درخت انگور

صفر تا صد نهال انگور یا مو و هر آنچه برای کاشت و تکثیر نهال انگور یا درخت مو باید بدانید!
اکثر ارقام انگور گل های کامل و دوجنسی دارند اما برخی از آنها همچون V.rotundifolia دوپایه می باشند. محل استقرار جوانه های بارور در جانب شاخه های یک ساله بوده. و تراکم جوانه های بارور بر روی شاخه یک ساله انگور، به ارقام مختلف آن بستگی دارد.
معمولاً در ارقام دانه دار، تراکم جوانه های بارور در قسمت پایین شاخه و در ارقام بیدانه مثل سفید بیدانه، تراکم جوانه های بارور بین گره های چهارم تا دوازدهم بیشتر می باشد.
شکل ظاهری درخت انگور
در طول شاخه های یک ساله، روی هر گره دو جوانه وجود دارد. که یکی از آنها بدون نیاز سرمایی در فصل رشد سال جاری بیدار شده و شاخه های جانبی را حاصل می کند. و جوانه دیگر که جوانه اصلی نام دارد بعد از گذراندن یک دوره سرما در سال آتی فعال می شود.
پیچک ها که از لحاظ زیست شناسی تشابه عضوی با خوشه ها دارند. بر روی شاخه یک ساله بعد از اتمام گره های مربوط به خوشه، روی گره های تولید کننده پیچک قرار می گیرند. خوشه ها و پیچک ها در روی هر گره و در مقابل برگ ها قرار می گیرند.
طرز قرار گرفتن خوشه ها
طرز قرار گرفتن خوشه ها و یا پیچک ها درارقام انگور اروپایی دو در میان بوده به طوری که دو گره متوالی حاوی خوشه یا پیچک و گره بعدی خالی از عضوهای فوق الذکر می باشند. اما در ارقام انگور آمریکایی همه گره ها حاوی خوشه و یا پیچک می باشند. برگ های انگور پهن یا رگبندی پنجه ای و حاوی پنج لوب بوده و در برخی از ارقام انگور لوب ها کاملاً مشخص می باشد.
زمان تمایز گل
زمان تمایز گل، اوایل تیرماه بوده و معمولاً همزمان با گلدهی فصل جاری می باشد. هنگامی که میانگین دما در اوایل بهار به ۱۰ درجه سانتی گراد برسد، جوانه های انگور بیدار می شوند. این معمولاً مطابق با نیمه دوم اردیبهشت ماه می باشد. خوشه های گل در اوایل خرداد ظاهر شده و گل ها در نیمه اول تیر ماه و در حدود ۵/۱ الی۲ ماه بعد از بیدار شدن جوانه ها، باز می شوند.
گلدهی
مدت گلدهی در انگور ۱۰-۸ روز می باشد. هر گل انگور شامل ۵ کاسبرگ، ۵ گلبرگ، ۵ پرچم و یک مادگی با ۳-۲ عدد برچه می باشد. گلبرگ ها به رنگ سبز بوده و از بالا به هم چسبیده و به صورت کلاهک از گل جدا می شوند. داخل هر برچه دو عدد تخمک وجود دارد و در صورت تلقیح کامل ۶-۴ عدد بذر در داخل هر میوه حاصل می شود.
گل های انگور روی گل آذین خوشه ای مرکب تشکیل می شوند. میوه های انگور از نوع سته حقیقی بوده و بستگی به شرایط اقلیمی منطقه و نوع انگور در اواخر تابستان تا اوایل پاییز می رسند. در حدود ۳۰۰ رقم انگور در ایران وجود دارد. و برخی از ارقام تجاری آن شامل انگور سفیدبیدانه، انگور قرمزبیدانه، صاحبی، ریش بابا، یاقوتی، حسینی، عسگری، فخری، شیرازی و خلیلی می باشد.
نیاز سرمایی
نیاز سرمایی جوانه های انگور در حدود ۳۵۰-۱۰۰ ساعت زیر ۷ درجه سانتی گراد می باشد. انگور از درختان میوه مناطق معتدل گرم بشمار می آید. و به سرمای شدید زمستان حساس بوده و به طور متوسط سرمای ۱۸- درجه سانتی گراد را تحمل می کند.
انگور به تابستان های گرم و زمستان های ملایم نیاز دارد. انگور مقاوم به خشکی، نیمه مقاوم به شوری خاک و مقاوم به خاک های آهکی بوده و در مناطقی که میزان بارندگی بیشتر از ۳۰۰ میلی متر باشد. می توان به صورت دیم پرورش داد و در مناطق کم باران در طی فصل رشد ۴-۳ نوبت آبیاری می شود. خاک های سبک با بافت لومی شنی برای پرورش انگور مناسب می باشد.
مراحل کاشت درخت انگور
بستر سازی
تهیه نهال مرغوب انگور
کندن گودال مناسب برای کاشت قلمه و نهال
آبیاری به موقع و مناسب
فرم دهی به درخت و هرس آن
آماده کردن شرایط ثمردهی درخت انگور
نحوه کاشت و پرورش درخت انگور در آذربایجان شرقی
برای کاشت درخت انگور, باید نهال مناسبی را از مراکز معتبر باغبانی تهیه بفرمایید. این نهال باید از نوعی انتخاب شده باشد که سریع تر به ریشه زایی می رسد. در این صورت عمل ریشه زایی سرعت می یابد.
در نواحی که شرایط آب و هوایی با کاشت درخت انگور به شکل طبیعی سازگار است. این کشت به شکل دیمی پیگیری می گردد. البته برای چنین محیط هایی از روش دیمی و نهال هایی با ریشه زایی سریع استفاده می شود.
کاشت و تکثیر نهال انگور در آذربایجان و همه چیز در مورد نهال انگور در نهالستان آذربایجان.
آب و هوا
در آب و هوای نسبتاً ملایم تابستانی انگور های زود رس در صورتی که در شیب های جنوبی کاشته شوند، می توانند محصول بدهند. اغلب واریته های آن در مقابل سرمای زمستانی بخوبی مقاومت می کنند. انگور به سرمای شدید زمستانی اهمیتی نمی دهد، ولی برای گیاه انگور این مهم است که بهار و تابستان گرم و آفتاب داشته باشد.
باد های شدید به انگور بیش از سرما می توانند صدمه بزنند. در بهار به محض اینکه هوا از ۱۰ درجه سانتیگراد بالا صفر بیشترشد گیاه رشد را شروع می کند.
آبیاری:
هر چه هوای منطقه گرمتر باشد گیاه انگور به آب زیادتری نیاز دارد. ریشه های انگور در خاک های مختلف تا عمق های متقاوت رشد می کنند. مثلاً در خاک های سنگین و رسی حداکثر تا ۹۰ سانتی متر، در خاک های متوسط رسی شنی تا ۵/۳ متر، و در خاک های سبک تقریباَ شنی حتی تا عمق ۶ متر و بیشتر هم نفوذ می کنند.
در خاک های کم عمق و نسبتاً رسی که ریشه ها تقریباً در عمق کمتر از یک متر پخش شده اند دفعات آبیاری را باید زیادتر کرد. زیرا معمولاَ آب در نزدیکی های سطح خاک باقیمانده و به سرعت تبخیر می شود. مقدار آب لازم درختان انگور با عامل گرما، تغییر می کند. مثلاً یک منطقه سردسیر که تابستان های گرم داشته باشد به حدود ۵۰۰ میلی لیتر آب نیاز دارد. مناطق گرم معتدل ۷۵۰ میلی متر و نقاط خیلی گرم تا ۱۳۵۰ میلی متر آب احتیاج دارد.
خاک:
خاک های اسیدی یا دارای نمک زیاد، برای کاشت انگور نامناسب می باشند. مناسب ترین خاک، خاک هایی سبک و عمیق شنی رسی که کمی هم آهک داشته و آب را به راحتی از خود عبور دهد، می باشد.
مقدار محصول درخت انگور در درجه اول به کودشیمیایی، هوموس، شخم، آبیاری، زهکشی و تکان دادن زمین از عمق زیاد (مثلاً ۵۰ سانتی متر یا عمیق تر). به کمک Soussoleuse قبل از کاشت نهال و پس از به بار نشستن آن با سمپاشی و هرس های صحیح و به موقع و کوددان ها بستگی دارد.
عوامل دیگری که در درجه دوم اهمیت روی مقدار محصول انگور اثر می گذارند. عبارتند از: رنگ خاک (هر چه تیره تر جذب نور خورشید بیشتر) عمق خاک، مقدار آهک و همچنین pH آن.
کود دهی:
برای کوددهی باغ های انگور از اوره استفاده می شود که می توان به عنوان کود برگی با غلظت ۱ درصد هم داد. زیاده روی در دادن کود های ازته اثرات منفی در رشد گیاه دارد. که مهمترین آن ها عبارتند از: رشد بیش از حد بهم زدن رشد طبیعی گل ها و در نتیجه کم شدن محصول.
کودهای مورد نیاز انگور:
الف)کودهای معدنی:
ازت برای کوددهی باغهای انگور استفاده میشود که میتوان به عنوان کودبرگی با غلطت ۱درصد هم داد. زیاده روی در دادن کودهای ازته اثرات منفی در رشد دارد. که مهمترین انها عبارتند از رشد بیش از حد و بهم زدن رشد طبیعی گلها ودر نتیجه کم شدن محصول و حساسیت گیاه در مقابل سرمای زمستان.
فسفر به عنوان کود فسفره از سوپر فسفات استفاده میشود که در اب محلول است.
پتاسیم:
برای ساختن ساختمان برگها و چوبی و سخت شدن شاخه بویژه ساقه ها و همچنین برای رسیدن شاخه های انگور وجودش لازم است.
منیزیم:
یکی از کودهای اصلی مورد نیاز است وجودش در برگها برای ساختن کلروفیل و در نتیجه جذب co2 از هوا وتبدیل ان به قند ضروری است. و معمولا به صورت سولفات منیزیم به زمین داده شده که براحتی در اب حل میشود.
کلسیم:
از کودهایی است که انگور شدیدا به ان وابسته است. و باید همه ساله به مقدار لازم به باغهای انگور داد.
ب) کودهای الی مورد نیاز انگور:
از لحاظ مواد غذایی در درجه دوم اهمیت قرار دارند مهمترین تاثیر انها بر روی خاک بهتر کردن خواص فیزیکی است. که از راهای زیر انجام میشود: ۱ بهتر کردن ساختمان بافت خاک ۲ فعال کردن میکروارگانیسم خاک ۳ تنظیم نسبت اب به هوا در داخل خلل و فرج خاک.
مقدار کود مورد نیاز جهت درختان بارده به قرار زیر است. اوره۵۰۰کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات ۵۰۰کیلوگرم در هکتار کود حیوانی۳۰تن در هکتار برای درختانی که در حال حداکثر میوه دادن هستند۲۵۰ کیلو سولفات پتاسیم در سال میباشد.
کود الی را معمولا در پاییز یا زمستان یکباره میدهند کودهای معدنی را نباید یکباره داد.انها را میتوان در ۳بار هر دفعه به فاصله ۲ماه به زمین داد. کود ازته را از اول شهریور نباید به تاکستانها داد چون باعث ادامه رشد و در نتیجه نارس ماندن چوب درختها میشود.
آموزش صفر تا صد کاشت نهال انگور در آذربایجان در نهالستان آذربایجان.
منبع
روش تکثیر نهال انگور
ازدیاد مو به ۲ طریق امکان پذیر است. الف) ازدیاد غیر جنسی ب) ازدیاد جنسی
الف.) ازدیاد جنسی:
روش قلمه زدن: برای اینکار، هر گاه در پائیز خواستیم قلمه بزنیم، از شاخه های سال جاری که مقداری هم شاخه دو ساله داشته باشد استفاده می کنند. قسمت دو ساله را در انگور کاری “کلید” می نامند. طول قلمه هارا ۶۰ تا ۸۰ سانتی متر می گیرند. بعد از بریدن در پائیز آن ها را در زیر ماسه های نرم، مرطوب و نسبتاً سردتا بهار نگه می دارند. در بهار و زمان درخت کاری آن ها را ابتدا مدت ۴۸ ساعت در داخل آب می خوابانند به طوری که در آب کاملاً غرق باشند آنگاه آن ها را می کارند.
قلمه ها را می توان در آذر یا دیماه هم گرفته و درسرمای ۴ درجه و هوای مرطوب تا بهار نگه داشت. با گرم شدن هوا از سردخانه در آورده سپس آنرا کاشت. اگر در بهار بخواهند قلمه بگیرند باید از شاخه های یک ساله استفاده شودکه همراه چند سانتیمتر از شاخه ۲ ساله (کلید) است.
خواباندن:
شاخه های دراز یکساله و یا امسال انگور را در پائیز زیر خاک می کنند. و به وی فرصت می دهند که ریشه بدهد و حتی هر جوانه اش به گیاه تازه ای تبدیل شود. همیشه قویترین شاخه های یکساله را انتخاب می کنند. روش خوابانیدن بهترین نتیجه را میدهد و همچنین گیاه تولید شده زودتر به بار می نشیند.
پیوند:
در درخت انگور از پیوند اسکنه ای استفاده می شود. زمان پیوند فصل پائیز است و درخت انگور پیر و فرتوت را از نزدیکی خاک بریده در مقطع آن شکافی ایجاد کرده. و جوانه یا پیوندک انگور مرغوب را در شکاف قرار می دهند. این عمل در انواع انگور وحشی و غیر مرغوب نیز صورت می گیرد.
ازدیاد به وسیله جوانه: یک جوانه را که خوب رشد کرده با یکی دو سانتی متر چوب در سمت راست و چپ آن بریده. و در داخل خاک یک گلدان افقی گذاشته و فشار می دهند. بطوریکه داخل خاک فرو رفته تنها جوانه از خاک بیرون باشد. گلدان را باید در اطاق یا محیط گرم گذاشت، چون جوانه برای رشد به خاک گرم احتیاج دارد.
ب.) ازدیاد جنسی:
ازدیاد به وسیله بذر: این روش زیاد معمول نسیت و بیشتر برای ایجاد واریته های تازه انگور استفاده می شود.
در کاشت مو معمولاً نهال هایی که درگلدان کاشته شده و در حال رشدند از قلمه ها و یا نهال هایی که با خوابانیدن شاخه های مو بدست آمده اند بهترند. نهال های گلدانی از جابجایی صدمه ای نمی بینند و به رشد طبیعی خود در جای تازه ادامه می دهند. لیکن دیگر نهال ها با تغییر محل آسیب می ببنید. دیگر آنکه نهال های گلدانی برای کاشت در هر فصلی مناسبند. ولی قلمه ها و نهال های ناشی از خوابانیدن کاشت آن ها تنها در فصول که گیاهان در حال استراحت زمستانی باشند. و برگهایشان بطور طبیعی ریخته باشند، عملی می باشد.
چاله کنی
چاله هایی که در آن ها نهال ها کاشته می شوند به صورت ۵۰×۵۰×۵۰ سانتی متر کنده و داخل آن ها مقداری کمپوست کهنه و فسفر و آهک می ریزند. این مواد برای رشد نهال ها مفیدند، ولی نباید زیاد روی نمود که نهال ها صدمه دیده و ریشه هایشان بسوزد. در باغ های بزرگ معمولاً نهال ها با فاصله ۱۲۰ تا ۱۵۰ سانتی متر از یکدیگر کاشته و بر روی سیم ها می بندند.
زمان مناسب کاشت نهال انگور
بهترین زمان برای کاشت نهال های انگور اوایل بهار یعنی پیش از باز شدن جوانه ها است. نهال ها را طوری می کارند که حداقل ۲ جوانه اش داخل خاک مانده، ولی سرشان حدود ۵ سانتی متر خارج از خاک باشد. و آنگاه چاله های را با مخلوطی از خاک و کود پر کرده سر نهال ها را حدود ۱ سانتی متر می برند. پس از اتمام خاک ریزی خاک های اطراف نهال ها را با کفش فشار داده به دنبال آن به شدت آبیاری می کنند.
آموزش کاشت نهال انگور در آذربایجان و نحوه تکثیر و نگهداری نهال انگور در نهالستان آذربایجان.
هرس:
وقتیکه طول شاخه های درخت انگور بیش از حد باشد از قدرت ریشه ها برای رسانیدن مواد غذایی کاسته میشود. لذا هرس سالیانه برای جلوگیری از طویل شدن بیش از اندازه درخت انگور ضرورت دارد.
مهمترین هرس های درخت انگور عبارتند از:
هرس پاییزی:
مستقیما پس از برداشت میوه ها صورت میگرد. و در ان شاخه های که میوه داده اند در پاییز کوتاه میکنند.
هرس اصلی: مهمترین هرس برای تمام درخت انگور بویژه برای شاخه اصلی که ادامه دهنده تنه درخت انگور است. در این هرس از ان مقداری که تنه امسال در روی شاخه اصلی رشد کرده ۵ تا ۶ جوانه و حداکثر ۸ جوانه را باقی گذاشته بقیه را بریده و حذف میکنند. در مورد شاخه های جانبی که خوب رشد کرده اند هم باز برای ان مقدار که امسال رشد کرده ۲ یا ۳ جوانه برای هر شاخه باقی گذاشته و بقیه را هرس میکنند.
تنها همین جوانه های باقیمانده روی تنه اصلی و شاخه های فرعی هستند که در بهار اینده رشد کرده و میوه میدهند.
هرس اصلی
بهترین زمان هرس اصلی اذر دی و بهمن است مشروط بر اینکه زمان انجام ان هوای منطقه از ۸ درجه زیر صفر گرمتر باشد. این هرس نباید دیرتر انجام گیرد. در هرس زمستانی درخت انگور برخلاف هرس سایر میوه ها شاخه ها را بلافاصله از بالای جوانه نمیبرند. بلکه حدود ۲ سانتیمتر بالای جوانه را هم باقی میگذارند در غیر اینصورت بالاترین جوانه خشک میشود.
هرس فرم دادن:
تنها در نهالهایی که تازه کشت شده اند در سالهای اول و دوم انجام میگیرد. لذا در بهار برای نهال تنها ۳ جوانه باقی میگذارند پس از اینکه جوانه ها رشد کردند. و طول یکی از شاخه ها به ۲۰ سانتیمتر رسید ان را به عنوان تنه اصلی پذیرفته و شاخه های دیگر را از ته میبرند. در صورت لزوم سال بعد نیز به شاخه اصلی اجازه رشد داده. و شاخه های جانبی را که در ارتفاع نمتر از ۵۰ سانتیمتر رشد کرده اند قطع میکنند.بدین وسیله درختان انگور به ارتفاع ۵ ۱تا۲ متر ایجاد می کنند.
هرس برگ:
این هرس فقط در درختان انگور کوتاه قد(۵ ۱تا۲متر)و در اواخر بهار صورت میگیرد. در این هرس تنها برگهای زیادی که مانع تابش مستفیم نور خورشید. به خوشه های انگور قسمت میانی تاج درخت میشوند با دست چیده و دور می اندازند.
بیماریها و افات:
بیماری های درخت انگور به ۳ دسته حیوانی قارچی و ویروسی تقسیم میشوند.انگلهای حیوانی که مهمترین ان شپشک مو است. که هم ریشه و هم برگ ها را الوده میکند که برای مبارزه با ان بیشتر از سموم سیستیک استفاده میکنند. انگلهای قارچی که میتوان ار کپک خاکستری نام برد که در درجه اول به حبه های انگور و سپس به برگ و چوب انگور حمله میکند. اسپور ان روی چوب درخت انگور تمام سال زنده مانده و به محض مساعد شدن محیط فعالیت مجدد خود را از سر میگیرد.
سفیدک دروغی
سفیدک دروغی که روی برگ مو به صورت لکه سفید کوچکی به قطر تقریبی ۱ سانتی متر ظاهر شده. و کم کم زرد و مثل روغن یا شیشه قابل عبور نور میشود. سفیدک حقیقی که به محض سر اوردن گیاه از خاک میتواند انرا الوده کند به صورت پودری سفیدرنگ در سطح برگهای جوان ظاهر شده و مانع رشد ان میشود و اندکی بعد گیاه به دور خودش میپیچد.
روش مبارزه با آفات
بر ضد همه بیماری های قارچی میتوان با قارچکش های گوگرددار مبارزه نمود.کمبود عناص کافی البته کمبود برخی عناصر معدنی نیز ظاهری شبیه به بیماری به برگ میدهد. که با حل کردن عناصر مورد نظر در اب و استفاده به عنوان کود برگی روی درختان و برگهایشان علائم فوق را از بین برد.
آموزش صفر تا صد کاشت نهال انگور در آذربایجان و معرفی بهترین نژاد نهال انگور در نهالستان آذربایجان.
انواع نهال انگور
انگور بیدانه کشمشی ؛ انگور حسینی ؛ انگور ریش بابا ؛انگور کندری کرمانشاهی، انگور سیاه ؛ انگور حلقو، انگور ویس قلی، انگور شاهرودی (قرمز یا زمستانی)، انگور یاقوتی قرمز، انگور یاقوتی سفید، انگور فخری، انگور عسگری سفید/انگور قرمز/ انگور سیاه، انگور مهدی خانی، بی دانه، انگور بی دانه قرمز، انگور مهره، انگور شانی، انگور بابا لولوک، انگور ریش بابا، انگور کشمشی یا انگور سلطانی، انگور روچه قرمز، انگور روچه سفید، انگور سنگک، انگور امیری، انگور لعل، انگور قزل اوزوم ؛ انگور حاجی عباسی، انگور چشم گاوی، انگور قندهاری، انگور غضنفری، انگور مایه میش، انگور غلامی، انگور شست عروس، انگور چیرکینک بستک، انگور صاحبی، انگور نباتی، انگور شاهانی، انگور یزدانی، انگور مراغهای، انگور خلیلی، انگور گوهر، انگور لعل حسینی، انگور دم خروسی، انگور رازقی شیرازی، انگور پاکزاد، انگور الوان، انگور شصت عروسان، انگور خیراندیش، انگور نارا، انگور مادر و بچه، انگور مسکه، انگور گزنهای، انگور ملائی، انگور مثقالی، انگور ورچهای، انگور ابی، انگور الفی سیاه، انگور لوغن، انگور شاماما، انگور سنگونک، انگور علنی، انگور رویال سبز، انگور والنسیا، انگور دیشویی، انگور سرخ خلیلی.
نهال انگور ازبک، نهال انگور اندونزی، نهال انگور پرلت، نهال انگور پرنس، نهال انگور پیکامی، نهال انگور تبرزه، نهال انگور جوین، نهال انگور حسینی، نهال انگور دلاورا، نهال انگور رد گلوب، نهال انگور ریش بابا، نهال انگور ژاپنی، نهال انگور شامپاین، نهال انگور شاهرودی، نهال انگور شرابی (سردشت)، نهال انگور شمشیری، نهال انگور صاحبی، نهال انگور کریمسون سیدلس، نهال انگور کندری، نهال انگور لعل، نهال انگور ماری، نهال انگور موندراپ پیوندی، نهال انگور بلک ویلیام ، نهال انگور بلک سیدلس ، نهال انگور کریسمون ، نهال انگور چشم گربه ای ، نهال انگور الحقی ، نهال انگور مایه مو ، نهال انگور جین ، نهال انگور گزن دایی ، نهال انگور کندمه، نهال انگور دیزماری ، انگور شاهرودی، انگور عسگری سفید، انگور فخری، نهال انگور کرمانشاهی، انگور مهره، انگور یاقوتی سفید.
انواع انگور و بهترین نژاد انگور
انگور انواع مختلفی دارد. که از لحاظ برخی از خصوصیات مانند رنگ، شکل و اندازه حبه ها، اندازه خوشه و مقدار قند انگور با هم تفاوت دارند. در ادامه به معرفی برخی از انواع انگور مرغوب و بهترین نژاد انگور در ایران و جهان خواهیم پرداخت. انگور یاغوتی، انگور شرابی، انگور ملایر، انگور سیاه سردشت، انگور خلیلی و .. نهالستان آذربایجان.
انگور یاقوتی
انگور یاقوتی انگوری است زودرس، به رنگ قرمز با حبههای ریز و خوشههای متراکم. استان سیستان و بلوچستان خاستگاه انگور یاقوتی است. دانههای این انگور؛ ریز، یاقوتی رنگ و بیدانه است و در میان انگورها اولین انگوری است که وارد بازار میشود. (از اواخر فروردین در بازار موجود است.) دانههای ریز آن کوچک و به هم فشرده است. یکی از خواص مهم انگور یاقوتی، تصفیهی خون و خون ساز بودن آن است. البته این خاصیت در انگور قرمز بیشتر از انگورهای سبز رنگ است.

انگور بی دانه (کشمشی)
انگور بی دانه به فراوانی در ایران وجود دارد و به دو رنگ سفید مایل به زرد و قرمز دیده می شود. این نوع بهترین از انگورها به شمار می رود. که هم برای مصرف تازه و هم برای تهیه شیره انگور و کشمش مناسب است.
انگور سفید بیدانه
یکی از معروفترین انواع این نوع انگور است که کشمش آن بهعنوان محصول صادراتی به کشورهای دیگر فرستاده میشود. انگور سفید بیدانه از بهترین نوع انگور مجلسی هم بهشمار میرود و دانههای آن معمولا گرد و بدون هستهاند که بیشتر در استان فارس میروید. و بهترین زمان برداشت آن اواخر شهریور ماه است.
ایران از نظر میزان تولید انگور در جهان در رده هفتم قرار دارد و در این بین ایتالیا، چین و آمریکا بیشترین میزان تولید انگور را دارا می باشند. نام علمی این گیاه Vitis vinifera می باشد.
خصوصیات
عمر درخت انگور به طور متوسط۷۵ تا ۸۰ سال است. درخت انگور به ۲ تا ۳ ماه سرمای زمستانی نیاز دارد. برای تامین این نیاز سرمایی دمایی بین ۷ تا ۱۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲ تا ۳ ماه لازم است.این گیاه حالت بوتهای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگها میباشد. میوه انگور به نوع دانهدار و بیدانه تقسیم میشود. هر یک از این دو جور در رنگهای سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده میشوند.
ویژگی ها
زمان رسیدن میوه : میان رس اواسط مرداد.
عمر اقتصادی : بیش از 60 سال.
مقدار قند : 18 الی 26 درجه بریکس.
مقدار اسید : 7% میلی گرم در 100 سی سی.
شکل حبه : حبه گرد و بیضی به رنگ زرد و بی دانه.
نوع بیدانه و کشمشی انگور از نظر شیرینی بهترین نوع است. البته انواع دانهدار بخاطر درشتی آنها از شکل بسیار زیبایی برخوردار

انگور شانی یا شاهانی (سلطانی)
انگور شانی در بیشتر مناطق انگور خیز ایران وجود دارد. انگور شانی یا شاهانی دانه سیاه و تیره است و مصرف تازهخوری دارد. مویز یکی از فراوردههای این نوع انگور است که از نظر علمی و طب سنتی اهمیت زیادی دارد. و توصیههای زیادی درباره خوردن آن شده. انگور شانی در بیشتر شهرهای ایران و با آبوهوای مختلف قابل کشت است.

انگور حسینی (ریش بابا):
انگور حسینی پرآب گوشت آلود و دارای حبههای درشت میباشد. حبههای انگور حسینی دارای دانه بوده و طول حبههای آن در حدود ۳ سانتیمتر میباشد. انگور حسینی در جاهای مختلف کشور به نام های گوناگونی خوانده می شود. مثلا چون حبه ها کشیده هستند و وسطشان کمی برجسته یا فرو رفته است. در بسیاری مناطق به نام انگشت عروس خوانده می شوند.
ویژگیها
انگور حسینی بیشتر به صورت تازه مصرف می شود. انگور حسینی از انگورهای دانهدار است و محل رویش آن بیشتر در استان آذربایجان غربی و شهر ارومیه است. انگور حسینی حبههایی سبزرنگ دارد حبههای شیرین و آبدار آن باعث محبوبیتش شدهاند و بیشتر برای تازه خوری استفاده میشود.

انگور عسگری (شیرازی)
انگور عسگری یکی از ارقام انگور در ایران است. که شهرستان های زرقان و ممسنی در بخش دشمن زیاری استان فارس بیشترین سطح زیر کشت این محصول را دارا می باشند. انگور عسگری برای مصرف تازه خوری و تهیه کشمش مورد استفاده قرار می گیرد. دارای حبه های کشیده و سفید رنگ است و در مقایسه با ارقام دیگر انگور قابلیت نگهداری کردن را ندارد و زود رس تر از بقیه انواع انگور است.
خواص
از نظر طب سنتی انگور عسگری دارای طبیعت گرم و تر است. جالب است بدانید که؛ انگور را می توان یک مجموعه فوق العاده و سرشار از خواص درمانی مفید به خصوص بر علیه سرطان دانست. و باید گفت که انگور تنها میوهای است که ترکیبات آن شباهت زیادی به شیر مادر دارد.

انگور رازقی
انگور رازقی یکی از انواع بی شمار انگور در ایران است. این انگور دارای خوشه های دراز و حبه های درشت آبدار است. رنگ حبه های انگور رازقی شیرازی سفید است و پوست کلفتی هم دارد. انگور رازقی در خراسان و شیراز کشت می شود که از نظر رنگ با هم متفاوت هستند. انگور رازقی در شیراز سفید رنگ و در خراسان قرمز رنگ است.

انگور خلیلی
انگوری است زودرس حبه هابه شکل بیضی ورنگ آن سبزکم رنگ وگوشتی میباشد. انگور خلیلی زودرس ترین انگور ارومیه میباشد وبرای تازه خوری استفاده می شود.
دارای عمر اقتصادی : بیش از ۱۰۰سال
ارتفاع از سطح دریا : ۱۲۶۵ متر ، زمان رسیدن : اواسط تیر ، تحمل سرما : c۱۵ – c۱۸

انگور سیاه
انگور سیاه دارای حبههای گرد به اندازه فندق میباشد. حبههای انگور سیاه پرآب و دارای دانههای کم است. معمولاً در تهیه شیرهی انگور مصرف دارد.
به حبههای درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته میشود. که سرشار از ویتامینهای B، A، E، و املاحی مانند کلسیم، املاحی مانند کلسیم فسفر و پتاسیم است. مویز دارای اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶ میباشد. همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیتترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بیدانه است.

انگور رویال پاییزی
انگور رویال بدون دانه بوده و در طول فصل پاییز تولید میشود.
شکل حبه: گرد. هسته : بیدانه، رنگ حبه : قرمز مایل به مشکی . اندازه حبه: متوسط.
ضخامت پوست : نسبتا نازک. دیر رس-زود رس : دیر رس – میان رس . شکل خوشه : استوانه ای.
اندازه خوشه : متوسط. تراکم خوشه : نیمه متراکم. مقدار قند : زیاد ، بیشترین مصرف : تازه خوری ، کشمش.

انگور قرمز تیره انگورهای قهوه ای
از این انگور اندازه های کوچک که دارای طعم شیرین است به عنوان میوه استفاده میشود. این نوع انگور عمدتا خشک شده و به عنوان مویز استفاده میشود.

انگور سیاه مونوکا:
انگور سیاه مونوکا برای تهیه کشمش استفاده شده و نوعی انگور قرمز است. پوسته آن نازک است، اما به این معنی نیست که برای حمل و نقل مناسب نیست. در بازار به دنبال انگور سیاه مونوکا تازه باشید و سعی کنید آن را خودتان رشد دهید.

انگور برونکس:
انگور برونکس ترکیبی از بافتها و طعمهای مناسب از گونه های مختلف انگور میباشد که دارای رنگ ترکیبی سبز–قرمز است.

انگور کاردینال
انگورهای کاردینال بسیار قرمز و شیرین هستند. انگورهای کاردینال بزرگ بوده و پوسته های ضخیم و شکنندهای دارند و دانههای آنها بزرگ است. همانند انگور امپراتور، بزرگ، قرمز، شیرین و دانه دار است. آنها دارای پوسته ضخیم بوده و طعم گیلاس را دارند.

انگور کونکورد
انگور کونکورد اغلب در آبمیوه و ژله استفاده میشود. به رنگ بنفش تیره و تقریبا سیاه بوده و لکه های رنگی روی آنها وجود دارد. انگور کونکورد به رنگ آبی تیره سیاه، بزرگ و بسیار شیرین است. زیر گونه مهم آن ویتیس سایتوا می باشد که میوه های ارقام مختلف این زرگونه قابل خوراک است. جوانه های بارور انگور از نوع جوانه های مرکب بوده و هنگام بیدار شدن ابتدا یک شاخه حاصل شده و روی آن بین ۱ الی ۴ خوشه ظاهر می شود.

انگور بیدانه تامپسون
انگور بیدانه تامپسون حدود نصف سطح زیر کشت انگور ایالات متحده را تشکیل میدهد و به عنوان “انگور سبز” شناخته میشود. آنها شکننده و شیرین هستند.
زمان برداشت انگور بیدانه تامپسون مرداد – شهریور می باشد . دارای حبه های سبز متمایل به زرد بوده و طعم شیرین . وزن هر حبه 4-3 گرم است . هم بصورت تازه و هم بصورت کشمش مورد استفاده قرار می گیرد . خوشه ها باریک و حبه های انگور بیدانه تامپسون بزرگ و بیضوی می باشد . انگوری گرمادوست می باشد و به عنوان سایه بان زینتی برای تابستان نیز استفاده می گردد . این رقم اولین بار در کالیفرنیا آمریکا معرفی گردیده است .
ویژگیها
از سال دوم به بار رفته و ارقام پر محصول به حساب می آید که در جهان مورد استقبال قرار گرفته است . کشورهای استرالیا و ترکیه از تولید کنندگان بزرگ این رقم در دنیا هستند . کشمش بدست آمده ازاین رقم بسیار مناسب برای صادرات می باشد . مقاومت به سرما تا 17- درجه سانتیگراد

انگور ریسلینگ
این انگور براق بوده و برای تهیه شراب روشن یا درخشان استفاده میشود. بهترین مکان برای پرورش انگور ریسلینگ در مناطقی با اقلیم خنکتر مانند اتریش، آلمان و دریاچه فینگرلیکز در نیویورک است. اسیدیته طبیعی این نوع، ساختار، تازگی و توازن را برای قندهای آن فراهم میکند. انگور ریسلینگ از نظر مکان و مرغوبیت پرورش و تولید، تأثیر میپذیرد و طعم آنها در نوشیدنیها هم بسیار خوب است.
این نمونه در دسته انگورهای شیرین قرار گرفته و دارای ته مزه گلی است. این میوه شرایط محلی اراضی را انتخاب کرده و به آن وابسته میباشد، یعنی اگر خاک دارای مواد معدنی بیشتری باشد، انگورها آن را منعکس میکنند.

گوورتزرامینر
لذیذترین انگورهای تاکستان برای مزه مزه کردن، انگور گوورتزرامینر است.
گرچه اندازه آن، بعنوان یک میوه، استاندارد است اما مزه آن کمتر انگور مانند است و در عوض، طعم لطیف و پاک با شمّهای از میوه سنگی دارد.

انگور گلوله ماه (moon balls)
فقط در افریقای جنوبی رشد میکنند و تولید آنها محدود است. این انگورهای هیبرید گرد، بزرگ و سبز هستند و تقریبا شبیه به گلولههای خوراکی هستند. این نوع پوست ضخیم، گوشت نرم و شیرینی دارند که کمی شیرینتر از اکثر بیقیه انواع انگورها است.

انگور سولتانا
انگور سولتانا انگورهای بیضوی کوچک به رنگ سبز روشن و پر از قند و شیرینی هستند و هنگامی که خشک شوند، قند متمرکز و غلیظ میشود و طعم کشمشی شیرین-خاکی را به خود میگیرد. حتی وقتی کشمش تیرهتری را ببینید، باز هم از انگوز سولتانا است.

انگور موسکادین
ممکن است تشخیص ندهید این گوی بزرگ با رنگ طلایی مایل به قهوهای در واقع یک انگور است.
فرای موسکادین در نور آفتاب پوستی سفت و کشیده و برشته پیدا میکنند و مقاوم به گرما هستند. تقریبا به اندازه یک گوجه گیلاسی رشد میکنند و در زمان رسیدن رنگ طلایی زیبایی به خود میگیرند که به زیبایی شیرینی حاصل از تابش نور آفتاب به آنها، اضافه میکند.

انگور بیدانه قرمز،
یکی از شیرینترین انگورهای ایران
انگور بیدانه قرمز یا انگور لعل بیدانه قرمز، از جمله انگورهای قرمز رنگ است. شکل آن بهصورت حبهی گرد، درشت و آبدار است. این نوع انگور به جهت لطیف و خوشمزه بودنش، طرفداران زیادی دارد. انگورهای مختلفی در ایران کشت میشود از جمله: انگور یاقوتی ، انگور مهری و انگور رطبی، انگور شاهرودی و… معمولا همه انگورها بعد از رسیدن شیرین هستند اما انگورهای بیدانه معمولا جزو شیرینترین انگور ایران به حساب میآیند.
خواص انگور قرمز
نهال انگور بیدانه به دو رنگ قرمز و سفید موجود است. از این نوع انگور برای تهیه کشمش استفاده میشود. انگور بیدانهقرمز، برای سلامت و رشد استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. انگور قرمز کالری کمتری نسبت به انگورهای سبز دارد. آنها برای تهیه مربا، ژله، آبانگور یا فقط مصرف خام، استفاده میشوند. انگور قرمز حاوی ویتامینهای A ، C ، B6 ، پتاسیم، کلسیم، آهن، فسفر، فولات، منیزیم و سلنیوم است.
فلاونوئیدها قدرتمندترین آنتی اکسیدان موجود در انگور هستند که به سلامتی چشم کمک میکنند. یک پیمانه انگور بیدانه قرمز، حاوی ۶۱ کالری است که میتواند به عنوان میان وعدهای سالم، برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مورد استفاده قرار گیرد. پوست و دانه انگور قرمز حاوی «Resveratrol» بوده که یک آنتی اکسیدان قوی است. به حفظ سلامتی پوست کمک کرده و روند پیری را کنترل میکند.
ویژگی ها
همانطور که گفته شد انگور و دانههای آنها حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان است. آنها ۵۰ برابر نسبت به ویتامین E و ۲۰ برابر از ویتامین C قدرت بیشتری دارند. این به محافظت از پوست در برابر آلودگی و آسیب سموم کمک میکند و در ترمیم کلاژن پوست مفید است.
شهر ملایر بیشترین سهم کاشت انگور در ایران را داراست و انگور بیدانه بیشتر در استان فارس پرورش داده میشود. بهترین زمان برداشت آن اواخر شهریور ماه است. اگرچه مانند انگور بیدانه سفید در تهیهی کشمش از آن استفاده میشود اما تولید پایینتری به نسبت انگور بیدانه سفید دارد.

انگور قیزیل اوزوم
این رقم , دانه دار, دارای حبه های درشت وبیضی شکل باپوست ضخیم ورنگ آن قرمز بنفش میباشد ,باتوجه به شرایط ماندگاری خوب جهت مصرف در زمستان به صورت آونگ مورد استفاده قرارمیگیرد. انگور قزل اوزوم هم از انگورهای تجاری و صادراتی شهرستان ارومیه میباشد . ضمنا” باتوجه به تک ماده بودن این رقم , درزمان گل دهی, بهتر است در کنار ارقام دیگر( دوجنسی کامل ) کاشته شود (جهت گرده افشانی ) .
ویژگیها
اين انگور به رنگهاي سفيد، قرمز و ابلق ديده ميشود و محل پراكندگي آن آذربايجان است. ميزان قند 147 گرم درليتر. اسيد 4/4 گرم، الكل 8 گرم در ليتر و مواد خشك 19 درصد است. مقدار ويتامينها 1.3 ميليگرم در 100 گرم ماده خشك است. يكي از بهترين انگورهاي مجلسي است و مصرف تازه خوري دارد. ديررس است وبه دليل كلفتي پوست قابل نگهداري است. خوشه ها شل و افتاده است. دانه استوانهاي، درشت و هسته دار است.

آموزش کاشت نهال انگور در آذربایجان و نحوه تکثیر و نگهداری و کوددهی درخت مو و بهترین نژاد نهال انگور در نهالستان آذربایجان.
فروش انواع نهال و درخت انگور
لیست قیمت نهال انگور
بهترین نهال انگور
فروش نهال گلدانی و ریشه لخت
نهال ارزان و مرغوب
خرید انواع نهال با قیمت مناسب در نهالستان آذربایجان
تولید انواع نهال درخت میوه و درخت زینتی در نهالستان آذربایجان بزرگترین نهالستان شمال غرب کشور
جهت اطلاع از قیمت انواع نهال و یا خرید نهال با شماره های زیر تماس بگیرید:
- شماره تماس: ۷۹۵۹-۳۴۹-۰۹۰۱
- شماره تماس: ۶۷۷۸-۷۷۴-۰۹۱۴