴-۰۹۱۴